Загубленого хлопчика знайшли у Києві

0

hlopets5-річний коцюбинчанин Владислав зник у неділю ввечері. Його мати востаннє бачила сина біля їхнього будинку на Меблевій.

“Мамі здалося, що син побіг до під’їзду, де вони мешкають. Але згодом вона зрозуміла, що додому він так і не дійшов. Після кількох годин пошуків батьки звернулися до міліції”, — розповідає прокурор Ірпеня Мирослав Пацкан, який виїхав на місце події.

Правоохоронці розпочали подворові пошуки дитини. Ситуація ускладнювалась тим, що Владислав має вади слуху і, відповідно, майже не говорить.

“Ми вчора опитували водіїв маршруток. Питали про хлопчика, який був у футболці з написом “Україна” — водії його не пам’ятали. А сьогодні показали фото, і один з водіїв згадав, що ніби такий хлопець на його маршрутці таки доїхав до Академмістечка”, — розповідає очільник ірпінської міліції Вадим Рупенко.

1 вересня близько 11:00 правоохоронці повідомили “Сайт громади Приірпіння”, що міліція сусіднього району знайшла малого Владислава.

boy

“Поїхали по тому сліду, що розповідав водій. Продавчиня в магазині на Академмістечку сказала, що бачила хлопця і викликала міліцію. Це було десь близько 20:00. Приїхала міліція Святошинського району, і їм було дуже важко довідатися в хлопчика, звідки він”, — розказує Рупенко.

“Зрештою ми з’ясували, що хлопчик у них, і поїхали забирати його з лікарні. Це стандартна процедура. Дитина не може перебувати у правоохоронців, і її відправляють в лікарню, де її мають обстежити”, — додає Рупенко.

До дитини в лікарню приїхала начальниця кримінальної міліції з прав дітей Олена Дорога, яка й передала дитину батькам.

malyi

Мати Наталія, знайдений Владислав та майор міліції Олена Дорога

Владислав почувається доволі добре. Зі слів правоохоронців, він поводиться досить жваво.

До батьків хлопчика уже навідалися працівники соцслужб.

Правоохоронці просять батьків уважніше стежити за дітьми, а тим, хто бачить малечу без супроводу дорослих, не бути байдужим й одразу інформувати відповідні інстанції.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539