Як на сесії в Бучі роздали землю в лісі

0

На сесії Бучанської ради, яка відбулася у четвер, депутати проголосували за затвердження виділення земельних ділянок у лісовій зоні Бучі.

Мова йде про 6 ділянок, загальною площею 60 соток, які 19 грудня роздали громадянам із різних регіонів. За інформацією джерел редакції в раді, ці люди виконали традиційну в регіоні роль підставних осіб.

Проти затвердження виступив голова фракції “Свободи” в Бучанській раді Іван Окоєв і закликав міського голову екс-регіонала Анатолія Федорука та депутатів не голосувати за виділення землі в лісі, але його пропозицію депутати інших фракцій не підтримали.

За виділення землі проголосували депутати від партії блоку Петра Порошенка “Солідарність”, окрім Анни Ісламової, “Батьківщина”, Нові обличчя”, “Наш край” та “УКРОП”. Саме ці депутати , за словами депутата Андрія Подкідишева, отримали гроші від продажу цієї землі.

Підтримали пропозицію “свободівця” Окоєва лише члени його фракції та депутати від Партії захисників Вітчизни та одна з 6-ти депутатів від БПП – Анна Ісламова.

Саме ці депутати і написали звернення в прокуратуру.

Вони посилаються на ухвалу Верховного суду України, якою було скасоване незаконне рішення Бучанської ради 2002 року – про переведення лісу в зелені насадження. Після цієї ухвали всі виділення в лісовій частині Бучі є незаконними.

Ось текст звернення депутатів до правоохоронців.

1

 

1

 

Безымянный

“Заяву до прокуратури ми запропонували підписати головам усіх фракцій, представлених в бучанській раді. Але більшість депутатів, а це Людмила Войнолович (БПП), Михайло Наконечний (Наш край), Сергій Мостіпака (Нові обличчя), Олег Сотніков (Батьківщина) та Дмитро Паустовський (Укроп) відмовилися її підписати, не пояснивши причини своєї відмови”, – розповідає Подкідишев.

За виділення землі в лісі, разом з Федоруком, голосував і секретар Бучанської ради екс-регіонал Василь Олексюк, який нещодавно повідомив в соцмережі, що відправляється воювати в АТО разом з добровольчим батальйоном “Айдар”. Коментатори припускали, що таку заяву він зробив напідпитку. Зараз секретар ради продовжує свою роботу, підтримуючи дерибанні схеми.

Безымянный

Окрім цього рішення, та ж сама більшість, на чолі з Федоруком, проголосувала за зміну цільового призначення землі по вілиці Бориса Гмирі – з приватної забудови під багатоповерхову. Там планують забудувати багатоквартирними будинками територію понад 14 га.

Безымянный

“В Бучі черговий раз віддали більше 14 га під багатоповерхову забудову. І знову без економічного обґрунтування доцільності даного рішення. Для власників нових квадратних метрів тут немає ні робочих місць, ні місць в дитячих садочках і школах для їхніх дітей. Хіба що дійде до того, що учні ще в нічну зміну в Бучі навчатимуть, бо вже триває навчання в три зміни“, – розповідає про зміну цільового призначення землі Окоєв.

“Замість того, щоб виділяти землю під багатоповерхове будівництво і проїдати кошти від пайової участі, яка ще й не завжди доходить до бюджету Бучі, міському голові, виконавчим органам та багатьом депутатам Бучанської міськоі ради варто задуматись над довгостроковим баченням соціально-економічного розвитку міста. А саме -створенням робочих місць, залученням інвестицій та сприянням розвитку промислового виробництва. Бо за даними статистики з 19 000 працездатного населення міста, в Бучі працює лише 4 тисячі мешканців”, – додає “свободівець”.

За результатами опитування “Громади Приірпіння”, в якому взяли участь понад півтисячі читачів сайту, кожен четвертий возить дітей до дитсадків у Київ.

Безымянный

Також на цій сесії у Бучі депутати проголосували за безкоштовне харчування дітей 1-4 класів у школах Бучі. За харчування дітей 5-11 класів 100% сплачуватимуть батьки, вартість обідів зросла від 12 до 19 гривень (для порівняння в Ірпені вартість обіду 11 гривень).

Це було зроблено після того, як рішенням Бучанської ради депутати поклали 100 % оплату за харчування на батьків. Рішення ради дуже швидко змінили з огляду на те, що наступного дня відбулося силове приєднання Ворзеля попри спротив місцевої громади.

Активісти звинувачують владу Бучі в тому, що таким чином місцева влада готує підґрунтя для дерибану курортної зони Ворзеля.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539