Бучанське межигір’я: активісти прорвались до голови Вишспецсуду

0

Судді Вищого спеціалізованого суду зволікають із прийняттям рішення у справі щодо повернення Бучанського межигір’я людям.

Громада та прокуратура вимагає забрати від родини екс-нардепа комуніста Ігоря Калєтніка роздерибанений за сприяння бучанської влади ліс та повернути його громаді.

Ольга Тішина постить у Facebook фото з місця події і зазначає:

“Зараз наша громада перебуває у Вищому спецсуді. У тому суді, де розглядають справу Бучанського межигір’я і повернення 890 га зелених зон громаді Бучі. Судді в черговий раз перенесли розгляд позову по суті, злякавшись великої кількості людей (70 душ) та ЗМІ. Не здаваймося!”

Тим, що суд вкотре переносять мешканці Приірпіння обурені. Ситуацію жваво обговорюють у соцмережі під постом Ольги Тішиної.

Без імені

Представники громади Бучі майже півтори години чекали на початок засідання, але до зали їх так і не поклиали. Натомість вийшла представниця суду й повідомила, що розгляд справи переноситься.

“Люди, які більше години чекали, були шоковані такою поведінкою суддів. Вони вирішили спитати про причини перенесення в них особисто й пішли до зали засідань. З’ясувалося, що суддям просто не вистачило часу для ознайомлення з матеріалами справи. Ви в це вірите? Я ні. Адже для того, щоб прийняти ухвалу, якою призупинили дію рішень Ірпінського та Апеляційного суду на користь дерибану й корупції, суддям вищспецсуду знадобилося декілька днів. За цей час вони чомусь встигли вивчити матеріали справи”, – розповідає як було на суді активіст Віктор Бархоленко.

Піддавши сумніву слова суддів, активісти вирішили піти до голови суду.

Безымянный

Мешканці Приірпіння розповідають, що спершу їм почали пояснювати, що голови суду Бориса Гулька немає.

“Але версії розійшлися. Хтось казав, що голова у нарадчій кімнаті, а хтось, що у судовій залі. Не хотіли показувати, де його кабінет. Далі нас просили вийти з суду і залишти лише кількох людей для того, щоб дочекатись голови, але ми всі залишились чекати на голову. І дочекались. Було помітно, що голова Гулько дуже нервував через те, що була така кількість людей. Я переконаний, що вони мають готове рішення і вони хочуть віддати справу знову на розгляд першої інстанції. Але ми не допустимо,” – стверджує Ігор Домбровський, який повернувся із зони АТО й одразу взявся допомагати актвістам захищати зелені зони Приірпіння.

Активісти нагадали голові суду Гулькові про своє звернення суду щодо недовіри судді Гончару, яке подали ще в квітні.

Всіх охочих приїхати до суду вдалося привезти на цей раз централізовано завдяки Олександру Чорновалову – журналістові програми “Схеми”, який для цього пожетвував свою премію, отриману у журналістському конкурсі за сюжет про дерибан лісу Бучі.

“Частину цих коштів, 800 гривень, ми витратили на те, щоб довезти автобусом людей до суду. Феміда чекає, що людям набридне сбди їздити. Але судді нас не візьмуть такою тактикою. Ми готові до затяжного бою і будемо приходити знову і знову в інтересах громади,” – додає Домбровський.

домбр 2

Наступне засідання відбудетьс 24 червня за адресою вул. Повітрофлотська, 28. Початок о 10:00. Всіх охочих підтримати бучанців, особливо тих, хто працює в Києві і може підійти хоча б на годинку, – просимо приїхати.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539