Денисенко дає гроші: хоче бути секретарем — джерела

0

Депутат Ірпінської ради Юрій Денисенко дає депутатам по 3 тисячі доларів.

“За ці кошти депутати мають проголосувати за те, аби зняти з посади секретаря-“свободівця” Богдана Мельничука й зрештою обрати Денисенка. На це вже зглосився 21 депутат із 36″, — розповідає редакції “Сайту громади Приірпіння” джерело в міській раді.

Інше джерело редакції підтвердило цю інформацію, але зауважило, що йому відомо не про 21, а про 19 підписів.

“Вони хочуть додерибанити землю. Те, що лишилось, — допиляють”, — запевняє чоловік.

Першою у списку підписалась екс-секретарка ради, в минулому “регіоналка”, Ольга Олійнич.

“Згідно з законом на секретаря має бути подання голови чи 19 депутатів ради. Я вважаю, що Мельничука обрали незаконно. Головне, щоб секретар був обраний легітимно. Депутати між собою зібралися і вирішили обрати іншого секретаря. За Войцеха підписаслиь 17 депутатів, Артем Калічко — 20 депутатів, але потім невідомо з яких причин його кандидатуру відхилили”.

“І зараз зупинилися на кандидатурі Денисенка, бо він іде від Порошенка і від УДАРу. Рада зараз не працює. Або треба йти на перевибори, або обирати легітимного секретаря”, — додає депутатка Олійнич, якій закидають причетність до дерибанів землі за часів секретарства.

Щодо грошей, то Олійнич запевняє: їй не пропонували й вона підписалась з власної волі.

Після подій на майдані Незалежності в столиці депутат Денисенко разом з іншим депутатом Ярославом Місяцем вже хотіли взяти раду під контроль. Вони формували свою так звану “народну раду”, яка за своєю природою була антинародною.

Денисенко в чорній хутряній шапці

Оскільки у п’ятницю 30 травня на 10:00 запланована сесія міської ради, то вона обіцяє бути скандальною.

“Я не знаю, по скільки платить. Але приходив до мене і сказав, що отримав подяку від Петра Олексійовича Порошенка. Що він як член ОВК привів його у президентське крісло і хоче працювати в міській раді. Це було у вівторок. Я йому сказав, що я не можу добровільно складати повноваження. Може бути тільки недовіра, якщо більшість депутатів за це проголосує”, — розповідає секретар Ірпінської ради

“Я маю право підпису. Виконую вже 3-ій місяць обов’язки міського голови, бо Скаржинський склав повноваження. Місто живе, працює, сміття вивозиться, почали ремонтувати дороги, трава коситься, зарплати бюджетники отримують. Я не бачу причин складати повноваження. На додачу представляю політсилу, що не здається ніколи. До того ж я наголосив Денисенку, що секретаря обирають таємним голосуванням. А те, що хтось там підписався під його кандидатурою — це ще не факт, що проголосують, бо у нас були випадки, коли одні й ті ж підписувались у листі за кількох різних кандидатів”, — додає Мельничук.

Зі слів Мельничука, Денисенко сказав, що йому треба подумати, й більше не вертався.

У раді припускають, що і забудовник Володимир Карплюк теж проявить свої амбіції й захоче стати першим заступником, аби до наступних виборів підготувати плацдарм на мерське крісло.

Щодо Денисенка, який не знає, як пишеться частка “не” з дієсловами, то він стверджує, що справді прагне керувати містом:

“Я позапартійний. В ОВК я був представником від Петра Порошенка. Щодо грошей — це не правда. Це право ради обирати секретаря відповідно до закону. Я висловив своє бажання, поспілкувався особисто з кожним депутатом. Вони висловили підтримку”.

Щоправда Денисенко не уточнив, чи є, окрім бажання, у нього хист.

Нагадаємо, депутат Денисенко був помічений разом із депутатом-прогульником Ярославом Місяцем, якого виключили з УДАР-у у Харкові.

Там, як стверджує депутат Гостомельської ради Сергій Кандиба, вони через підставних осіб заводили на своїх родичів землю в центрі Ірпеня. У Харкові Кандиба фактично спіймав на гарячому Денисенка та Місяця.

У середу в оселі Місяця правоохоронці провели обшук. На захист до колеги поквапився Денисенко разом із іншим дерибанником- депутатом Валерієм Пєшим.

ОБШУК У ДЕПУТАТСЬКОМУ БУДИНКУ

Вони погрожували слідчому звільненням із правоохоронних органів, якщо той не заспокоїться.

Під час обшуку в Місяця знайшли понад 400 заяв на землю, в результаті розгляду яких в громади мали забрати близько 40 га землі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539