Екс-заступник генпрокурора готував повідомлення про підозру Федоруку

0

Колишній заступник генерального прокурора Віталій Касько розповів тижневику про те, як генпрокурор Віктор Шокін заважав йому ефективно працювати.

Зокрема, Касько наголосив на тому, що керівництво прокуратури перетворило ГПУ в орган, де панує корупція і кругова порука, і будь-які спроби змінити цей стан речей відразу переслідуються.

Екс-зампрокурора також розповів, що минулого тижня Генпрокуратура повинна була повідомити про підозру міському голові Бучі екс-регіоналу Анатолію Федоруку.

“Ми проводили слідство за зверненням громадської антикорупційної організації із земельних махінацій в Бучі та Ірпені. Як виявилося, ГСУ (Головне слідче управління – прим. ред.) давно розслідувало справу за подібних епізодів, і ми попросили передати його нам, щоб об’єднати і все разом розслідувати”, – розповідає Касько.

“Але вони не передали. У підсумку ми розслідували один свій епізод земельних махінацій, за яким зібрали докази, щоб повідомити мера Бучі (Федорука) про підозру, і тут раптово наш підрозділ ліквідували. Загалом, так і працювали “, – нарікає колишній заступник Шокіна, який сам написав заяву на звільнення.

Нагадаємо, журналісти та активісти Громади Приірпіння Олена Жежера та Віктор Бархоленко провели низку розслідувань стосовно земельних махінацій мера Бучі та Ірпеня. Зокрема, вони стосувалися незаконного переведення державного лісового фонду до категорій громадської та житлової забудови.

Ці рішення Бучанської міської ради оскаржувалися в судах та були визнані незаконними та скасовані рядом судових інстанцій.

Пісяля того як рішення суду набрали законної сили, були подані до прокуратури відповідні звернення щодо притягнення до кримінальної відповідальності ряду посадових осіб Бучанської ради, в тому числі голову Бучанської ради Анатолія Федорука.

1

На підставі звернень Бархоленка та матеріалів ЗМІ, прокуратуроюуло відкрите провадження по факту перевищення повноважень службовими особами Бучанської міської ради.

“На минулому тижні, у п’ятницю, мені зателефонував заступник керівника слідчого управління Генеральної прокуратури та попросив приїхати до нього в понеділок та дати додаткову інформацію по фактах злочинної діяльності Федорука та інших посадових осіб Бучанської ради”, – розповідає Бархоленко.

“В понеділок, коли я приїхав до цієї установи, заступник мені повідомив, що наша робота в напрямку покарання посадовців Бучі, на жаль, не відбудеться, у зв’язку з тим, що півгодини тому вони отримали наказ про розформування їхнього підрозділу ГПУ. Я поцікавився, хто ж буде вести далі цю справу, адже майже вся доказова база вже зібрана і на 90% проведені слідчі дії. Але прокурор сказав, що на разі він нічого не може з цього питання щось конкретне сказати”, – додає активіст.

Весною 2015 року Бархоленко, будучи помічником нардепа, подав звернення на ім’я Шокіна з додатками документально-доказової бази злочинів, вчинених посадовцями Бучанської ради.

Шокін власноруч отримав документи та поставив на них особистий підпис.

12746501_491574711049876_1991954069_n

Активісти Бучі твердять, що тест на “продажність” Генеральна прокуратура не пройшла.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539