Батальйон Південь тероризує Приірпіння: у будинку Прилипка обшук

0

Так званий добровольчий батальйон “Південь” воює у Гостомелі, Бучі та Ірпені.

Командування батальйону переконує, що понад півтори тисячі бійців з їхнього батальйону зараз воюють на фронті.

Командир батальйону – Андрій Верлатий. Він журналістам надає візитівку і представляється радником міністра оборони і волонтером. У міністерстві оборони цю інформацію спростовують:

“Ніякого відношення до діяльності оборонного відомства ані дана особа, ані батальйон та навчальний центр з однойменною назвою “Південь” не мають.”

Без імені

 

Зі слів Верлатого, він завжби був у найгарячіших точках:

“В Луганську я був. Я був коли Маріуполь питались захватить. У ті маріупольскіє собитія. Я бил на Пєсках. Бил на Савуре. Це був Правий сектор, це був батальйон Азов. Це як тільки батальйон Айдар починав формуватися.”

Голова спілки ветеранів АТО Гостомеля Олексій Гончаренко переконує, що про батальйон “Південь” ті, хто воюють навіть не чули. З питань вступу у спілку ветеранів АТО ніхто до Гончаренка з цього батальйону не звертався.

У військоматі навіть не знають, де є ці понад 1,5 тисячі бійців, про яких казав Верлатий.

Волонтери зі свого боку наголошують, що Верлатий намагався контролювати потоки допомоги на фронт.

Місцеві ЗМІ, які лояльні до місьцевої владиі, зокрема, міського голови Ірпеня Володимира Карплюка, керівникові так званого вишкільного центру присвячують позитивні публікації.

Без імені

Зокрема за бюджетні кошти керівника батальйону “Південь” позитивно згадують на шпальтах команальної газети “Ірпінський вісник”.

У таких ЗМІ пишуть, що батальйон Південь нібито готує диверсійно-розвідувальні групи для відправки на фронт.

Позитивно висвітлюють діяльність батальйону не лише місцеві ЗМІ, власники яких мають дружні взаємини з депутатом Ірпінської ради екс-регіоналом Юрієм Прилипком. Так само подають інформацію і на провідних сайтах загальнонаціональних ЗМІ.

Без імені

Так само з’являвся у загальнонаціональних ЗМІ звіт Ірпінського міськогоголови. Журналісти припускають, що ці матеріали мають замовний характер.

tsn

У березні місяці двоє представників батальйону Південь побили працівника одного з підприємств у Гостомелі. На об’єктивах камер спостереження видно машину самого комбата. Про це повідомляють у журналістському розслідуванні ZIK.

Згодом люди в камуфляжі увірвалися до приватної квартири побили й викинули з неї господарів.

“Під маркою військових іде відкритий бандитизм. Рейдерство. Це ще гірше, ніж 90-ті. Заїхав мерседес голубий. З нього починають висипатися люди у військовій формі. Я єдине, що встигла викликати 102.  Я прудчалась, летіла зі сходів зривала балаклави. Я вирішила, що це були військові. Вони були з медалями,” – розповідає потерпіла Анна Агішева, яка мешкає в Ірпені.

На рукавах невідомих були шеврони найіменитіших батальйонів.

Цьому батальйону приміщення в Гостомелі надав депутат Ірпінської ради екс-регіонал Юрій Прилипко.

В інтерв’ю журналістам ZIK Верлатий каже, що його батальйону ніхто не допомагає, натомість в інтерв’ю місцевому сайту “Правда Ірпеня” Верлатий каже, що його фінансують місцеві політики – такі як Юрій Прилипко, Володимир Карплюк, Анатолій Федорук.

1

Нагадаємо, “Громада Приірпіння” розповідала про те, що на складах депутата Ірпінської міської ради екс-регіонала Юрія Прилипка приховали ватопарк родини Януковича перед втечею диктатора з країни.

Журналісти ZIK щодо фактів викладених у цьому розслідуванні звернулися до СБУ. Після сюжету в обох будинках Прилипка в Гостомелі по вулиці Червогоарміській був обшук. З слів очевидців відбулася виїмка документів.

Прилипко інформацію про обшук та виїмку підтвердив.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539