Невідомі стріляли в заступника селищного голови Гостомеля

0

У четвер зранку невідомі стріляли з травматичної зброї в Андрія Друзенка. Він працює заступником селищного голови Гостомельської ради.

“Коли чоловік припарковував автівку в селищі, то позаду, з його слів,  їхала сіра іномарка. Невідомі кілька разів вистрелили по задній частині автомобіля. Пошкодили автівку та скло. Пишуть, що це пов’язане із землею та АТОВцями. Ми можемо розглядати це лише, як одну із версій,” – коментує “Громаді Приірпіння” прес-секретар поліції Київської області Микола Жукович.

Правоохоронець наголосив, що потерпілий не запам’ятав ані марки автівки, ані номерів.

Цього дня на 10:00 призначили сесійне засідання Гостомельської ради і одним із питань було виділення землі для АТОвців. З слів очевидців, у сесійній залі були тітушки, кількість яких перевищувала кількість присутніх місцевих АТОвців. З-поміж тих, хто організовував одну з груп тітушок, були екс-кандидати в нардепи від партії “Воля” Володимир Давидюк та Ігор Постановський. 

“Їхні люди були у формі батальйону “Південь”, який пов’язують із головою Гостомельської ради Юрієм Прилипком. Щодо стрілянини, то я не вірю в те, що таке могло бути. Це сталося нібито о7:30 у внутрішньому дворику, куди виходять всі вікна ради. Рада починає працювати з 8:00 з недавніх пір там є камери спостереження. Весь двір попадає в сектор цих камер. Дивним чином саме цього дня Друзенко припаркував машину не там, де зазвичай. Цього дня, як я зрозумів, він припаркувався подалі від цих камер. Останні пару днів він їздив не сам, схоже, що з охоронцем. Щодо стрілянини, то дурнішу ситуацію важко уявити, бо о 7:30 між зупинками громадського транспорту, які розташовані поруч з радою дуже людно. В’їзд в дворик дуже вузький. Тому шляхи відходу і ймовірність, що заблокують потенційного зловмисника дуже велика. Я не розумію, який смисл стріляти по джипу з травматичного пістолету гумовими кулями. Сенсу нема тільки пошкодити авто, але при бажання вони могли зробити це в інший час,” – каже депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

“Друзенка перед сесією був в оточенні репортерів. На сесії самій його не було,” – додає Марчук.

Напередодні стрілянини в Гостомеля Друзенка бачили в компанії депутата Коцюбинської селищної ради Владислава Євстєфєєва, який, за інфомрацією “Української правди”, причетний до дерибану Біличанського лісу.

Без імені

Їх супроводжував юрист Денис Крайнік, якого Євстєфєєв лобіював на представника інтересів Коцюбинської селищної ради у судах щодо об’єднання селища Коцюбинське з Ірпенем. Крайнік неодноразово представляв в судах інтереси дерибанників Біличанського лісу.

До того, як стати чиновником, Друзенко був забудовником.  Компанія, до якої мав відношення політик, зводить “Гостомельські липки”. Восени Друзенко невдало балотувався до Гостомельської ради по округу, де зараз триває будівництво. Програв Анатолію Туровському. У селище переїхав з Рівненської області. Зводити багатоповерхівки розпочав у Київській області, зокрема в Борисполі. Місцевій громаді Друзенко обіцяв дитсадок, але обіцянки не дотримав.

Відомості про правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудового розслідування за ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539