Де і хто в Бучі плете маскувальні сітки?

0
Із початком війни в Україні багато небайдужих до долі своєї країни людей створили потужний волонтерський рух: допомога нашим бійцям та жертвам “братських обіймів” зі сходу – переселенцям.

Люди себе відкрили з іншого боку, виявили в собі багато нових якостей потрібних в важкі часи й це насамперед  командна робота сильного механізму, який діє завдяки роботі  в унісон кожного серця, що здатне відчувати біль та потребу іншої абсолютно чужої для себе людини.

Ми зрозуміли, що війна – це з одного боку жахливі втрати, болючі спогади та не загоєні ще рани. З іншого – це надбання життєвого досвіду та розуміння тих речей, які в довоєнному повсякденному житті наче тебе й не стосувалось.

Коли нашу Батьківщину торкнулось горе ховати своїх синів від “братської любові” зародилась ідея створення в нашому місті Буча центру з плетіння маскувальної сітки та допомоги воїнам так званої АТО (більш реалістична назва – гібридна війна).

Ми відкрились у грудні 2014 року. Перед тим пройшли майстер – клас в наших друзів – волонтерів з плетіння сітки з волонтерського центру в Києві -“Лента за лентою…”. Це була громада Оболоні, яка одна з найперших почала  маскувати воїнів на передовій.За це їм ми широ вдячні! На день відкриття аналогічного осередку в Бучі чимало людей прийшли підтримати цей благодійний центр – друзі , родичі, сусіди й просто персічні громадяни, яким болить доля наших воїнів та країни в цілому.

Багато людей за цей період  йшло від нас більше не повертаючись, але залишились ті, які стали не просто близькими друзями, але й однією загальною волонтерською родиною. І нас не мало, це Тетяна Мінзалевська, Тетяна Єременко, Деюн Лідія Зенонівна, Марія Микитюк, Тетяна Войткевич, Тетяна Кушнір, Діана Побіхай, Оксана Мельник, Герман, Ангеліночка, Тетяночка.

м6

Разом з нами плетуть і наші дітки: Міша та Владік, Ілля та Нікіта, Кирил та Настуся, Тетянка, Даринка.

1

Кожна перша вплетена стрічка починається з молитви до Бога, щоб наша маскувальна сіточка була оберегом для наших мужніх воїнів, щоб оберігала їх від пильного ока ворога.

Упродовж цього часу наші сітки оберігають хлопців з різних батальйонів та покривають бліндажі польових лікарень, які ми відправляли чи через волонтерів, чи передавали особисто в руки хлопцям з передової.З весни й протягом літа власноруч в домашніх умовах перефарбовуємо білу або яскраво-кольрову тканину в різні кольори ландшафту: пшеничний, коричневий, болотяний, ніжно зелений.Над цим в нас працює окремий відділ алхіміків.

У тому їм допомагає навіть її величність природа з її справніми барвниками: лушпіння цибулі, куркума та ін. також йод та зеленка, серед барвників є й хімічні, завдяки яким виходять не менш природні кольори.

1А відділ з плетіння вже ці профабовані різнокольорові стрічки вплітає в сіточку,відтворюючи  тим самим  ландшафт заданої місцевості.

За період відкриття мали виїздні акції під назвою – “Замаскуй бійця, вплети стрічку!”, де багато охочих брали участь в плетінні маскувального виробу.

Люди не соромлячись підходили знову й знову з проханням навчитись.

1

Завдяки таким виїздним акціям кількість учасників “пишаюсь Вами ЛЮДИ” просто вразила!

Самими лише маскувальними сітками наша спільна допомога не закінчується ще іноді беремо на себе зобов”язання перед родиною майбутньго бійця – взути та вдягти.

Шукаємо волонтерські центри, які займаються безпосередньо одягом, взуттям та іншими необхідними речами так необхідними на війні; передаємо через виїзних волонтерів різні харчі виготовлені своїми руками та просто закупленими в маркетах за власний кошт; допомагаємо сушити овочі для “Кухарської сотні Приірпіння” та іноді беремо участь у фасовці супів борщів, каш тощо.

Безымянный

Також проводимо збір речей для переселенців та постраждалих внаслідок бойових дій на сході країни на Фроловську, допомагаємо діткам, які залишились взагалі без батьків та тим, що змушені були покинути своїх батьків внаслідок жорстких бойових дій на теріторії проживання (смт Димер,табір “Лісова Застава” для дітей вимушених переселенців, монастирі та інтернати сімейного типу).

Тому наш центр – це багатофункціональний та різносторонній рух волонтерського призначення та опіки над нужденними.

P.S. Запрошуємо до нас Всіх небайдужих громадян, які прагнуть допомагати та бути корисними в такий непростий час для нашої Батьківщини. Центр розташований за адресою: місто Буча,вулиця Тарасівська 12-а (у дворі житлового багатоповерхового будинку, з лівої сторони від першого під”їзду, сходи до дверей блакитного кольору). Режим роботи з 14.00-16.00 та з 19.00 й до перемоги.Наші контакти: 097 932 2343, 068 305 9786 .

Слава Україні! Хай береже на всіх Господь!smuАвторка: Тетяна Смулка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539