Гаврилюк, Москаленко та Суслова потрапили до нерейтингових комітетів

1

Представник Народного фронту мажоритарник Михайло Гаврилюк став заступником голови непопулярного комітету Верховної Ради України у справах ветеранів та інвалідів.

Головою цього комітету обрали “порошенківця” Олександра Третякова. Охочих увійти в цей комітет небагато — лише 9 депутатів.

Найбільшим зараз є комітет із питань податкової та митної політики. Там зголосилося працювати аж 34 нардепи.

Варто зазначити, що за минулої каденції традиційно найпопулярнішим був бюджетний комітет, де формувався бюджет країни і розподілялись кошти для регіонів, чиї інтереси лобіювали члени цього комітету. Тепер бюджетний комітет за кількістю членів  лише на 4-му місці.

Ірина Суслова, яка мешкає в Приіпінні й до ВРУ пройшла завдяки”Самопомочі”, стала рядовим членом ще менш нерейтингового комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Очолив комітет  з питань прав людини представник “Батьківщини” Григорій Немиря.

Над правами людини, нацменшин та міжнародних відносин погодились працювати лише 8 депутатів. Це навіть менше, ніж у комітеті Гаврилюка.

Найменша кількість депутатів працює над проблемами сім’ї, молодіжної політики та спорту. Таких лише шестеро.

Екс-регіонал, мажоритарник Ярослав Москаленко, який голосував за антидемократичні закони 16-го січня, потрапив до комітету  з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Тут він очолив один із з підкомітетів — з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, що попри те, що Москаленко був заступником голови КОДА Анатолія Присяжнюка у ВРУ, він ще в квітні 2013-го року виступив за збереження Біличанського лісу й за приєднання Коцюбинського до Києва. 

Відповідно, всі питання Приірпіння щодо збереження зелених зон відтепер є профільними питаннями нардепа Москаленка. За збереження зелених насаджень Бучі в Москаленка подвійна відповідальність, оскільки він на додачу є депутатом-мажоритарником, який представляє виборців цього міста.

Охочих працювати в екологічному комітеті — удвічі більше, ніж у комітетах Гаврилюка та Суслової. Очолив комітет з питань екології “порошенківець” Микола Томенко.

1 Comment

  1. Громада м.Ірпінь 12 Січня 2015 at 21:00

    Комітет у справах ветеранів та інвалідів ніколи НЕ ПРАЦЮВАВ. Ніхто в Україні не займався правами ветеранів війни (учасники бойвих дій, інваліди війни, члени сімей загиблих). Закон України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту ” не працює. Учасники бойових дій та члени сімей загиблих не забезпечуються житлом, не забезпечуються земельними ділянками. Порушується навіть право на безкоштовний проїзд, якій влітку 2015 року взагалі буде СКАСОВАНИЙ. У козака Гаврилюка є можливість згуртувати навколо себе громадскість та ВІДСТОЯТИ зміни в державний бюджет 2015 року. Оскільки у нього є приймальня в Ірпінській міській раді то й слід приймати участь в процесі роботи земельної комісії Ірпінської міської ради та цікавитись виділенням земельних ділянок учасником бойових дій та членам сімей загиблих. Карплюк обіцяв прозоро підійти до виділення землі ірпінчанам та незахищеним верствам населення. То ж чекаємо від нього прозорості та відкритості.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539