Прострочене молоко в магазині депутата Казімірова

0

Всі ми з дитинства пам‘ятаємо слова відомої пісеньки “Пейте, дети, молоко, будете здоровы”! І всі з задоволенням вживали цей корисний продукт і були цілком задоволені. Але сумні реалії сьогодення примушують нас з іронією та сумнівом ставитись до товару, який нам пропонують в магазині.

Одного чудового літнього вечора купили ми в одному з магазинів нашого селища молоко торгової марки “Ферма”. Моя дитина полюбляє перед сном поласувати смачненьким молочком.

Але те, що я побачила, відкривши пакет, адекватною мовою описати не можливо!!!  До чашки полилась бридка слизоподібна маса, яка за виглядом більше нагадувала клей ПВА і ажніяк не молоко.

Взявши це неподобство, я понесла його назад до магазину. Продавчині були, м‘яко кажучи, шоковані не менше за мене. Звісно, кошти за неякісний продукт повернули відразу. І тут я запропонувала відкрити ще один пакет такого ж молока прямо в магазині. Але дива не сталось – в другому пакеті таке ж само неподобство.

Прийшовши додому, я з‘ясувала, що таке само “щастя” в тому ж магазині придбала і моя сусідка.

Без імені

Оскільки діло було в п‘ятницю, а на вихідних дирекція магазину відсутня, в понеділок я знову пішла до магазину, і попросила директора показати мені накладну на це молоко.

Ввічливо посміхнувшись, директор (до слова депутат селищної ради Вадим Казіміров) відразу показав мені потрібний документ, красномовно обіцяючи у всьому розібратись, зв‘язатись з постачальником і зателефонувати  мені найближчим часом. Але знаючи, як у нас в Коцюбинському робляться справи, я вирішила не чекати і почала діяти сама.

Перша несподіванка чекала мене, коли я роздивилась накладну – товар магазин отримав 9 липня, кінцевий термін реалізації зазначено 16.07, а продали мені його 17 числа (!!!).

Без імені

Тобто у магазині депутата мені свідомо продали прострочений продукт!!!

Без імені

 

Але всі ми знаємо, який має вигляд кисле молоко. Воно аж ніяк не має виглядати так, як ми це бачимо на відео.

Потім я зв‘язалась з виробником даного продукту компанією “ТЕРРА ФУД”. Вислухавши мої зауваження компанія також пообіцяла розібратись. Копії накладної я їм також надала. Але на відміну від директора нашого супер-пупер маркета, відреагували миттєво.

Відразу зголосились прислати до мене представника, забрати зіпсоване молоко на експертизу, натомість привезти мені продукт належної якості.  Потім надати висновки експертизи, і в разі їхньої провини публічно принести вибачення. Але найбільше їх обурив факт, що магазин торгує їхньою продукцією після закінчення терміну придатності.

Торгова марка “Ферма” позиціонує себе як високоякісний виробник (до речі недешевий), а тому вони дуже прискіпливо ставляться до додержання норм зберігання продукції. І те що зіпсована продукція знаходиться у вільному продажу, в першу чергу, завдає шкоди їхній репутації.

За законом, зіпсовану продукцію магазин повинен утилізувати на наступний день після закінчення терміну придатності, а не продавати її за принципом “а може пронесе”! Не пронесло, панове.

Також цією ситуацією активно зацікавився Департамент контролю якості продукції, вони мені повідомили, що найближчим часом проведуть ретельну перевірку як виробника, так і магазинів, які торгують їхньою продукцією.

До речі, на якість продуктів у цьому магазині, мешканці неодноразово скаржились.

“Я купила бісквітний рулет, а розрізавши його вдома, виявила всередині зелений мох,” – обурюється коцюбинчанка Ірина.

Також магазин торгує алкоголем (не завжди автентичним), розливним пивом, не зважаючи на те, що через дорогу знаходься дитячий садок. Знову ж таки, неодноразові звернення мешканців прилеглих будинків до директора магазину, який очолює в селищній раді комісію з питань освіти, культури, молоді та спорту, яку за 5 років каденції так жодного разу і не зібрав, залишились без відповіді.

Звісно ж директору Казімірову нема ніякого діла до здоров‘я нас та наших дітей. Йому головне набити собі кишені грішми, а яким чином вони зароблені – це вже інше питання. Головне в раді для більшості депутатів отримати дозвіл на якомога більше торгових точок, поки є можливість. Далі – можна приватизувати і землю, на якій стоїть магазин. Такі питання розглядають мало не на кожній сесії.

От і виходить: спасіння тих, хто тоне –  у їхніх же руках!  Але ми повинні нарешті зрозуміти – своїм мовчанням ми породжуємо безкарність, даємо привід думати, що в кого гроші у того і правда. Тож давайте, нарешті, не мовчати, може тоді ми зможемо щось змінити.

P.S.  До речі, автівка перед входом до магазину належить директору цього магазину Казімірову Вадиму Івановичу.Мабуть, таки вигідна справа торгувати зіпсованими продуктами?

Без іменіАвторка: Леся Єльнікова, коцюбинчанка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539