Кримінальне провадження проти Матюшиної закрили

0

Поліція 11 березня видала постанову про закриття кримінального провадження проти селищної голови Коцюбинського Ольги Матюшиної. До правоохоронців із заявою звернулася голова бюджетної комісії депутатка Людмила Узерчук.

“Перед виборами я обіцяла громаді, що першим кроком на посаді селищного голови відбудеться повний аналіз діяльності попередньої влади. Коли ти стаєш селищним головою, то цілком закономірно, що і ти, і громада повинні знати, що дісталося у спадок від минулої влади. Громадяни, згідно з законом “Про доступ до публічної інформації” мають повне право отримувати офіційну інформацію в раді. Жодних документів немає під грифом “цілком таємно”, – акцентує увагу селищна голова Ольга Матюшина.

“Мені дійсно прикро, що компетентних і досвідчених активістів, які на волонтерських засадах узлися за моніторинг діяльності попередньої влади, депутати нової каденції переслідували і зрештою звернулися до правоохоронців. Не виключаю, що це все робилося задля того, щоб поширити інформацію про відкрите кримінальне провадження. Люди ж цілком серйозно можуть сприймати таку інформацію,” – зауважує Матюшина.

Правоохоронці зобов’язані вносити інформацію до ЄРДР у будь-якому випадку, але слідчі потім вивчають обставини справи і вирішують, чи є правові підстави вважати особу винною.

“в ході перевірки даний факт не знайшов свого підтвердження… В ході слідства не видно достатніх підстав вважати, що дії Голови Коцюбинської селищної ради Київської області Матюшиної О.В. були направлені на вчинення самоуправства… Крім того не було підтверджено, що діями Матюшиної О.В. заподіяно значну шкоду інтересам громадянина, державним чи громадським інтересам або інтересам власника, що є обов’язковою кваліфікуючою ознакою даного правопорушення,” – йдеться в постанові слідчого.

Текст постанови “Громада Приірпіння” наводить повністю.

Безымянный Безымянный

Нагадаємо, о на сесійному засідання 19 лютого секретарка Коцюбинсокї селищної ради Юлія Главацька повідомила всім, що проти селищної голови відкрито 2 кримінальних провадження. Цю ж інформацію поширили в гатезі.

Безымянный

Такі пости жваво обговорюють.

Безымянный

Анонімну газету “Коцюбинська правда” традиційно розкидали до скриньок коцюбинчан в нічний період доби перед сесійним засіданням. У ній вже йшлося про те, що селищна голова залякує комунальників.

Безымянный

Редакція нагадує громаді, що сесійне засідання має відбутися о 18:00 в Будинчку культури в п’ятницю, 11 березня.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539