Ми маємо жити в зеленій та екологічно чистій Бучі

0

Вже багато років ми разом з активістами Бучі проводимо щоденну роботу по збереженню Бучі як зеленого та екологічно чистого краю.

Мені як і багатьом бучанцям боляче дивитися на те, у що перетворилося наше місто за часів правління мера-забудовника.

На наших очах був майже повністю знищений Бучанський ліс, багатоповерховими будинками були забудовані поля, вода перетворилася на отруту.

За все це ми платимо нібито Європейським стилем у центрі Бучі, тоді як на околиці ніхто не звертає уваги.

Але весь цей час ми не мовчали. Ми не втрачили надію, вірили в справедливість, не опускали руки і йшли до кінця.

І саме через нашу наполегливість почали потроху перемагати, хоч як важко нам було.

Не будучи при владі, ми зробили багато для того аби подолати корупцію в регіоні й повернути віру в справедливість.

1

Нам вдалося в судах скасувати незаконне рішення Бучанської міської ради 2002 року, яким Анатолій Федорук та його команда кинули ліс під сокиру.

Разом з тим, ми повернули державі незаконно виділені Бучанською радою 14 га лісу. Це рішення стало прецедентом для всієї України.

Зараз багато справ знаходяться в судах – ми продовжуємо повертати державі вкрадені в громади землі.

Ми неодноразово піднімали питання збереження історичних будівель міста.

Проводили толоку та художній пленер біля будинку Штамма, аби привернути увагу до збереження культурної спадщини міста.

фото

Мені соромно, що історичні будівлі в Бучі занепадають, умисно не реставруються, що призводить до їхнього знищення. І нові мешканці Бучі приїздять сюди вже не як в особливе та багате на історичне минуле місто, а в черговий спальний район, яких сотні.

І ми робитимемо все, аби зберегти історичну неповторність нашого міста.

Наші активісти встановлювали самотужки дитячі майданчики в дворах, тому що не могли допроситися у влади будь-якої допомоги.

Я радий успіхам активістів, які без допомоги діючої місцевої влади  встановлюють дитячі майданчики в дворах за власний кошт, але так не має бути.

Влада повинна думати не лише про центр міста та встановлювати сучасні гойдалки біля новобудов, а й думати про околиці Бучі, де діти також заслуговують на якісний спортивний інвентар.

карусель

Але найстрашніше, що зараз відбувається в Бучі – це тотальна забудова.

Одне з головних завдань для нового міського голови – це винести на розгляд Бучанської ради проект рішення про мораторій на заборону багатоповерхової, багатоквартирної забудови в нашому місті до повного вирішення питань соціальної інфраструктури.

А саме – будівництво нових дитячих садочків, шкіл, нової поліклініки та нової сучасної лікарні.

Наші активісти вже зібрали більше тисячі підписів під зверненням до Кабінету міністрів про припинення будівництва багатоквартирних будинків у Бучі.

1

І я підтримав цю ініціативу громади.

Ганебно, що не можна влаштувати дитину в дитячий садочок, що учні навчаються в школах Бучі в дві, а то і в три зміни в переповнених класах.

Мешканці міста позбавлені достойного медичного обслуговування. І все це тільки тому, що не вистачає спеціалізованих медичних закладів.

Наведу один із прикладів, як могла розвиватися соціальна інфраструктура за розумних керівників. Під час будівництва житлового масиву в мікрорайоні Мельники, тогочасний забудовник Бучі «Меліоратор», очолюваний Миколою Мальковим, спочатку збудував дитячий садочок та встановив фундамент для будівництва нової школи № 7, збудував гуртожиток для працівників свого підприємства.

Саме так повинен діяти цивілізований забудовник. Сьогоднішні забудовники із сімейно-родинного клану екс-регіонала Федорука та його дядька Яцюка не продовжили будівництво школи, а навпаки: демонтували фундамент з перекриттям та вивезли в невідомому напрямку, а на додаток  незаконно приватизували гуртожиток на вул. Чкалова.

Тепер перед мешканцями гуртожитка постала загроза їх виселення. За таке свавілля місцеві можновладці мають нести відповідальність.

1

Я розумію як формується бюджет міста і знаю, як можна його використовувати не лише в центрі міста, а пропорційно по всіх мікрорайонах.

Зупиню практику, яка існує у виконавчій владі з відмивання та розкрадання бюджетних коштів. Як приклад того, за допомогою громади був встановлений факт крадіжки бюджетних коштів в сумі майже 2 млн. грн. на прокладання каналізаційної мережі в мікрорайоні Лісової Бучі.

На основі колективного звернення від громади міста Буча, державна фінансова інспекція Київської області встановлений факт недоотримання від забудовників до місцевого бюджету близько 17 млн. грн.  На основі висновку фінінспекції я звернувся до Прокуратури Київської області аби повернути громаді вкрадені в неї кошти.

1

 

 

 

Нагадаю, що монополія забудовників складається із сімейно-родинного клану Федорука, Карплюка і Яцюка.

Це тільки те, що лежить на поверхні.

Якби управляти таким містом як Буча чесно, а це цілком можливо, ми б мали не лише парк та алейки, а й комунальний басейн як приміром у невеличкому містечку в Польщі

спортивно-оздоровчий комплекс, музей історії нашого міста, сучасну лікарню, пологовий будинок та інші необхідні для Європейського міста інфраструктурні об’єкти.

Великою проблемою Бучі є проблема питної води та водовідведення.

Її можна вирішити – але цією проблемою нинішня влада не хоче займатися і робить вигляд, що в Бучі все добре.

Забудовники економлять свої кошти та ігнорують вимоги при виконанні технічних умов «Ірпіньводоканалу» на будівництво  станції знезалізнення питної води. Ще за часів Радянської влади розроблявся проект з прокладання до Бучі водогону із села Блиставиця як резервного. Настав час піднімати це питання, оскільки з такими темпами забудови незабаром матимемо воду по графіку.

Хочу наголосити на тому, що разом з активною громадою нашого міста докладу максимальних зусиль аби зберегти залишки Бучанського лісу.

Вимагатиму скасування рішення про прийняття злочинного Генерального плану забудови Бучі, як такого, що не відповідає інтересам і потребам місцевої територіальної громади.

1

Ми разом з активістами вже звернулися до прокуратури з проханням визнати рішення про Генплан незаконним.

Мене, як і багатьох обурюює забудова приватного сектора багатоповерхівками. Таким чином забудовники при владі нахабно витісняють корінних бучанців із рідних місць.

1

Я вважаю, що в першу чергу земля в Бучі повинна надаватися бучанцям і це буде справедливо, досить обслуговувати можновладців за рахунок ресурсів місцевої громади.

Влада знахабніла до того, що замість надавати належні за законом ділянки бучанцям, почала перешкоджати в оформленні присадибних земельних ділянок, якими вони користуються віками.  Як приклад можна назвати проблему мешканців вул. Тургенєва в районі науково-дослідної станції. І це тільки тому, що вікове помешкання цих жителів не вписується в запланований владою дерибан.

Ще однією великою проблемою є постійно зачинений бучанський переїзд. Цілком можливо розробити спільно з Укрзалізницею проект проколу під залізничною магістраллю.

Місцева влада повинна працювати виключно в інтересах місцевої громади, а не обслуговувати політизовані кримінально-олігархічні клани.

Вважаю, що потрібно надавати велику перевагу розвитку малого та середнього бізнесу, організованому місцевими мешканцями. Я знаю як чиниться владою тиск на місцевих підприємців, якщо вони невигідні владі.

Влада може і повинна буди відкритою, прозорою й чесною.

Я зроблю все, щоб моїм землякам було комфортно в нашому місті та не було соромно дивитися в очі нашому майбутньому поколінню.

samЩиро Ваш, Віктор Бархоленко

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539