Ірпінь: грошей на харчування дітей нема, а дерибан продовжується

0

У четвер зранку відбулася чергова сесія Ірпінської міської ради, але на мій погляд це була не сесія, а якась вакханалія. По-перше, на сесії не було міського голови Ірпеня Володимира Карплюка та значної кількості депутатів. Сесію вів секретар ради Юрій Денесенко. Забігаючи наперед скажу, що вів він її, як хотів, маніпулював питаннями, як циган сонцем.

Як хочуть знищити зелену зону кардіоцентру

По-друге, поміж більш ніж 120 питань з голосу хотіли протягнути мегадерибанне рішення, а саме: затвердження детального плану забудови в межах вул. Суворова, Університетська, Пушкінська та проектною об’їзною дорогою. Це саме та земля кардіоцентру за яку ми вже боремося не один рік і відносно якої ми два рази не давали провести Громадські слухання. Наразі в депутатів-забудовників з’явився вже інший проект і вони планують забудувати не всі 13 гектарів. 6 пропонують залишити під парк, бо виник скандал.

З одного боку це вже маленька перемога, але ми боремося не за клаптик лісу, а за весь цей ліс. Перед тим, як хотіли внести це питання з голосу я виступив і наголосив на тому, що громада виступає категорично проти цієї забудови. І це питання зняли, не тому, що я виступив, а тому, що Юрій Денесенко зрозумів, що воно просто не пройде.

Проти цього рішення прийшли на сесію виступити лікарі та пацієнти кардіологічної лікарні, яка знаходиться в санаторії “Ірпінь” за парканом якої й збиралися будувати. Проти цього рішення виступили також представники “УКРОПу” на чолі з депутатом-забудовником Віталієм Нелюбін. Голова “Батьківщини” Ярослав Ковальчук казав, що буде голосувати за це рішення, як і Ігор Панасюк, який теж спочатку хотів голосувати, але зрозумів, що його надурили щодо громадських слухань, то певно, передумав.

Подвійні стандарти землевиділення

Питання, яке стосувалися виділення ділянки Олексію Хорошко – активісту, який виступав проти забудови на Єсеніна, Денисенко просто зняв з порядку денного. Мотивація такого вчинку була такою: земля вже є в оренді й тому ми не можемо її надати у власніст, бо нібито не пропустить держкомзем. Це нісенітниця і маніпуляція тому, що потім проголосували за зміну рішення громадянину Ржепецькому і для цього громадянина оренда замінювалась власністю.

Що це за подвійні стандарти?

Також з подачі депутата Олександр Маркушин (“Нові обличчя”) було знято два питання, а саме: щодо надання у власність Сергієві Вовку (увага !!!) 35 кв.м. землі та знято питання громадянина Гайдука про відмову в наданні земельної ділянки задля відведення її під гараж. Не буду розповідати, чому Маркушин  так вчинив, може, напишу пізніше, але зазначу, що цю ділянку просила виділити Варвара Вовк – керівник художнього колективу “Єдельвейс”. Вона хотіла на цій ділянці побудувати приміщення для занять з дітками!

Безымянный

 

У мене виникає питання, чому якщо людина хочу забрати дітей з вулиці та навчати їх художній діяльності ми не можемо надати їй цю ділянку??? Діти для нас повинні бути пріоритетом, а ж ні треба вставляти палиці в колеса та не давати їй цього зробити!

Натомість депутат Маркушин вирішив надати цю ділянку вже зазначеному громадянину  Гайдуку під гараж, який до цієї ділянки має ж таке відношення, як я до польоту на місяць. Він живе на третьому поверсі 5-ти поверхівки, а Варвара Вовк навпаки межує з цією ділянкою! Ось таке друзі у когось відношення до дітей!!!

Після цього стало чітко зрозуміло, чого депутат Маркушин просив зняти питання відмови у наданні ділянки Гайдукові. Але для того, аби перестрахуватися, що ділянка не дістанеться пані Вовк, депутат ще й намагався, аби виділили ділянку третій людини громадянину  Смовж у якої взагалі не було в документах ні погодження архітектури, ні графічного матеріалу, де ця ділянка розташована. (Цікаво, що тезка Смовжа був кандидатом до Бучанської міської ради від “Нових облич” – прим. ред.) Але коли я виступив і сказав, що якщо ви зняли ті питання, то зніміть і це – вони відмовилися. Але варто зазначити, що рішення все ж таки не пройшло.

Звіт про виконання бюджету: як “Зеленбуд” заробив за рік 300 гривень

Я просив зняти це питання на довивчення, оскілльки ознайомився з проектом рішення й був шокований. Виявляється, що таке комунальне пілприємство, як “Зеленбуд” заробило у 2015 році (УВАГА !!!) аж 300 гривень. Це що взагалі за маячня??? Які в біса 300 гривень!? Навіщо нам таке підприємство, що заробляє такі ВЕЛИЧЕЗНІ кошти!? Вам напевно не треба нагадувати, що очолює це КП така одіозна особа, як колишня депутатка Ольга Олійнич. Екс-секретар ради, яку депутати минулого скликання звинуватили в фальшуванні рішення про деребан парку “Героїв”, де є могила 57-ми радянських воїнів!

До слова, додам, що колишній начальник КП “Ірпіньзеленбуд” Олег Радянській у 2011 році за неповний рік заробив 1 400 000 грн. По тому курсу це майже 2 000 000 доларів!!! А тут така космічна сума! Звичайно коли на клумби з пофарбованих камінчиків витрачається по 50 000 грн, то про якій дохід може йти мова!!! А де сплата відновлювальної вартості за зрубані дерева???? Чи в нашому місто більше дерева не ріжуть????

У своєму матеріалі депутат-“свободівець” Богдан Мельничук зазначав, що орієнтовна відновлювальна вартість ділянки під час зрубу вільхи становила 300 000 гривень (триста тисяч, а не триста гривень!!!).

Як хотіли виділити землю депутатові від “Нових облич” Оверку

Ігор Оверко – депутат від “Нових облич” у Ірпінській міській раді. Забудовник. Йому на цій сесії хотіли виділити землю біля “Гранд лайфу”. Тут він нібито має розмістити будівельні вагончики для будівництва дитячого садочка. Але прийшли обурені люди з “Гранд лайфу” і підняти скандал, що їм не виділяють землю для прибудинкової території, а натомість Оверку хочуть відлити 2 га. для чергової забудови.

А тему будівництва садочку на 150 місць хто тільки не використовує! І депутат-забудовник Оверко, який побудував там декілька комплексів ЖК “Синергія” і депутат-забудовник Богдан Карпенко з ЖК “Фортуна” і “колишня” будівельна фірма Володимира Карплюка “Будрегіонінвест” зі своїм “Ірпінь Гранд лайф”!!! Тільки у людей з “Гранд лайфу” близько 300 дітей! А ці варвари набудували там за рік “правління” Карплюка цілий мікрорайон! І це в районі де санітарна захисна зона заводу “Асфальтобетонник”!!!

Без імені

Саме мешканці цих будинків, що розташовані в цій зоні, і скаржаться на те, що у них місяцями кашляють діти.

Спроба забдувати “Дружбу”

Ще не встигла закінчитися сесія, як мені почали телефонувати з п/т “Дружба” єдиної зеленої зони, що залишилася в районі Масшторфу площею біля 3.2 га. Для тих, хто не знає, нагадаю, що торік влітку ми створили там ініціативну групу захисту цієї зеленої зони, яка входить до нашого Громадської організації захисту зелених зон. Це станом на зараз 9-та ініціативна група і не остання! Там у четвер встановили паркан на ділянці 0.5 га!

Безымянный

 

Одразу після сесія я поїхав туди з Сергієм Глиняним, Оленою Старшиновою​ та Марією Шевченко. Приїхавши на місце, ми побачили, що невідомі люди встановлюють металеву огорожу. При чому встановлюють капітально! Пробурюючи дірки в замерзлій землі та забиваючи 16-ту арматуру!!! Мені вдалося поговорити з людиною, яка представилася Олегом Мелещуком директором ТОВ “Розбудова”. Це якась Київська фірма, яка орендує цю ділянку. Він пообіцяв скинути мені документи, які підтверджують законність встановлення паркану і документи, які посвідчують право користування даною ділянкою. Також сказав, що проекту у них ніякого немає і він не буде поки тут зрізати дерева.

На місці, коли ми вдруге приїхали, вже були люди з нашої місцевої ініціативної групи. Так тримати. Також було прокарплюківське ТБ  та представник забудовника разом з “групою підтримки”, думаю, ви здогадуєтесь про, що йде мова.

Представник фірми-забудовника, який представився Павлом мав якісь папери, які спочатку не хотів показувати. Я представився йому і сказав, що я депутат Ірпінської міської ради. Він показав нам декларацію на початок проведення будівельних робіт! Так, як у нас в Україні діє декларативний порядок реєстрації такого роду декларацій, то зрозуміло,  що отримати її зараз немає проблем.

Але він не хотів нам давати її сфотографувати, аби перевірити її справжність. Також він не хотів показувати на який підставах вони володіють чи користуються цією ділянкою. Як вдалося з’ясувати, вони користуються цією ділянкою на підставі договору оренди. Ця земля має комунальну власність тобто належить нашій громаді. Потім ми, депутати, все ж таки змогли подивитися цей договір оренди. З’ясувалося, що цей договір був укладений у 2008 році за каденції махрового деребанника міського глови Олега Бондаря!

Що найцікавіше, що цю ділянку виділили для обслуговування об’єктів РЕКРЕАЦІЇ!!! Тобто там можуть будувати тільки об’єкти для відпочинку й оздоровлення. Але ні представник забудовника, а ні сам директор, який приїхав згодом не зміг надати відповідь громаді, що вони планують будувати!!!

Через деякий час з’явилася Наталія Дащенко.

Безымянный

Це представниця забудовника Віталія Ліневіча (на фото в окулярах).

Її поява підтвердила нам інформацію про те, що там хоче будуватися не хто інший, як Ліневіч! Ми мали таку інформацію ще літом минулого року. І Ліневіч  точно не будує об’єкти рекреації. Для нього головне сьогодні вкласти гроші, аби через рік заробити в декілька разів більше. Є така інформація, що за Ліневичем стояв навіть син Азірова. Тому нібито він так безстрашно будував. З ним у нас давня боротьба.

За пожежною частиною на Котляревського ми програли. Він там побудував декілька будинків. А ось забудувати фасад парку “Відпочинку” ім. М. “Стельмаха”, де він купив у депутата минулої каденції Ярослава Місяця 6-ть ділянок за 300 000 у.е, ми не дали. 3 роки ми судилися і пройшли всі інстанції. В Ірпені ми виграли, а ось в апеляції програли. Мені казали, що нібито це рішення коштувало йому 100 000 у.е. А потім в касації скасували це рішення і на новому розгляді в апеляції остаточно виграли.

Це дуже підступний забудовник і він в будь-який момент може почати вирізати дерева. Тому громада має бути пильною. Разом з парканом робітники загородили прохід до трансформаторної підстанції. На такі дії ми викликали поліцію для фіксування цього факту і перевірки документів.

На словах з директором фірми орендаря Олегом Мелещуком ми домовилися, що він не буде чіпати дерева, а ми разом з громадою йдемо до Карплюка вирішувати цю проблему. Ніхто не дасть їм там забудувати все навколо і зробити ще одне гетто. Ці варвари не створюють робочі місця, а тільки забудовують все перетворюючи наше колись курортне місто в депресивний регіон. При цьому комунальні підприємства показують смішні прибутки, а грошей на харчування дітей чомусь нема.

P.S. Я не здивуюсь, що зараз на цій землі запропонують квартири АТОвцям. Наголошую на тому, що ні до цього, ні тепер ніхто там їм квартири не пропонував. Вони по іншому не можуть втілювати свої варварські плани, як маніпулювати соцнезахищеними верствами населення. Попереджаю владу і забудовників про те, що люди налаштовані вкрай рішуче! Не здумайте перетворювати цю зелену зону на зону бойових дій.

lavrentiiАвтор: Лаврентій Кухалейшвілі, депутат Ірпінської ради від “Свободи” та голова Громадського руху захисту зелених зон Київщини

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539