Спорткомплекс академії: прокуратура викрила зловживання Мельника

0

За попередніми підрахунками під час реконструкції та будівництва спорткомплексу Національного університету Державної податкової служби України сума зловживань становить понад 3 мільйони гривень.

“Я пам’ятаю, як екс-регіонал Скаржинський, який очолював Ірпінь, навіть призупинив проведення засідання Ірпінської міської ради 11 травня 2012 року, щоб депутати на вимогу Петра Мельника пішли на відкриття. Це було напередодні Євро-2012,” – розповідає депутат-“свободівець” Богдан Мельничук.

“Народний депутат Петро Мельник пробився на сеію і сказав, що йому бракує людей для масовки на відкриття стадіону. І вірні посіпаки припинили роботу і пішли для картинки фотографіуватись. Їх за це почастували,” – додає Мельничук.

Тоді на відкритті ректор-нардеп переконував, що стадіон не поступається євростандартам і вміщує 8 тисяч вболівальників. Але витрати тоді не проконтролювали.

Безымянный

Зараз, коли Мельник під слідством у справі щодо хабарництва, прокуратурою міста Ірпеня здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом цих зловживань.

“Встановлено, що з метою здійснення будівельних робіт у 2011 році між Університетом та державною будівельною компанією укладено договір генерального підряду, відповідно до якого, за рахунок виділених з державного бюджету коштів і передбачалось здійснення капітального будівництва вказаного об’єкту, вартістю 187 млн. грн,” – повідомляють в прокуратурі.

“При цьому, витрати на закупівлю окремого обладнання та частини будівельних матеріалів обліковані як замовником – Університетом, так і виконавцем будівельних робіт. Крім того, серед видатків на будівництво наявні витрати на закупівлю обладнання, що не передбачені в проектно-кошторисній документації,” – додають правоохоронці.

Тим часом у середу в Ірпінському міському суді на засіданні у середу будуть розглядатимуть справу щодо неправомірного звільнення екс-“регіонала” Петра Мельника з посади ректора податкової академії.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539