Як стихійне сміттєзвалище перетворити на затишний сквер

0

Два десятки років по вулиці Вокзальній (за крамницею “Танець вогню”) заростав чагарниками та потопав у кучугурах сміття пустир. Він утворився після того, як у далекому 93-му на цій ділянці згорів покинутий будинок. Тоді загинули двоє безхатченків.

З того часу дана місцина слугувала ідеальним прихистком для наркоманів, які, користуючись її захаращеністю, збиралися там, аби “ширнутися”. Слугувала вона також безкоштовним сміттєзвалищем, для тих біличан, що звикли не платити за вивіз своїх відходів.

Роки йшли. Селищні голови та депутати змінювали одне одного, але не ситуацію зі звалищем по вулиці Вокзальна – десятки шприців та тисячі пляшок шар за шаром лягали на засмічену землю. Жителі вулиці потерпали.

Цієї п’ятниці історія пустиря закінчилась.

Безымянный

Я разом зі своїми помічниками Андрієм Чехом, Артуром Вульфом та працівником УЖГ “Біличі” Василем приступив до виконання своєї передвиборчої обіцянки мешканцям вулиці – розпочав розчищення ділянки.

Безымянный

В результаті за один світловий день було зрізано 2/3 чагарників та зібрано значний об’єм сміття. Варто зазначити, що всі наші “трофеї” придатні до вторинної переробки, тож на їх утилізацію не пішло і копійки.

Безымянный

І хоча нас було четверо і ми день працювали без відпочинку, кількість сміття та хмизу була такою, що остаточно завершити роботи нам завадили сутінки. Втім, звалище приречене. На наступному тижні ми остаточно поставимо на ньому хрест.

Безымянный

Особливу подяку за організаційне сприяння хочу висловити начальникові УЖКГ “Біличі” Олексію Зінеквичу. На сьогоднішній день він задовольнив 100% зі 100% моїх депутатських звернень.

Також хочу подякувати адміністрації крамниці “Танець вогню”, яка фінансово сприяє впорядкуванню ділянки.

Подальша доля території буде вирішуватися із власником крамниці “Танець вогню”, який нею володіє. Він розповів мені, що 10 років тому купив цей пустир, планував його забудувати, проте зараз не має для цього фінасової можливості. Також він розповів, що не може продати цю землю через економічну кризу – в нинішніх складних умовах на неї просто немає покупців. Втім підприємець визнає, що як власник повинен забезпечити її впорядкування.

Він обіцяє навесні полагодити паркан навколо вже розчищеної ділянки, аби унеможливити туди доступ наркоманам. Втім, на мою думку, це не вбереже територію від любителів безкоштовно закинути кудись своє побутове сміття.

Тому, моя пропозиція буде така: доцільно демонтувати паркан, засіяти грунт газонною травою. Нехай ділянка буде затишним сквером, допоки не знайде свого покупця.

У такому випадку там точно не буде наркокубла та стихійного смітника, позаяк жлоби все ж таки соромляться скидати сміття на красиві та акуратні клумби. На виправдання своєї безкультурності вони вивозять свої відходи на вже існуючі стихійні звалища.

Як би там не було, але я забезпечу європейський зовнішній вигляд свого округу. Саме для цього я йшов у депутати Коцюбинської селищної ради.

БезымянныйАвтор: Микола Єременко, депутат Коцюбинської селищної ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539