“Фонд громади Приірпіння” під прицілом нардепів

0

logoНародні депутати звернулися до в.о. міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Володимир Ар’єв, Олександр Бригинець та Олександр Ємець просять правоохоронців перевірити діяльність  “Фонду громади Приірпіння”.

Документ запостив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook народний депутат Олександр Бригінець.

“Нам стала відома інформація щодо нецільового використання благодійних коштів, які перераховували громадяни для допомоги родинам загиблих Героїв “Небесної сотні”, — йдеться у зверненні.

lyst

“За наявною інформацією, із перерахованих громадянами 52 мільйонів гривень залишок на вказаному рахунку становить 40 гривень”, — зауважують депутати.

Директором фонду значиться Анастасія Попосуй.

Коли журналісти зустрічали після лікування поранених з Ізраїлю, вони зазначали, що там залишаються наші поранені співвітчизники, які потребують допомоги. Але з-під них, зі слів майданівців, навіть не виносили суден, бо фонд не перерахував тоді коштів.

Волонтери тоді зазначили, що вивчатимуть це питання.

Редакція звернулась до “Фонду громади Приірпіння”, аби ті надали інформацію про залишок коштів на рахунку. У довідці значиться, що на рахунку, про який ідеться в листі нардепів, є ще понад 42,5 мільйони гривень.

lyst2“Певна група людей із невідомими мотивами регулярно розповсюджує неправдиву інформацію та ще і підбурюють високопосадовців та народних депутатів. “Фонд громади Приірпіння” та Ініціатива “Родина Майдан” щодня звітують перед громадою України про надходження благодійних коштів та щоденні виплати, здійснені родинам загиблих на Майдані. Також ми проходимо повторний зовнішній аудит, де перевіряємо суми надходжень, цільове використання благодійних коштів”, — пояснює Анастасія Попсуй.

“Найгірше — ці люди, що поширюють неправдиву інформацію, роблять жахливу справу: вони вбивають віру у прозору благодійність в Україні та тероризують родини загиблих, розповсюджуючи цю інформацію на кшталт: “Гроші вкрали. Їх на рахунках нема. Вам допомогу не виплатять”. Хіба такого заслужили родини? А постійні допити в правоохоронних органах представників “Фонду громади Приірпіння” лише шкодять швидкості виплат родинам. Замість того, щоб займатися потребами родин, я постійно даю багатогодинні пояснення в міліції”, — додає Попсуй.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539