Генплан Ворзеля: люди прийшли на сесію з “Правим сектором”

1

Школа громадського контролю на Львівщині

До селищної ради Ворзеля на сесію приїхало на прохання громади телебачення та представники “Правого сектора”.

“Боялись люди, що затвердять генплан. Вони там такого понамальовували! Страшно оповісти. Про те, що в понеділок буде сесія, оповістили за кілька днів. Там було дещо менше 100 питань по землі. Не зрозуміло нічого: кому ділянки дають в оренду, кому в приватну власність”, — пояснює одна з мешканок Ворзеля, котра прийшла на сесію.

Сесійна зала селищної ради не могла вмістити всіх охочих бути присутніми на засіданні.

“На сесії зачитали дві заяви. Виявилось, що секретарка ради Алевтина Ковальчук та її брат Вадим Ковальчук, який очолює земельну комісію, відмовляються далі працювати на цих позиціях. Справжні причини нам невідомі, але всі знають, щоКовальчук, який ніде не працював, поставлений тут Петром Мельником як “смотрящий”, — додає жінка.

Депутатка Алевтина Ковальчук редакції “Сайту громади Приірпіння” повідомила, що написала заяву за станом здоров’я:

“Це правда. За власним бажанням. Ніхто не погрожував. Я наразі не можу сказати, хто буде замість мене. Навіть приблизно, щоб не бути голослівною. Посада не підвищувала мій рейтинг, і її втрата не знизить його. За кілька днів все одно буде проводитись сесія. Венгрик визначиться з секретарем, й сесія проголосує”.

Заяву Вадима Ковальчука задовольнили, й земельна комісія тепер без голови, бо нового так і не призначили. Самого ж депутата Ковальчука на засіданні не було.

Депутатка Алевтина Ковальчук, яка зараз перебуває у статусі в.о. секретаря ради, так і не зрозуміла, чого прийшли люди, й вважає, що вони фактично зірвали сесію.

Насправді ж місцеву громаду, яку в селищній раді вважають за невідомих, хвилює майбутнє Ворзеля, й вони прагнуть розібратись і зрозуміти, за що ж насправді голосують місцеві урядники.

“У порядку денному все настільки завуальовано… Ось кілька назв проектів рішень про те, що продовжуються якісь попередні рішення ради. Згадується лише порядковий номер рішення, а про що ці рішення — невідомо, і з порядку денного не зрозуміло”,  — розповідає Алла Комісарчук.

“Наступне засідання може бути в “Уваровському домі”, щоб могли прийти всі охочі. Сесію не закрили. Ми зберемо нашу Народну раду й розберемо кожне питання, щоб можна було зрозуміти, за що ж голосують депутати”, — додає Комісарчук.

За кілька днів громаду мають повідомити про час та місце проведення нової сесії, яка орієнтовно має відбутися за два тижні.

1 Comment

  1. Ольга 28 Квітня 2014 at 18:33

    Нам теж треба запросити з приводи забудови Садовським без громадських слухань.

    95.158.25.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539