Перші власники земельних ділянок в Бучі мають відшкодувати понад 2,5 мільйони

1

Автор: Мирослав Пацкан

Реагуючи на публікації у ЗМІ та заяви громадян, прокуратура вивчила ситуацію щодо землевиділення у Бучі на вул. Рози Люксембург.

Там власник ділянки площею понад 14 га вже поставив огорожу.

Як з’ясувалось, міська рада роздала земельні ділянки на підставі 141 проекту землеустрою, виданого різним громадянам, ще протягом 2010–2012 років.

Новий землевласник усіх ділянок об’єднав цю землю в одну суцільну ділянку.
Мапа місцини

Ці факти були встановлені під час перевірки прокуратурою разом із Державною екологічною інспекцією у Київській області та Державною інспекцією сільського господарства в Київській області.

Очевидно, що кожне порушення вимог чинного законодавства зазвичай ретельно готують особи, які мають намір або безпосередньо вчиняють протиправні дії.

Землі, які колись обслуговувала Бучанська лісогосподарська установа, депутати місцевої ради своїм рішенням від 25 червня 2002 року зарахували до земель запасу з цільовим призначенням – для громадської забудови.

Це рішення прокуратура Ірпеня оскаржувала в усіх інстанціях, але судді залишили рішення ради в силі.

Проте під час виділення земельних ділянок на вулиці Рози Люксембург відбулося порушення чинного законодавства. Зокрема, нові власники не сплатили відновлювальної вартості земельних ділянок, й до бюджету не надійшло 2 646 649 гривень.

Саме на таку суму мали б висадити зелені насадження в іншому місці Бучі — для громади, в якої фактично забрали можливість користуватись рекреаційним ресурсом.

За фактом зловживання службовим становищем особами Бучанської міської ради, що спричинили державним інтересам фінансові збитки, до єдиного реєстру досудових розслідувань прокуратурою внесено відомості про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 364 КК України.

Кримінальне провадження розслідують слідчі Ірпінського МВ ГУ МВС України у Київській області.

Прокуратура готує позови до громадян, яким виділяли землю, щодо відшкодування відновлювальної вартості за зелені насадження.

Прокурорська перевірка щодо законності землевиділення Бучанською міською радою ділянок навпроти центрального парку перебуває на завершальній стадії, і про результати ми неодмінно проінформуємо громаду.

Мирослав Пацкан, прокурор Ірпеня, радник юстиції

1 Comment

  1. Іван 19 Січня 2015 at 18:03

    чекаємо на чию користь відіжмуть цей ласий шматок….

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539