В Ірпені створять заказник “Потоки” площею 540 га

0

parkДо Ірпінської ради звернулась облдержадміністрація з проханням розглянути на сесії ради питання щодо створення ландшафтного заказника “Потоки”.

Відповідне рішення було прийнято облрадою у квітні цього року. З аналогічного питання у березні звертався до облради і депутат  від УДАРу Леонід Танцюра.

У листі від КОДА йдеться:

“Відповідно до Закону України “Про основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року” та на доручення Адміністрації Президента України від 5 червня 2012 року… щодо збільшення площі природно-заповідного фонду у період до 2015 року Департамент екології та природних ресурсів Київської ОДА продовжує проводити роботу по створенню нових об’єктів та територій природно-заповідного фонду Київської області, а саме створення проектного ландшафтного заказника місцевого значення “Потоки”.

У своєму листі Департамент екології та природних ресурсів зазначає, що наявність червонокнижних рослин на цій території також є причиною для створення природно-заповідного фонду.

Згідно із законом, заказник “Потоки” буде сформований без вилучення у землекористувача КП “Київське лісове господарство”, Ірпінського лісництва (заказник охопить, за інформацією Ірпінської міської ради, 40, 41, 43, 44, 48, 49, 55, 56, 61, 66 квартали лісництва — на мапі ці квартали позначені зеленим кольором ).

mapa222

“Таке прохання надсилали до Ірпінської ради ще 2010 року. Постійна депутатська комісія земельних відносин, лісових та природних питань двічі безпідставно відмовляла КОДА. І наприкінці того ж таки 2010 року своїми рішеннями рада надала дозвіл на розробку проекту відводу 140 та 150 га скандально відомому ЖБК “Зелений гай” (до якого входить депутат Ірпінської ради Валерій Пєший — прим. ред.)”, — розповідає в.о. міського голови та секретар ради Богдан Мельничук.

Валерій Пєший – один з організаторів дерибану із правом підписання актів права власності на землю (ліс)

“Тоді були прийняті ще 8 рішень, що зумовили розкрадання Держлісфонду без зазначення площ лісових ділянок. На початку 2011 року за підтримки громади, прокуратури та ЗМІ нам вдалося змусити “Партію регіонів” проголосувати за скасування свого ж злочинного рішення і зберегти 1007 га Ірпінського лісництва.

Тоді екс-міський голова Скаржинський клявся і божився, що, мовляв, біс поплутав і більше такого не буде… Я переконаний, що найближчим часом профільна комісія надасть позитивний висновок, а депутати на сесії своїм рішенням підтримають ідею створення заказника “Потоки”, — додає Мельничук.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539