Коцюбинське: нові автобуси 393-го

1

IMG_4712Як і обіцяв депутат Іріпінської міської ради Олег Сотніков, 20 травня у Коцюбинському запустили нові автобуси.

“Алло! У нас з’явився новий автобус! Я з вікна бачу! Жовтий!” — радісно телефонує сусідці Олена Сергіївна, яка живе у будинку поблизу кінцевої маршруту.

“Я перше думала, що це просто 745-ий чогось проїздить. Коли ж дивлюся — це наш 393-ий!” — не йме віри своєму щастю коцюбинчанка.

Зранку на новій машині випала честь кермувати водієві Петрові.

IMG_4711

Він весь день чує, як реагують пасажири на довгоочікуване оновлення автобусного парку:

“Та ви що! Вони в облаках літають! І я задоволений. Звичайно, нова машина!”

Але з новими машинами — у водіїв нові переживання. Тепер їхній ще більший клопіт — це погані дороги:

“По тій стороні на 745-ій хоч можна проїхати. Там хоч почистять зимою, а у нас!..”

Мешканці селища таких поганих доріг вже давно не пам’ятають.

Станом на сьогодні на маршруті замінили 2 з 4 машин.

“Це тільки початок. Поступово замінимо й інші. “Іван” зараз коштує 470 тисяч. Ми для автопарку АТП закупили 30 автобусів. Влітку немає смислу купувати, бо нема виручки такої. Та й завод почне тільки з осені їх виробляти”, — пояснює Олександр Ламбуцький, директор “Ірпінське АТП”.

“Тільки ж треба, щоб вирішили питання з дорогами. Машин шкода, вони ж дорогі. Таке враження, що якесь глухе село, а Київ-то поруч. Треба забудовників зобов’язувати робити дороги”, — додає Ламбуцький.

Нагадаємо: на останній сесії депутати селищної ради, котрі самі ж надали забудовнику “Атлант” дозвіл на розробку детального плану забудови, так і не домоглись вирішення бажаних соціальних питань інфраструктури. Це питання лобіював особисто селищний голова Вадим Садовський, бо це він продав свою частину ДОК-у забудовникам.

build

Тим часом, як Садовський дбає про свій інтерес, люди в селищі охрестили найгірше бездоріжжя у селищі “бульваром Садовського”.

Депутатка Коцюбинської селищної ради Ірина Федорів, яка ще півтора роки тому зверталась до Київської облдержадміністрації, теж не йме віри, що нарешті домоглась того, що обіцяла виборцям:

“Травень цього року — це унікальний місяць. Окрім того, що підписали указ про нацпарк й таким чином захистили Біличанський ліс, ми ще й оновлюємо автопарк. Фактично ці два питання, як і розбудова дитмайданчиків, — частина нашої передвиборчої програми 2010 року, і ми дійсно виконуємо те, що обіцяли людям. Я ніколи не забуду, як мене переконували у 2013 році в КОДА, що ПАЗ-ів давно в селищі немає, і ми їздимо на “Богданах”. Довелось показати їм ось це фото”.

Нагадаємо: на сесії у березні 2013 року селищний голова Вадим Садовський запевняв депутатський корпус, що кращими від ПАЗ-ів можуть бути тільки ПАЗ-и, хоча сам їздить на чужоземному авті.

“Найбільш приємно те, що ці зміни відбувається не за кілька місяців до виборів, як це зазвичай буває в Україні. Це результати системної роботи команди небайдужих людей. Мені лише прикро, що у 2010 році більшість громади фактично продалась за фіктивні папірці з незаконним розподілом землі, й таким чином з десяток порядних і корисних для громади людей залишились на ці 5 років без повноважень, які  при бажанні суттєво розширюють можливості.

Та це не завадило показувати, на противагу депутатам, що мають такі повноваження, дійсно хороший результат. Вони мають повноваження, але не мають чи бажання, чи здібностей ними користуватись. Це не останній пункт нашої програми, який вдасться виконати цього року в травні. Є у нас для громади нові приємні сюрпризи”, — додає, усміхаючись, Федорів.

У селищі з 2012 року вихідними до гіпермаркету “Епіцентр” курсує безплатна маршрутка, яку керівництво магазину організувало після звернення депутатки Ірини Федорів.

Транспортна комісія селищної ради за весь час існування гіпермаркетів навіть не зробила спроби направити офіційне звернення від громади задля вирішення цього питання.

1 Comment

  1. Олексій Кузьменко 21 Травня 2014 at 16:36

    А саме зараз Ірина Федорів виконує ще одну свою обіцянку. Саме в цей час встановлюється дитячий майданчик в лісі напроти школи.
    От такі в нас є депутати. Ні, не правильно… От така в нас є депутат!
    Якщо ще й “бульвар Садовського” заасфальтують з її подачі…
    Дивіться пане Садовський, народ вже змінився, з такою роботою Вам не довго залишилось головувати.

    217.76.204.2**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539