Домбровський поблизу Волновахи: привезли броню

2

Блокпост Домбровського стоїть поблизу Волновахи (Донеччина).

Саме під Волновахою терористи проти вихідних обстріляли блокпости.

8 наших військових загинуло. Близько двох десятків отримали поранення.

Терористи застосували проти учасників АТО ручні протитанкові гранатомети і міномети.

На блокпост до нашого земляка пробиралась знімальна група телеканалу, який висвілтює гарячі події в регіоні.

“Ми намагались передати броню різними способами. Це вкрай важко, бо працівники донецької залізниці попри наші зв’язки й попередні контакти були категоричні. Не взяли передачу. Ситуація ускладнюється тим, що наші земляки розпорошені й міняють локації. Далі зрозуміли, що нема куди затягувати, бо на вибори хлопці можуть залишитись без броні у найнебезпечніший час. Із собою броню забрали наші й успішно доставили”, — розповідає журналістка і депутатка Коцюбинської селищної ради Ірина Федорів.

“Навіть при наявності грошей (161 у.о. один бронежилет — прим. ред.) броню зараз дістати вкрай важко. Ми звертались і звертаємось до всіх, хто може допомогти нашим. Кількість загиблих може бути значно меншою, якщо у солдатів є належний захист. Прості люди, хто чим може, мають підтримувати тих, які пішли воювати за нас. Кілька тижнів тому вдалось переправити від нас Домбровському намет, бо два місяці він спав просто неба, і, як справжній солдат, навіть не скаржився ані на те, що волого, ані на те, що вночі заїдають комарі”, — додає Федорів.

tent

Намет коцюбинчанин отримав кілька тижнів тому, але більше тижня він до нього їхав і перебував у різних місцях. Тепер Домбровський зрештою отримав броню практично на свій день народження, який був 23 травня.

dombrovskyi

“Ми дуже дякуємо, що про нас пам’ятають. Солдату важливо, щоб про нього пам’ятали. Знаєте, є два види броні. Та, що передали, спасибі, хороша. 4-й рівень захисту. Я розумію, що доправити її було нелегко”, — говорить телефоном з блокпосту Ігор Домбровський.

“Але є ще й інша броня. Є люди, які фактично виконують функцію янгола-охоронця, коли моляться за нас. Це в рази нас підсилює. Розуміння того, що тебе чекають, підвищує бойовий дух”, — додає Ігор Домбровський.

(Дістати 2 бронежилети цього разу допоміг нардеп від Бучі Ярослав Мокаленко. Другий бронежилет повинні передати іншому солдату з Приірпіння. Прес-служба нардепа взяла список потреб нашої військової частини й пообіцяла закупити необхідні речі).

Окрім намету, від редакції “Сайту громади Приірпіння” Домбровському передали, як він і просив, два українські прапори на БТР-и.

Рота Домбровського в останній можливий день — понеділок — зареєструвалась для голосування у найближчому населеному пункті. Станом на зараз вони ще перебувають відносно поблизу цієї дільниці й, можливо, завтра візьмуть участь у голосуванні.

Але у зв’язку з останніми подіями, зокрема поблизу Волновахи, цієї ночі можливі ротації.

2 коментарі

  1. з вулиці Шевченка 25 Травня 2014 at 06:49

    Дайте посилання на банківський рахунок! Нашим хлопцям варто допомогти!

    213.169.84.**

    • Editor 25 Травня 2014 at 07:26

      Ми не створювали банківський рахунок. Ми збирамо те, що принесуть добровільці й відправляємо нашим при нагоді.

      Намагаємось не контактувати з грошима, щоб потім не було зайвих питань. Ви можете самі щось купити, навіть ті ж консерви, і ми принагідно зробимо доставку.

      Сконтактуватись можна за номером 050_ 419 12 49

      Все решта – броня, каски, амуніція – закуповують ті, до кого ми достукались.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539