Депутати просять Порошенка вплинути на Матюшину

0

Депутати Коцюбинської селищної ради від партії “Нові обличчя”, як виявилося, поскаржилися на дії селищної голови Коцюбинського президенту України Петру Порошенку. Правове поле наділяє президента правом призначати голів адміністрацій, але президент не має відношення до системи формування місцевого самоврядування, яке здійснюється на основі  виборного принципу.

“Мені здається кожного дня, що мене уже нічим не здивуєш, але у депутатів невичерпний творчий потенціал. Їхню енергію застосувати б для вирішення господарських проблем селища – і тоді б кипіла робота, а так стоси паперової переписки, а результативної роботи в інтересах громади нема,” – знизує плечима селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина.

У відповіді Адміністрації Президента йдеться:

“Конституція України та закони України не наділяють Главу держави повноваженнями щодо втручання у діяльність органів місцевого самоврядування”.

Без імені

Свого часу депутат Микола Ільницький, якому Ірина Федорів разом з мешканцями селища заважала незаконно обгороджувати приміщення колишнього дитсадка “Білочка”, написав на неї скаргу до ГенАсамблеї ООН. На зверненні поставив печатку з хрестом.

“Це феноменальні люди, які не розуміють взагалі ані політичної  (геополітичної) системи, ані повноважень посадовців. Спершу вони казали, що не є депутатами, зверталися до ЦВК. Тепер звертаються до Президента щодо проблем місцевого самоврядування. Тут можна тільки сказати словами Висоцького: “Мы про взрывы, про пожары сочиняли ноту ТАСС, Тут примчались санитары и зафиксировали нас”, – коментує Федорів ситуацію зі зверненням депутатів до АП щодо Матюшиної.

“Пусть безумная идея – не решайте сгоряча, Отвечайте нам скорее через доку главврача. С уваженьем, дата, подпись. Отвечайте нам, а то, Если вы не отзоветесь мы напишем в “Спортлото”, – йдеться в пісні Висоцького.

Сесійне засідання селищна голова скликає повторно 25 березня, п’ятниця, на 18:00 у Будинку культури.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539