Декларація Федорів: ще раз для тих, хто шукав і “не знайшов”

0

Мені телефонували колеги з телеканалу СТБ і казали, що селищна рада розшукує мою декларацію і направила їм запит.

Дивно, бо мені здавалося, що інформацію про те, що з січня місяця я не працюю на телеканалі СТБ у селищній раді знають, а декларації подають за місцем чинної, а не по попередньої роботи. У березні у мене була вже інша робота, куди я й подала декларацію.

Ще дивнішим було те, що такий запит, якого до того за всі 4 роки мого депутатства на телеканал чомусь не направляли, вперше направили після того, як вийшла моя стаття про міського голови Ірпеня Володимира Карплюка, чиї задекларовані 67 квартир згадував вже навіть 95-й квартал.

Я сумлінно повідомила виборцям (це два будинки) про свої доходи і майно ще в квітні на сайті “Громада Приірпіння” і закликала депутатів зробити те ж саме.Охочі поки в чергу не шикуються. Більше того, як депутат регулярно публікую свої он-лайн звіти про роботу за рік й закликаю інших це робити.

І от після дивного запиту селищної ради на моє попереднє місце роботи виходить матеріал на Golos.ua, де мене називають Координатором руху “ЧЕСНО” у Київській області і кажуть, що немає можливості ознайомитися із моєю декларацією.

Безымянный

Я не є координатором по Київській області, а є координатором всієї регіональної мережі Громадського руху ЧЕСНО. Ця інформація є на офіційному сайті ЧЕСНО. Дивний збіг – мене називали координатором по Київській області саме на шпальтах видання, підконтрольному Іванові Лисенку – очільнику бучанського осередку партії Володимира Карплюка “Нові обличчя”.

Безымянный

Пишуть  же у цій газеті те, що не відповідає дійсності. Та це окрема тема для окремої статті.

Але тенденція “збігів” типології помилок для мене очевидна. Мій телефон є на сайті Громадського руху ЧЕСНО і до мене ніхто не звертався і коментарів про те, де ж паперовий носій, не брав.

Закон не зобов’язує роботодавця обнародувати скан-копію документу. Більше того, в “Ірпінському віснику”, офіційному виданні, інформацію подаютьтсаме у текстовому скороченому вигляді. Ось декларація нашого селищного голови Коцюбинського.

До слова, на сайті, який іменує себе офіційним сайтом Коцюбинської селищної ради на запитуване слово “декларація” видає ось такий перелік, де не видно декларацій ані селищного голови, ані секретаря. І цей перелік обмежуться куцим списком публікацій.

Без імені

 

Але Golos.ua чомусь це не цікавить. У їхній публікації йдеться, що мої виборці не мають тепер можливості ознайомитися з скан-копією декларації, бо її немає на СТБ, де я з січня місяця 2015 року не працюю. Відповідно я не зобов’язана подавати декларацію попередньому роботодавцю.

Безымянный

Доводжу до відома редакції Golos.ua, яка так переймається на 5 році каденції ради долею саме моїх виборців, що мій селищний округ складається з 2 будинків і люди мене бачать у дворі мого дому знають де я живу, на чому їжджу. Ніхто з них після публікації інформації на сайті про мої доходи і майно не підійшов до мене і не перепитував, а де паперовий носій.

Більше того, коли до мене приходили сусіди-виборці, то я показувала навіть не скан-копію, а паперову копію (!!!). Ще в квітні. Але чогось ця тема піднялась саме зараз, коли Володимир Карплюк подав на мене до суду. Це другий “збіг”.

І знаково, що сайт “Громада Приірпіння”  у публікації називають сайтом “Громади Коцюбинського”. Дійсно так сайт називався десь кілька років тому.

І про це можуть знати, як правило, ті, хто тут проживає. Чого б видання Golos.ua, яке бачить назву “Громада Приірпіння” використовувало стару назву сайту? Третій “збіг”.

Golos.ua цікавиться, а яка ж сума у мене на рахунках, про яку я на їхню думку змовчала у тексті. Доводжу до відома, що станом на кінець грудня у мене вже не було депозитів у банку, бо ситуація в країні була нестабільна. Аналітики громадського руху ЧЕСНО маркують кінець року як показник того, що є на депозитному рахунку.

Для тих, хто після опублікування скан-копії буде питати, чому в текстовому форматі іде інформація в доларах, а в декларації у гривні, то це тому, що в формі декларації всі грошові суми потрібно вказувати в гривнях. Суму в валюті я перевела за актуальним на кінець року курсом finance.ua. Така практика в аналітиків ЧЕСНО.

І на останок. Телефонувала мені знайома з правоохоронних органів. Каже читала на Golos.ua  – сміялась: “Значить нічого іншого знайти про вас уже просто не можуть”.

А моя колега Світлана Остапа, яка є і депутатом і журналістом “Телекритики” повідомила мені, що Golos.ua – видання підконтрольне комуністам. Ну, а комуністи – це давні друзі Партії регіонів.

Як би там не було, розміщую фотокопію в доступі на загал. І сподіваюсь побачити в текстовому або PDF-варіанті декларації всіх інших депутатів. Щиро вірю, що і селищна рада, і Golos.ua подбають про те, щоб інформація про всі декларації депутатів Коцюбинської селищної ради була оприлюднена щонайменше на офіційних сайтах.

declaratsiya1

 

declaration22

 

declaration3

 

declaration4

 

declaration5

 

declaration6

 

declaration8

 

declaration9jpg

 

declaration10

Авторка: Ірина Федорів, депутат Коцюбинської селищної ради

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539