Обшук у Коцюбинській раді: прокуратура вилучила документи зонінгу

1

Працівники прокуратури та міліції вилучили під час обшуку в Коцюбинській раді низку документів, що мають значення для встановлення кримінального правопорушення.

“Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво при здійсненні досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України за фактом підроблення службовими особами Коцюбинської селищної ради протоколів громадських слухань щодо проектної документації Плану зонування території смт Коцюбинське Київської області,”- йдеться у заяві прокуратури Київської області.

Після того, як депутат Коцюбинської селищної ради Владислав Євстєфєєв самовільно змінив дату громадських слухань, про яку громада не була належним чином проінформована, активістка Ольга Матюшина одразу поїхала до в.о. прокурора Ірпеня Ільяса Рамазанова:

“Я подала заяву про злочин і вимагала порушення кримінальної справи, аби організатори дерибану – депутати селищної ради та відповідальні особи ради були притягнуті до відповідальності. Про ситуацію, що у нас склалась із зонінгом знає навіть заступниця міністра екології та прокурор області. Вони пильно стежать за розвитком ситуації”.

На даний час досудове розслідування продовжується та проводяться необхідні слідчі, в т.ч. розшукові, дії.

Нагадаємо, що за кілька днів до кінця каденції депутати попереднього скликання вирішили провести громадські слухання щодо зонінгу, аби спробувати вкотре подерибанити ліс.

Депутат Коцюбинської ради Владислав Євстифєєв, який за словами прокурора, має майже 100 ділянок в лісі, самовільно переніс дату і час засідань слухань попри те, що в призначений владою час мешканці селища провели слухання та склали відповідний протокол.

Після цього фарсу депутати провели таємне засідання, про яке традиційно не знала ні я як депутат, ні громада. На цьому засіданні, як стало відомо, вони прийняли зонінг без урахування думки громади зате з урахуванням протоколу псевдогромадських слухань. Що найбільше дивує, що на цих виборах громада знову обрала до селищної ради того ж таки дерибанника Владислава Євстифєєва, який 5 років опікувався організацією дерибану лісу і був “смотрящим”. Мені повідомили, що він навіть в селищі прописався, хоча всі й так знають, що він мешкає в Києві,” – розповідає депутатка Ірина Федорів.

“Я щиро вірю, що після обшуку, свідчень посадовців та активістів небо для цих людей буде в клітинку. А громаду вкотре попрошу ставитися до свого вибору відповідально. І найбільша проблема цих виборів, як на мене, це низька явка, яка дозволила таким от людям загітувати за себе певним чином плебс, і тепер ми знову маємо боротися з такими от пройдисвітами. Дякувати виборцям, хоч не обрали екс-регіоналів Вадима Садовського та Олександра Ковтача. Тут вичтачило здорового глузду. Але кожен депутат, який думає взяти участь у дерибані, хай знає: процедуру відкликання запускати на рівні селища більш реально ніж у місті. Тут партія не може стати на ваш захист,” – додає Федорів.

1 Comment

  1. Григорій Айлбібек 30 Жовтня 2015 at 20:35

    таким от людям загітувати за себе певним чином плебс

    Та ні, Ірино!
    Тільки плебс вірить, що для кращого життя селища треба всіх пересаджати…
    Тільки плебс вірить, що кожному в селищі дадуть по Богатирьовій, яка подзвонить і допоможе влаштувати дитину в садок…
    З криками “Вся Власть Савєтам”,і “Ми наш, ми новий мір пастроим” плебс голосував за Матюшину!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539