Ірпінській школі повернули приміщення

0

У Ірпінській третій школі, яка розташована по вулиці Жовтневій, переповнені класи. Тут в середньому навчається понад 30 дітей у класній кімнаті.

Як з’ясувалося, частину приміщення як комунальне майно у квітні 2010 року відділок освіти передав за договором у користування ВАТ “Укртелеком”. Згодом, у травні 2013 року підписали і додаткову угоду. Так частину приміщення площею 62,2 м. кв. вартістю 208 000 грн передали в користування “Укртелекому”.

У цьому приміщенні, де мав би бути клас подовженого дня, зробили фактично телефонну станція. Закон передбачає використання такого майна виключно за цільовим призначенням – навчально-виховним процесом.

Загалом прокуратурою виявлена низка подібних випадків, коли приміщення загальноосвітніх закладів, комунальне майно громади, здане в оренду з порушенням закону (ст. 63 ЗУ “Про освіту”). Прокуратура продовжує працювати у цьому напрямі.

Якщо громадяни володіють інформацією про подібні випадки – просимо інформувати прокуратуру Ірпеня на гарячу лінію: +38 04597 400 03.

Автор: Ільяс Рамазанов, начальник ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539