Усе має бути ЧЕСНО: декларація про доходи у 2014 році

0

Я чудово усвідомлюю, що в історії громадського Руху ЧЕСНО я – перша і єдина людина з мандатом.

Депутатом Коцюбинської селищної ради стала під час журналістського експерименту, коли ми з Наталкою Соколенко пішли у 2010-му році захищати Біличанський ліс.

З того часу щороку я звітую перед виборцями й публікую всі звіти онлайн. Мої виборці в принципі знають і де я живу, і на чому їжджу, бо мій округ – це два будинки. Тут секретів від виборців немає.

Але один з критеріїв ЧЕСНО – це публічність декларацій для депутатів усіх рівнів, щоб кожен охочий міг відшукати і проаналізувати доходи депутата та рівень його життя. Це дозволяє зрозуміти, чи депутатська діяльність не є джерелом корупційного збагачення.

Ті депутати, які працевлаштовані, подають декларацію за місцем роботи. Відповідно у раді можна знайти декларації тих, хто є пенсіонером чи безробітним.

Ця норма закону дещо ускладнює аналіз декларацій депутатів, бо на інформаційний запит не кожна рада звертається до роботодавця, аби отримати копію декларації й надати її у відповідь на запит, чим порушує чинне законодавство.

І до того, як до законодавства внесуть зміни, депутати можуть скористатися офіційними сайтами рад або ЗМІ, аби оприлюднити добровільно дані.

У 2014-му році на телеканалі СТБ я отримала за рік 159 311 грн 93 коп.

Безымянный

Варто зазначити, що з квітня, коли на ринку виникла криза, задля уникнення можливих скорочень персоналу, я добровільно відтермінувала отримання від щомісячної виплати приблизно 50 % зарплати до кінця року. Хотілося вірити, що ситуація в країні стабілізується.

Ці кошти я отримала під час звільнення у січні, з них сплачені податки, але вони можуть бути відображені відповідно лише у декларації за 2015-й рік. Це було моє особисте рішення.

За викладацьку діяльність у Києво-Могилянській академії, де я працюю за сумісництвом, я отримала торік майже півтори тисячі гривень.

Безымянный

Як жартують у тамтешній бухгалтерії, викладацька діяльність для тих, хто просто любить викладати і доносити до студентів щось нове.

Я глибоко переконана, що люди, які працюють і мають достойні зарплати, просто мають борг перед суспільством прийти в освітній сектор і передати свій досвід майбутнім працівникам.

У Могилянці у мене авторський спецкурс – “Практикум з політології: стратегії ведення передвиборчих кампаній”. Так я студентам передаю наш досвід боротьби і показую, що попри те, що ти один в системі – можна досягати результатів.

Мій чоловік – приватний підприємець, який займається юридичною діяльністю. За рік він отримав дохід 490 тисяч 100 гривень.

Нерухомість

Я є власником 2-кімнатної квартири в смт Коцюбинське. Ця квартира зазначалась у моїй декларації у 2010-му році, коли я балотувалась в депутати селищної ради. У 2007 році я переїхала в неї і живу в ній з сім’єю. Загальна площа цієї квартири складає 78,3 метрів. Сюди напряму приходять виборці.

(У 2010-му році як кандидат в депутати задекларувала також ще дві квартири у місті Чернігові, звідки я родом. Ми їх продали у 2013 році.

4-кімнатну квартиру, власником якої були я, мати та брат у 2013-му році ми отримали у 1994-му році  від держави, як сім’я військовослужбовця, що мала 3 дітей.

2-кімнатну квартиру (друга квартира в декларації за 2010 рік), яку ми придбали в Чернігові у співвласність разом з чоловіком за наші власні кошти на стадії будівництва, ми так само продали у 2013-му році).

Таке рішення було прийняте, оскільки у 2013-му році мати вирішила переїхати на Київщину. І ми придбали з нею у співвласність недобудований будинок в Київській області, вклавши в тому числі й гроші від продажу двох зазначених вище квартир.

Таким чином я є власником 319,5 м2 недобудованого будинку в Київській області.

Будинок на 2 сім’ї і готовий станом на зараз на 50 %. Тобто жити там можна тільки в одній половині. На цій половині проживає моя мати.

Ділянка площею у майже 22 сотки так само у співвласності з мамою. Відповідно я власниця майже 11 соток.

Моя мати продовжує працювати попри те, що вона уже на пенсії і їй за 60. У Києві влаштувалась на роботу на керівну посаду в НАН України. До цього була заступником директора з фінансових питань  однієї з телерадіокомпаній.

У власності чоловіка 3-кімнатна квартира площею 78,3 м2. У цій квартирі проживають його батьки, які придбали цю нерухомість у кооперативі за часів СРСР.

Транспортні засоби

Я є власником SUBARU OUTBACK 2006 року випуску, оснащеної газовим устаткуванням для більшої економічності. Ця машина фігурувала в моїй декларації 2010 року. Я не маю водійських прав і ніколи не водила машину.

Машиною користується мій брат.

Чоловік власник машини NISSAN NOTE 2008 року випуску, яку придбав у 2014 році. Вона так само оснащена газовим устаткуванням для більшої економічності.

Відсотки на депозитах

У 2014 році я отримала 5 302 , 18 $ на депозитах.

Сподіваюсь інші депутати (не лише в Приірпінні) так само публічно розкажуть про свої статки й доходи.

Це особливо актуально напередодні місцевих виборів для виборців у містах, де далеко не кожен виборець знає, як живе їхній депутат чи кандидат у депутати.

declaratsiya1

 

declaration22

 

declaration3

 

declaration4

 

declaration5

 

declaration6

 

declaration8

 

declaration9jpg

 

declaration10

Авторка: Ірина Федорів, депутат Коцюбинської селищної ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539