Мельник на волі: родина внесла заставу

0

За Петра Мельника внесли 609 тисяч гривень застави. Про це “Сайт громади Приірпіння” повідомив його адвокат Ігор Черезов.

Адвокатська компанія “Черезов і партнери” спеціалізується на кримінальних справах та захисті інтересів клієнтів у спорах із податковими органами.

“Зараз Петро Мельник перебуває з родиною, яка його давно не бачила. Попри те, що він має повне право безперешкодно пересуватись в межах України, у нього, я переконаний, не буде такої нагоди. У нас практично щодня тривають слідчі дії. Він повинен виконати свої процесуальні обов’язки.

Ми спершу думали, чи братися за цю справу. Зараз, вивчаючи справу, я розумію, що вона сплетена на скору руку. Треба розуміти, що навіть якщо є глибоке переконання у суспільства чи правоохоронних органів, що людина в чомусь винна, не можна, як у фільмі з Жегловим, просто підкинути гаманця й думати, що це — нормально. Спілкуючись з людьми в Ірпені, я точно знаю, що там дуже чекають повернення екс-ректора, бо де ще ви знайдете виш, чий ректор будує квартири і дає їх викладачам? Або, приміром, забезпечує студентам нормальні умови проживання й дає відповідну освіту?” — говорить Ігор Черезов.

advokat

Петро Мельник і адвокат Ігор Черезов

“Те, що зараз в інтернеті йде кампанія із дискредитації Петра Мельника, зокрема з’явився скандальний блог Шарія на “Кореспонденті”, наводить на думку, що це комусь зараз дуже потрібно. Всі ми знаємо, хто власник “Кореспондента”… Зверніть увагу: там є посил, що суму застави нібито змінять, якщо Мельник когось здасть”, — додає Черезов.

Якщо Петро Мельник не втече, родині повернуть суму застави у понад півмільйона гривень.

Нагадаємо, екс-ректора податкової академії співробітники міліції затримали 27 липня у власному кабінеті. Як стверджують правоохоронці, затримання відбулось під час отримання Петром Мельником хабара. Тоді суд обрав міру запобіжного заходу — домашній арешт, оскільки Мельник стверджував, що має проблеми із серцем.

Підозрюваний втік з-під домашнього арешту у ніч на 9 серпня 2013 року, знявши електронного браслета. Згодом з’ясувалось, що екс-ректор податкової поїхав до США, де мешкає його колишня дружина з донькою.

1 квітня з невідомих причин Мельник повернувся в Україну, де його затримали в аеропорті Бориспіль правоохоронці. Він потрапив до СІЗО. Першочергова сума застави складала 24 мільйони гривень, адвокати подали апеляцію.

7 травня суд зменшив заставу з 24 мільйонів до 609 тисяч. Рішення Апеляційного суду міста Києва остаточне й оскарженню не підлягає. Петро Мельник вийшов на волю пізно ввечері 8 травня.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539