Знищення Ірпеня: загроза вирубки кургану Вільха чорна

2

Що видно неозброєним оком – Ірпінь змінюється. Парки, тротуари, світлофори надають йому ошатнішого вигляду. Але це тільки один, видимий, бік справи. Цією великомасштабною “показухою” юний мер міста Володимир Карплюк, який діє, як і його кум-екс-“регіонал” Анатолій Федорук, не лише замилює очі своїм майбутнім виборцям, але й встигає “відмити” мільйони гривень із злиденного міського бюджету.

Кожна ударна новобудова має у кілька разів завищений кошторис, про що я вже неодноразово повідомляв виборців, а різниця золотим дощем “ллється” до бездонних кишень мера-забудовника.

Крім того, продовжується масштабне розкрадання міських земель. На фоні благоустрою скверів та парків ведеться варварське знищення останніх лісопарків і рідкісних деревних урочищ. Не стала винятком і остання сесія міської ради, яка відбулась наприкінці квітня.

Я виступив з категоричною вимогою зняти з розгляду Порядку денного питання “Про надання дозволу комунальному підприємству “Ірпіньжитлоінвестбуд” на передачу в суборенду земельну ділянку для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку ТОВ “Орлан-Інвест Груп”, що розташована за адресою місто Ірпінь вул. Єсеніна 30.

Безымянный

Голосування ще раз показало байдужість депутатів та міського голови Карплюка до громадськості.

З історії питання. 30 січня 2015 року стурбовані мешканці вулиць Єсеніна, Озерної, Гайдара направили в тому числі й міському голові Ірпеня свою заяву з вимогою відмінити рішення Ірпінської міської ради, прийняте на початку року “Про надання КП “Ірпіньжитлоінвестбуд” в орендне користуванняземельної ділянки для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будівництва в м.Ірпінь вул.Єсеніна 30.

Безымянный

Ця ділянка розташована в заплаві річки Ірпінь. Поруч проходить меліоративно-дренажна система заплави річки. В окремі роки іде підняття грунтових вод на 1-2 метри. Із затопленням заплави річки вода піднімається в підвалах присадибних ділянках прилеглих вулиць і велике будівництво з насипанням землі призведе до порушення гідрологічних процесів.

Реагуючи на заяву мешканців округу, за яким я офіційно закріплений ( більше 20 підписів), 31 січня 2015 року на ім’я міського голови Володимира Карплюка я направив депутатське звернення з проханням зупинити дію рішення і тим самим зберегти єдину земельну ділянку – останній лісовий курган Вільхи чорної, який залишився від варварського знищення природи міста Ірпінської владою.
Безымянный

Наголошую що міський голова має право накласти вето, якщо не погоджується з рішенням ради. Тут варто взагалі зазначити, що 30 % депутатів взагалі не проживають в місті й до проблем територіальної громади їм байжуже .

10 лютого отримую відповідь, що підстав для зупинення прийнятого рішення немає, оскільки містобудівною документацією, а саме генеральним планом міста Ірпеня та планом зонування територія передбачена під житлову та громадську забудову.
Безымянный

Ця “територія”, про яку йдеться, це культури (штучне насадження ) Вільхи чорної віком 44 роки державного лісового фонду квартал 52 Ірпінського лісництва.

З Державного підприємства “Київське лісове господарство”, вказана земельна ділянка, відповідно до розпорядження Київської обласної державної адміністрації від 2007 року вилучена із земель лісогосподарського призначення лісового фонду та зарахована до земель запасу міста. ( Хтось з можновладців, видно, її пригледів вже давно).

Збитки лісогосподарського виробництва ДП “Київському лісгоспу” у сумі 30 943 гривні не сплачені досі. Про це повідомляє директор ДП “Київський лісгосп” в листі – відповіді.

Щодо ганебного генерального плану міста Ірпеня, який був затверджений 20 грудня 2012 року за екс-“регіонала” Володимира Скаржинського, та плану зонування території прийнятого у 2013 році, то вони приймалися для узаконення самовільно зведених забудов. За жодне з цих рішень я не голосував. Хоча новообраний міський голова Ірпеня Володимир Карплюк і закидає мені підтримку цих рішень.

Про те, як ми разом з громадськістю виступали проти знають і журналісти загальнонаціональних телеканалів, які приїздили і на обговорення, і на сесію.

14 серпня 2013 року я особисто подав до суду Позовну заяву про визнання протиправними та скасування рішення №2639-39-VI від 20 грудня 2012 року про затвердження генерального плану міста Ірпеня на площу 3705.1 га та рішення №3260-45-VI від 27 червня 2013 року про затвердження плану зонування міста Ірпеня на площу 3705.1 га.

Про проведення 14 червня 2013 року, так званих, громадських слухань по обговоренню плану зонування який передбачав забудову зелених зон Ірпеня мною направлено депутатське звернення з проханням взяти участь в громадських слуханнях як прокуратуру міста Ірпеня, так і директора ДП “Київський лісгосп”.

На це останній надіслав копію листа-висновку до генерального плану №02- 816 від 31 жовтня 2012 року про недоцільніть включення в межі м.Ірпінь такої значної площі лісових насаджень Ірпінського лісництва 1007.2 га державного лісового фонду мотивуючи тим , що вказана територія на даний час використовується для ведення лісового господарства, а також відпочинку мешканців м.Ірпінь і інших населених пунктів, в т.ч. м.Київ.

А використання для багатоповерхової житлової забудови веде до знищення зелених насаджень та зменшення відсотку озеленення території, організації природоохоронного, оздоровчого та рекреаційного призначення.

Всі матеріали по генеральному плану скеровано назад Ірпінській міській раді з відмовою про погодження меж . За інформацією представника ДП “Український державний науково-дослідний інститут проектування міст “Діпромісто” станом на 2012 рік в Ірпені і так по нормах бракує 200 га зелених насаджень…

Але більшість у нашій міській раді все ще – “регіонали”.

Після огульних і безпідставних звинувачень Карплюка, порушень регламенту роботи Ірпінської міської ради та погроз депутата екс-“регоінала” Леоніда Глущенка – голови Ірпінського осередку партії регіонів та голови депутатської фракції ПР в Ірпінській міській раді стало вкотре зрозуміло: все “пакращеня”, яке зараз робиться в Ірпені Карплком, робиться з однією метою – переобратися восени ще на 5 років, щоб безперешкодно дерибанити Приірпіння й надалі.

БезымянныйАвтор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

2 коментарі

  1. Автошка 4 Травня 2015 at 09:59

    Кто бы сомневался? Естественно Володя попытается протянуть в Раду своих друзей. Но Общественность уже не та что раньше. Если Афганцы и воины АТО увидят дерибан, то они покажут Володе где его место. В итоге Афганцы будут управлять городом, а Володе отведется место во 2 комнате. Там он будет подписывать ВСЕ что ему принесет на подпись его секретутка Настя Попсуй. ))

  2. Aleksei Gmirya 12 Серпня 2015 at 08:59

    А раньше землю никто не воровал)))Просто кого то убрали от кормушки вот и гонят на мера)))

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539