Депутатський демарш: як депутатська більшість в Коцюбинському саботує роботу ради

0

На порядку денному сесійного засідання Коцюбинської ради матеріальна допомога, бюджетні питання й низка надважливих для громади проблем.

У четвер стало відомо, що регламентна комісія облради у своїх висновках вважає дії секретарки Коцюбинської ради Юлії Главацької такими, що перешкоджають роботі голови селища й звернулася до правоохоронних органів, щоб ті перевірили факти самоуправства, службового підроблення та нелегітимної позачергової сесії Коцюбинської селищної ради, скликаної секретарем ради 12.01.2016.

(А що ж то буде, як почнуть перевірку того, що Главацька після фізичного усунення депутатом Павлом Назаруком Матюшиної  провела 4 псевдосесію будучи офіційно у відпустці й підписала низку псевдорішень 4 псевдосесії за відсутності розпорядження про скликання саме 4 сесії?)

У четвер секретарка Юлія Главацька сама особисто обдзвонювала депутатів і запрошувала на сесійне засідання, хоча мала б це зробити за 10 днів, а не у переддень. Розпорядження голови давно було підписане, але Главацьку ніхто не звільняв від обов’язку інформувати депутатів про сесійні засідання. Та хіба пані Главацькій в голові виконання своїх прямих повноважень? Вона чудово розуміє, що її звільнити можна за рішенням ради або після судового рішення. І цим користується, саботуючи свою роботу.

Зранку, коли Главацька як секретарка ради мала б готувати, згідно з своїми посадовими обов’язками, матеріали до сесійного засідання, вона була відсутня на робочому місці. Не одну, не дві, а аж три години. Їздила в Ірпінь. Що вона там робила поки достаменно невідомо, селищній голові повідомила, що завозила звернення до податкової.

Безымянный

Я будучи депутатом абсолютно спокійно відправляла звернення в установи факсом чи поштою. Навіщо витрачати час на дорогу, якщо навіть на електроні повідомлення установи реагують? Це неефективне використання робочого дня. Тому припускаю, що наші джерела не помиляються. У цей час пані Главацька, за нашими даними, мала розмову з секретарем Ірпінської ради Юрієм Денисенком, який представляє партію “Нові обличчя”.

“Ви розумієте, що людина не хоче працювати. Я прошу відсканувати рішення попередньої каденції і виконкому, протоколи, щоб громада мала доступ до інформації. Це нормальна практика, а вона повідомляє мені, що, згідно з Конституцією, ніхто не має виконувати відверто злочинні накази і що в неї немає технічних можливостей. Дуже б хотіла побачити звіт пані Главацької як секретарки ради щодо конкретних результатів її роботи на цій посаді за 100 днів: як вона зробила роботу ради прозорішою й ефективнішою, що депутати вчасно проінформовані нею про сесію. Але ж її, як бачимо, цікавить лише партійна робота і саботаж, цікаво їздити на суди в робочий час і не давати суддям місяцями належним чином оформлених документів, щоб червоніли перед суддею наші юристи,” – каже Матюшина.

“Якщо не красти, то за бюджетні гроші можна дійсно багато чого змінити. Ми оновили техніку  в селищній раді. Так пані Главацька почала голосно нарікати, чому їй не дали нового комп’ютера і прінтера. Почала казати, що я техніку з благоустрою пані Єльніковій видала, бо вона нібито моя подружка, а їй – ні. Почнімо з того, що я працюю на власному ноутбуці й у мене нема технічного забезпечення з бюджету. Пані Єльнікова, яка займається благоустроєм, зробила карту селища. Публічно заявляю: пані Главацька, зробите публічними протоколи і рішення попередньої каденції ради та виконкому – отримаєте комп’ютер новий для службового користування. Не працюєте на громаду, прикриваєтеся тим, що у вас більшість в раді, нащо Вам техніка? Ви вже відзначилися тим, що в робочий час сидите у соцмережі, їздите куди вам треба. Тому працюйте і все буде,” – додає селищна голова.

У Будинку культури зібралося станом на 17:50 близько сотні мешканців селища. Не було депутатських мам, які традиційно займають сектор підтримки поблизу сцени, Юрія Денисенка, який сидить на гальорці разом з тітушками, як і самих тітушок з Ірпеня.

Безымянный

Це навело на думку, що депутати від “Нових облич” не будуть працювати й їм не треба сьогодні ані група підтримки рідні, ані група підтримки з Ірпеня на чолі з Денисенком, оточеного тітушками.

Щойно селищна голова Ольга Мтаюшина зайшла у Будинок культури о 17:50, як Главацька узяла слово. На той час навіть не всі депутати зайняли свої місця. Вона повідомила про те, що проти Ольги Матюшиної відкрито два кримінальних провадження. Це при тому, що перед сесійним засіданням у соцмережах, які активно моніторяться в тому числі й “Новими обличчями”, вже оприлюднили інформацію про закриття кримінального провадження.

Голос в Главацької тремтів. Тим часом Матюшина, піднявшись на сцену, роздала депутатам ксерокопії постанови про закриття кримінальної справи. Тоді більшість депутатів встала за спину Главацької, щоб її підтримати.

Зрештою Главацька сказала, що рада працювати не буде до 16 березня. Саме цього числа має засісти комітет з питань місцевого самоврядування Верховної Ради і розглянути ситуацію, яка склалася в Коцюбинському. Майже всі депутати встали й вийшли. На сцені затримався лише депутат Петро Бомба. Але й він потім пішов.

Люди ж заходилися підписувати акт про те, що депутати відмовилися працювати й залишили залу. Цей акт також підписали депутати Євген Домбровський, Наталія Пилипенко та Микола Єременко. (Депутатка Олена Гуменюк-Торган та Віктор Анісімов були відсутні).

Нагадаю, що це вже другий акт, який склала громада. Перший акт підписало понад 50 коцюбинчан, коли Матюшиній заламували руки й не давали головувати. Це все ми передамо на розгляд комітету до Верховної Ради.

Селищна голова повідомила, що для того, щоб розпочати засідання й проголосувати за важливі питання нема кворуму і тому все дійство переноситься на 8 квітня. Після цього, як і обіцяла голова у звіті напередодні, до слова запросили представника “Атланту”. В залі поміж людей вмостився депутат Владислав Євстєфєєв, який вирішив повернутися. Звісно, саме він лобіював питання “Атланту” за попередньої каденції.

“Ми, на жаль, вперше за весь час спілкуємося отак з громадою,” – говорить зі сцени представник забудовника Володимир Бондаренко.

І дійсно, попередня каденція депутатів навіть не подумала організувати громадські слухання, перед тим, як здавати забудовнику промзону під забудову. Не організувала нормального відкритого діалогу. Зараз же, коли вперше в неробочий час була можливість для всіх і кожного задати питання забудовнику, то жодного депутата з “Нових облич” просто не було. Це при тому, що дружину депутата Андрія Лагоди це питання дуже хвилювало й вона наполягала на тому, що в питаннях “Атланту” в Матюшиної є своя роль і саме вона здає інтереси громади.

Безымянный

Тільки от напряму чомусь побоялася запитати, хоча те, що до виступу в цей день запросять “Атлант” було анонсовано.

“Я наголошую на тому, що за цієї каденції ми не приймали жодного рішення. Я не підписувала жодного документу. Всі рішення прийняті за попереднього скликання за підтримки пана Євстєфєєва. За ці питання голосували і пані Главацька, і пан Ясінєв, і пан Бомба, і пан Ільницький, і пан Олійник. Кожен присутній на засіданні ради депутат, за винятком Федорів. Тому питання громада має задавати “Атланту” і депутатам, які це питання узгодили. Моє завдання домогтися того, щоб все, що передбачено договором, який підписав Вадим Садовський, – було виконане в повному обсязі. Я не розумію, як можна апелювати до забудовника, з яким у депутатів не було публічного діалогу кілька років, і просто взяти і проігнорувати можливість поставити відкрито питання, які хвилюють мешканців ваших округів, шановні депутати,” – говорить Матюшина.

“Я обмежена повноваженнями, оскільки я не можу переглянути умови договору, який підписав мій попередник Садовський. Право на підписання, ще раз наголошую, дала рада попереднього скликання. Єдине, що реально можу зробити – домагатися 100 % виконання. Все інше – тепер добра воля забудовника. Треба було пані Лагоді і всім представникам “Нових облич” ходити тоді, коли ми про це писали й розповідали на засідання ради попереднього скликання, а сьогодні задати всі питання забудовнику,” – додає  селищна голова.

Будівельна компанія роздала інформаційні листки всім присутнім.

Безымянный

Кілька членів територіальної громади задавали питання. І тут одіозний депутат Владислав Євстєфєєв, який сидів у залі (не міг не залишитися, бо він був головним лобістом “Атланту”) повідомив Людмилі Буток, що мешкає в його окрузі, що він призначив на завтра на 12 годину збори. Пані Буток була цим сильно подивована. Бо вона про збори, які мають зранку відбутися, вперше чула.

Безымянный

“Завтра робочий день, якщо Ви не знаєте,” – каже Буток.

Те, що завтра робочий день в усій країні для Євстєфєєва, який по суті є злиденним неробою, згідно з його декларацією про доходи, виявилося повною несподіванкою. Сказав, що перенесе збори на інший день.

Після того, як все завершилося, люди продовжували підписувати акт про те, що депутати відмовилися працювати й голосувати за важливі для громади питання.

“Я йшла додому, люди бігли з електрички й перепитували, що ж там сесія і чого я йду додому, бо хотіли встигнути на засідання. Я розповіла, як повелися депутати. Люди шоковані,” – каже коцюбинчанка Людмила Демченко.

Люди у соцмережі зізналися, що теж квапилися на засідання.

Безымянный

З Будинку культури ми пішли вітати нашу іменинницю – Лесю Петрик-Єльникову.

“Що ж це виходить, що на Ваш день народження Вас вітали зі сцени,зокрема пан Лагода,” – жартує, звертаючись до мене Єльнікова, – “а мене моя колега пані Главацька, з якою я працюю, навіть не привітала. Та й гостей на сесії 19 лютого було більше й всі сиділи до півночі, а тут депутати раз і пішли, у виборців не спитавши їхню думку.”

Я дійсно шокована. Депутат мого округу Сергій Базилівський просто не хоче працювати і не питає виборців, як ті хочуть, щоб він голосував. Хоча Базилівський отримував доручення від виборців перед кожною сесією радитися з мешканцями округу. Він просто не виконує те, що має виконувати за законом і робить те, що хочуть однопартійці – “Нові обличчя”. Він людей спитав? Та їм наша думка до колодочки.

Є люди в селищній раді, які саботують, а є ті, які працюють на користь селища. З картографічною роботою пані Єльникова впоралася на відмінно. Ми їй дякуємо і вітаємо з днем народження.

Безымянный

А ми своє Коцюбинське не здамо. Главацька у своєму зверненні-маячні, написала про те, що Матюшиній хтось пише сценарії, шле смс і що це якісь там столичні забудовники.

Безымянный

Хочу нагадати, хто сидів і строчив смс перед сценою – Юрій Денисенко – секретар Ірпінської міської ради.

Пані Главацька, нагніться до монітору. Я Вам дуже тихо розкажу, хто за цим всім стоїть…

Ближче, щоб ніхто не підслухав…

Ще ближче, будь ласка…

Тільки обіцяйте нікому-нікому…

Ось хто!

Він сидів цього вечора в кріслі селищного голови і стратегував… (Цікаво, чи Карплюк когось в своє крісло пускає? Матюшина доволі демокртична…)

Безымянный

Це потужний стратег, а головне результативний будівельник громадянського суспільства. І я Вам нагадаю, що саме він надиктував Скаржинському заяву про те, що він добровільно складає повноваження міського голови.

skarzh_dombrov

Якщо зняв голову, що йому зняти секретарку, яка у відпустці підписує документи? 🙂

Домбровський мене долучив до розбудови громадянського суспільства 2009 року. З партійників він був єдиний, хто поставив плече для захисту лісу. Ви тих забудовників, які нібито стоять за захисниками лісу, тичите у всі повідомлення.  Докази є? Що за 6 років не знайшли? Це як з повідомленнями про відкриті кримінальні провадження проти Матюшиної. Знаєте хто думкою багатіє? Правильно.

Для розуміння, якщо б за нами стояв ресурс забудовників, то ми б точно не збирали гроші на видавництво газет, не ходили б самі до суду і не їздили б в суд на електричках, а як Ви з комфортом їздили б на машині й мали б свого адвоката крайніка в суді. А так проти вас частина територіальної громади. Зрозумійте це нарешті.

До речі, громадо, якщо хочете, щоб про “роботу” (демарш) наших депутатів дізналася вся громада – кожен може допомогти з видавництвом газети. Для цього створена спеціальна картка Приватбанк 5168742349662738 оформлені на надійну активістку Олександру Валеріївну Куцан. Звіт про кошти, які нададуть громадяни, та витрати – будуть оприлюднені після друку. Кожна гривня – це дві газети. Допоможіть сусідам дізнатися правду, щоб не помилитися на виборах знову.

А те, що депутати саботують прийняття важливих для селища питань для Верховної Ради буде доволі показовим. “Нові обличчя” починали з того, що не визнавали себе депутатами. Писали в ЦВК.

Тепер вони не виконують свої депутатські обов’язки, а голову при потребі усувають силою. Це закономірне продовження неймовірної політичної стратегії цугцванг, коли кожен наступний крок невідворотно наближає людей, більшість з яких не має вищої освіти, не може собі заробити на життя й ніколи не займалася громадською діяльністю, до логічного кінця.

А що чекати від команди, якщо її підбирали за надзвичайно креативним принципом? Так, у своїй біографії наймолодший депутат Анатолій Столяр написав, що він – громадянин України з 1991 року. А народився 1995.


Безымянный

Їм що дадуть, те вони і підпишуть чи перепишуть. Мозок відключений.

1Авторка: Ірина Федорів, журналіска та коцюбинчанка

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539