Забудова на Мінеральній: Дай дурному макогона, то він і вікна поб’є!

0

Саме ця приказка щоразу приходить на пам’ять, коли берешся аналізувати роботу ірпінського міського голови Володимира Карплюка та його команди з “Нових облич”. І хоча вони, здебільшого, лише прикидаються дурниками, та біди від цього не менше, ніж від кількох сотень правдивих тупаків з макогонами.

Чого лишень вартує улюблена карплюківська пісня на тему “а що я можу вдіяти, якщо сесія так проголосувала…”. При цьому забувається і про право “вето” на будь яке рішення ради і про те, що без його команди у сесійній залі і муха на лисину не сяде.

А ще наш голова дуже любить не помічати інформації, яка на шкоду його бізнесовим інтересам. Ось один із найсвіжіших випадків.

Державною інспекцією сільського господарства в Київській області на вимогу Ірпінського відділу Києво-Святошинської міської прокуратури проведено перевірку додержання посадовими особами Ірпінської міської ради вимог земельного законодавства при наданні у власність, оренду і суборенду земельних ділянок.

Встановлено, що рішенням сесії Ірпінської міської ради від 29 січня 2015 року надано дозвіл комунальному підприємству “Ірпіньжитлоінвестбуд” на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею дещо менше гектару в оренду строком на 5 років для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку в м. Ірпінь, вул. Мінеральна 7ж (На цій вулиці розташоване пирміщення суду).

Без імені

У проекті відведення землеустрою вказано, що ділянка вкрита зеленими насадженнями і будь-які будівлі та споруди на ній відсутні. І того разу державні мужі не помітили, що  відповідно до інформації єдиного державного реєстру за вказаною адресою зареєстровані КП “Ірпінський вісник” та ГО “Ірпінська міська організація Товариство Червоного Хреста” у відповідних будівлях, розташованих тут же.  Тобто планово-картографічні матеріали містять завідомо неправдиву інформацію. А це вже підробка документів, оцінити яку мав би Кримінальний кодекс.

Ще можна було б довго перераховувати підробки та підтасовки  при “освоєнні” лише цього ласого шматка власності громади у центрі міста. Але результат закономірний для теперішнього Ірпеня. Не зважаючи на численні, встановлені відповідними органами, порушення вимог законодавства при відведенні КП “Ірпіньжитлоінвестбуд” земельної ділянки в м.Ірпінь по вул. Мінеральна 7ж – Ірпінська міська рада рішенням від 25 червня 2015 року затвердила “Проект землеустрою для будівництва багатоквартирного житлового будинку”.

У подальшому, на підставі рішення Ірпінської міської ради КП “Ірпіньжитлоінвестбуд” в особі Хармишева Є.О. надає в суборенду ТОВ “Компанія “Інтеп” в особі директора Бойка С.Д. на 5 років з платою у  5 715 грн 85 коп в місяць.  Дерева спиляли, споруди зруйнували, а на цьому місці вже зводять висотки, які збагатять міського голову і його команду.

Хочу зазначити, що я, як депутат Ірпінської міської ради, за жодне з цих ганебних рішень не голосував, і намагався зняти їх з порядку денного перед пленарним засіданням. Але все це не могло дати результату, коли більшість в раді належить забудовникам, а ветувати рішення ніхто не збирається.

Впродовж 2015 року без відповіді залишились 15 моїх депутатських звернень на ім’я міського голови Володимира Карплюка, у т.ч. депутатський запит “Про мораторій на виділення землі під багатоповерхове будівництво” (звернення місцевої ініціативи м.Ірпінь було зачитано в сесійній залі).

 

БезымянныйАвтор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539