Кого кришував слідчий Власенко?

0

За фактами, викладеними у матеріалі “Хто приватизує квартири податкового університету?” стосовно порушень житлового та бюджетного законодавства в Національному університеті державної податкової служби України під час ректорства скандально відомого ректора-втікача Петра Мельника, вже два роки проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні.

За цей час слідчим Ірпінського міського відділу ГУ МВС України в Київській області Сергієм Власенком, про якого вже писала “Громада Приірпіння”, коли активістам та захисникам зелених зон вручали повістки, двічі виносились постанови про закриття провадження, які потім були скасовані прокуратурою.

Клопотання стосовно проведення слідчих дій, які б сприяли встановленню істини у кримінальному провадженні слідчим Сергієм Власенком постійно ігнорувались.

Керівництво Ірпінського міського відділу ГУ МВС України в Київській області, а саме начальник Ігор Падюк та перший заступник начальника – начальник слідчого відділення Анатолій Шугалій – самоусунулись від контролю за станом організації досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні.

Дотепер жодній особі не здійснено повідомлення про підозру.

Двічі, у липні та у серпні 2015 року ухвалами Ірпінського міського суду визнана незаконною бездіяльність слідчого СВ Ірпінського МВ ГУМВС України в Київській області Сергія Власенка при проведенні досудового розслідування по кримінальному провадженні, та зобов’язано слідчого СВ Ірпінського МВ ГУМВС України в Київській області Сергія Власенка провести слідчі дії, зазначені у відповідних клопотаннях.

Безымянный

Схоже на те, що слідчому Власенку дуже “хотілося” розслідувати зловживання службовим становищем колишнього ректора Петра Мельника, здійснені при виділенні службового житла та заволодіння ним шляхом обману за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 190 КК України.

Але невиконання рішення суду – це кримінальне правопорушення, передбачене ст. 382 КК України “Невиконання судового рішення”.

Прокуратурою Київської області восени з приводу невиконання ухвал Ірпінського міського суду слідчим СВ Ірпінського МВ ГУМВС України в Київській області Власенком при проведенні досудового розслідування розпочато досудове розслідування, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Частина 3 ст. 382 КК України за невиконання судового рішення службовими особами, які займають відповідальне становище (а до цієї категорії відносяться і слідчі), передбачає санкцію позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Залишається сподіватись, що після заміни слідчого у кримінальному провадженні розслідування справи почне рухатись належним чином, і “країна дізнається правду про своїх героїв”!

БезымянныйВолодимир Безрученко, доцент Національного університету ДПС України

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539