День тиші в Коцюбинському: як політики зневажають виборців

0

Вночі поверталася з ефіру від Савіка Шустера. Говорили про передвиборчі перегони. Дуже було цікаво спостерігати в Києві вночі о 00:30 чисті білі борди. Але, звісно, несумлінні або не достатньо освічені політики і в Києві, і в Коцюбинському вдаються до агітації у день тиші.

На в’їзді в селище я побачила ось такий борд. На ньому написано – “Обирай реальні справи”. Слоган про реальні справи постійно використовували “Нові обличчя” під час агітації у селищі. Борди, на скільки мені відомо, належать кандидатові від Нових облич Богданові Слюсаренку. Він мені сам про це казав, коли встановлював борд біля мого будинку.

“Це порушення закону у день тиші. Всі виборці за цей період агітації знають  вже кольори  партій та слогани. Відповідно заклик “обирай реальні справи”, при тому що слоган “реальні справи” використовула політична парія “Нові обличчя” сприймається як прямий заклику голосувати за неї,” – наголошує Любов Кучеренко, голова одного з осередків Комітету Виборців України в Приірпінні.

Безымянный

Але для того, щоб знати закон треба його читати і мати відповідну освіту. Нас же переконували з бордів, що “Нові обличчя” – це команда фахівців.

20151023_150858[1]

Як же фахівці і власники бордів можуть допустити порушення закону, про яке говорить представниця Комітету Виборців України?

Заходимо на сайт ЦВК і дізнаємось про освіту кандидата, який є, якщо вірити борду, новим фахівцем і, відповідно, мав би знати закон.

Безымянный

Отже або у кандидата мого округу від “Нових облич”, який сам сказав, що володіє бордами, така освіта, що не дає йому змоги осягнути законодавство, або це свідома маніпуляція і технологія, яка покликана порушити день тиші.

Але порушує день тиші не лише партія чи власник бордів. У соцмережі щогодини (!!!) кандидат у депутати постить слоган “Я голосую за Даніша”.

Безымянный

Порушення, яке Шевчук вважає просто “висловлюванням” свого вибору, здійснювалося дійсно щогодини.

Безымянный

Але у голови осередку Комітету виборців України пані Кучеренко з цього приводу інша думка:

“Я вважаю, що це агітація в день тиші. Фейсбук мережа, яка виконує функцію ЗМІ. Це зловживання і це порушення закону. Йому можуть зробити попередження. Треба скласти акт, звертатися до ТВК. Щодо бордів – то викликати міліцію і складати протокол”.

До якої міліції скаржитися? Тої, що на зустрічі з вибрцями плескала Данішу?

Виборці з Коцюбинського нарікають ще й на те, що “Нові обличчя” погано здерли передвиборчу агітацію  з бордів.

Безымянный

Ось до прикладу ті борди, які я побачила, коли виїхала з ефіру Шустера. Їх обірвали ось так.

Безымянный

Відчуйте різницю.

Тому у мене цілком логічне питання, якщо у кандидатів, які раніше були при владі, така низька політична культура чи рівень освіти, щоб зрозуміти для себе зміст українського законодавства, якщо немає до виборців поваги у день тиші, чому Ви розраховуєте на наші голоси у день виборів?

Завтра кожен громадянин має прийти на вибори і проголосувати. Громадський рух ЧЕСНО роз’яснив, навіщо громаді депутат.

Безымянный

Також у прямому ефірі на Громадському розповіли, які небезпеки чекають на виборця від кандидатів у депутати до міських та селищних рад.

Не продавайте свій голос.

Авторка: Ірина Федорів, виборець з Коцюбинського (вул. Меблева) 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539