Як під’їзди перетворюються на витвори мистецтва

0

Вихідними у селищі Коцюбинське мешканці Меблевої вирішили розфарбувати свої білі стіни в під’їзді.

Якщо мешканці будинку не проти й хочуть підійти до питання благоустрою творчо – то ідея, як на мене, просто чудова.

“Я взяла проектор в Андрія Скіпальського і так намалювала кота біля своїх дверей. З іншими малюнками мені допомогли художники з столиці,” – розповідає мені коцюбинчанка Олександра Куцан , яка домоглася, щоб в її будинку зробили косметичний ремонт у під’їздах та взялася за пензлі.

Окрім кота, в під’їзді з’явилися  і дерева. Цю красу дівчата намалювали в неділю зранку.

Безымянный

Сусіди кажуть, що малечі таке подобається.

Безымянный

Ідея перетворити стандартні стіни на витвори мистецтва для регіону не нова. Про те, як розмалювали вхід до під’їзду, вже писала колумністка “Громади Приірпіння” Олена Іваніченко. Ось яку красу створили бучанці.

entance

У Києві митці теж розписують будинки. Ось так виглядають під’їзди Оболоні. Автор – колумніст “Громади Оболоні” Богдан Гдаль.

А ось будинки у стилі сіті-арту.

Цьогоріч виповнюється 75 років з того часу, як наше селище назвали Коцюбинським. Активісти запропонували чудову ідею до Дня селища, яку я цілком підтримую. Провести конкурс на найкращі малюнки, якими можна оздобити буденні під’їзди чи сірі панелі. А переможця оголосити восени під час святкування.

Тільки велике прохання до сусідів: погоджувати такі питання між собою, щоб кожен зміг висловитися і щоб побажання тих, хто мешкає на поверсі чи в під’їзді, якщо це перший поверх, були враховані.

Якщо хтось має бажання розмалювати зовнішні стіни, як це зробили митці на повороті 745 біля залізниці, то дуже прошу погоджувати попередньо ці питання з комунальними службами. Якщо ескізи будуть дійсно варті того, щоб їх намалювати на зовнішніх стінах – місцева влада за погодженням із мешканцями тільки сприятиме естетичному й впорядкованому стріт-арту.

Кращі малюнки митців, які роблять наше селище дійсно красивим, ми обов’язково відзначимо. Погодьтеся, що це додає настрою зранку, коли ми йдемо на роботу та увечері, коли повертаємося додому. Всім приємного тижня й натхнення на роботі.

Без іменіАвторка: Ольга Матюшина, селищна голова Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539