В Ірпені вибори продовжуються: судді оголошують про самовідвід

0

Коли вся країна вже давно закінчила підрахунки виборів і відсвяткувала результати, в Ірпені ще й досі немає законного рішення ТВК про результати виборів. Про це свідчить рішення Київського апеляційного адміністративного суду.

Це була не легка виборча компанія, яка супроводжувалась брудом, прямим та не прямим підкупом виборців, фальшуванням під час самого виборчого процесу,  тиском та погрозами на членів ТВК від партії “Нові обличчя”, а також наклепом на кандидатів та політичні партії, які не збирались співпрацювати з чинним міським головою Володимиром Карплюком.

У день голосування, коли почали надходити результати партійних екзит-полів. Було зрозуміло, що в Ірпені з невеликою різницею лідирує декілька політичних сил. Але коли після закриття виборчих дільниць почали підраховувати бюлетені, то ситуація виявилась зовсім інша.

По результатам голосування ми побачили, що кандидати від Партії “Нові обличчя” (навіть ті, яких виборці жодного разу не бачили в очі) вирвалися з майже однаковим відривом в 100-150 голосів на кожній дільниці. Дивлячись на те, що результати виборів в Ірпені завжди непередбачувані всі політичні партії та кандидати змирились з ситуацією та почали думати про те як працювати в новообраній раді, з більшістю від партії дере банщиків та забудовників.

Аж раптом, після розформування виборчих дільниць на всіх чекала несподіванка. Члени ДВК почали знаходити в батареях на виборчих дільницях заховані оригінали попередніх та уточнених списків виборців.

Без імені

Питання: “По чому ж тоді голосували виборці?” досі залишається відкритим.

Кандидатами та членами ДВК були подані заяви в міліцію та прокуратуру, але особливо активних дій зі сторони зазначених органів ніхто так і не побачив. Після про факт можливого фальшування виборів в Ірпені озвучила журналістка на передачі “Шустер LIFE”. Оригінали списків виборців викликали обурення у лідера “Свободи” Олега Тягнибока та у лідера “радикалів” Олега Ляшка.

Після цього пішла хоч якась зворотна реакція зі сторони правоохоронних органів.

Кандидати та уповноважені особи подали позов до суду, в якому йшлося про низку фальсифікацій під час виборів у Ірпені. Цей позов до Київського окружного адміністративного суду ухвалою від 06 листопада 2015 року колегією суддів в складі невмотивовано було залишено без розгляду.

10 листопада 2015 року Київський апеляційний адміністративний суд своєю ухвалою  скасував та направив справу для продовження розгляду до Київського окружного адміністративного суду.

Наступного ж дня, 11 листопада, Київський окружний суд виніс ухвалу про самовідвід суддів в повному складі.

Безымянный

Це підтверджує нашу підозру, що голова партії “Нові обличчя” Володимир Карплюк та його поплічники, завдяки бюджетному та землеьному ресурсу громади, можуть чинити неабиякий тиск на суд. Бо судді так просто самовідвід не оголошують.

Разом з тим, хочу привітати громаду селища Коцюбинське з тим, що відтепер у Вас достойна селищна голова, яку чують не лише на рівні міста, а й на рівні області та всієї країни.

Саме вона довела до відома депутатів Верховної Ради України інформацію про нелегку ситуацію в регіоні.

Окрім цього, Ольга Матюшина донесла інформацію і про те, як несправедливо і з порушенням закону розподялили в Ірпінській раді головування в комісіях, яке не запропонували справжній опозиції – фракціям “БПП” та “Свободи”. Та про одіозний виконком, де вирішували без проектів рішень долю мільйонів – це кошти платників податків.

Безымянный

Опозиція в Приірпінні щиро вітає Ольгу Матюшину, що вона, разом з активістами та підтримкою громади таки домоглася справедливого рішення суду. Суд апеляційної інстанції, на який не прийшов ніхто з позивачів, ані Сергій Даніш, ані його захисник, скасував рішення “незалежного” Ірпінського суду.

Безымянный

Було доволі смішно чути, що акти про порушення на дільниці склали: кандидат на посаду селищного голови Сергій Даніш, який переконував громаду на дебатах, що він – кандидат юридичних наук, та ще два кандидати в депутати від “Нових облич” – Богдан Слюсаренко та Катерина Корбут-Ющенко, які не мають вищої освіти. Останніх – просто використали у своїх інтересах.

Безымянный

До відома штабу, який з високою ймовірністю протягнув у першій судовій інстанції  Ірпеня незаконне рішення, акти про порушення на дільниці мають писати не кандидати. Ваш кандидат наук хоча б попросив написати акти своїх спостерігачів. Та й про строки Ви абсолютно забули. Не можна подавати скаргу до ТВК, якщо пройшло вже стільки днів і оголосили результати. Але ж звідки про це можуть знати “кандидати юридичних наук”, якщо з судами першої інстанції з високою ймовірністю є чіткі домовленості, а апеляцію, либонь, теж думали – протягнуть.

А, якщо ситуація з Ольгою Матюшиною після двох судів, на щастя, вирішилася, то ми, після самовідводу суддів. продовжуємо боротися за те, щоб дізнатися правду: чому за батареями ми знаходимо оригінали списку виборців й хто ж насправді голосував на дільницях в нашому місті.

БезымянныйАвторка: Марія Шевченко, голова фракції “БПП” в Ірпінській раді

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539