Відкритий суд: як контролювати суддів і реформувати судоустрій

0

Кожен має право знімати судове засідання на камеру. Якщо суддя проти – це порушення закону “Про забезпечення права на справедливий суд”.

Проект “Відкритий суд” покликаний зробити засідання судів прозорими і гласними. Його ініціювала ГО “Відкрита Україна” і до нього може долучитися кожен.

Громадянин може викласти відео, де чітко видно зверхнє ставлення суддів до учасників судового процесу, де зафільмовані факти бездіяльності чи злочинних дій суддів.

“Відкритий суд” – це продукт, покликаний зробити процес гласним, відкритим і змагальним. Це стосується і нашого Ірпінського суду, де можливо все. І прикладом цьому є те, що одіозного ректора Петра Мельника просто виправдали. І це при тому, що за процесом стежать ЗМІ і вся країна.

Що ж ми можемо говорити про судові процеси, які є менш резонасними і стосуються простих мешканців Приірпіння?

Тому ми просимо всіх ходити на судові засідання з камерами, фіксувати все, що відбувається і, у разі виявлення порушень, надсилати нам відео. Ми Вам допоможемо зробити цей процес гласним.

Без імені

Тим більше, що найближчим часом ми запускаємо всеукраїнський ресурс “Репортер Відкритого Суду”. Кожен учасник цього конкурсу не просто зможе розповісти експертам та громаді про порушення, а й матиме змогу виграти цінні призи.

Довідково: проект “Відкритий Суд” об’єднує юристів та волонтерів з усієї України, які проводять відео зйомки судових засідань і забезпечують гласність і відкритість судового розгляду справ. У подальшому, відеозаписи поширюються на сайті організації та є у вільному доступі на Youtube. Також до нас можна приєдантися на Facebook.Найбільш резонансні справи коментуються групами авторитетних експертів та фахівців. Засновниками проекту є правозахисник Станіслав Батрин та громадський активіст Олександр Король.
Наша команда неодноразово фіксувала правопорушення вчинені прокурорами, недотримання чинного законодавства суддями та міліціянтами. І найголовніше: ми фільмували навіть факти незнання суддів українського законодавства. Були випадки, коли судді дійсно не знали навіть точну назву закону, яким послуговувались у щоденній практиці. 
Без іменіАвторка: Леся Кравченко, коцюбинчанка і активістка проекту “Відкритий Суд”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539