Проти розпуску Коцюбинської ради не виступив жоден нардеп

0

Народний депутат Ольга Червакова – для мене Герой України. Нам би таких 30 депутатів в парламенті і ми б були найсильніші в Європі. 50 – і були б найсильніші в світі.

Вся Україна слідкує за ситуацією в селищі. Я сьогодні була в парламенті. Говорила з понад півсотнею депутатів в кулуарах різних фракцій. Лише одиниці не знають точно, що відбувається в Коцюбинському. Більшість слідкує за ситуацією у ЗМІ. Деякі депутати навіть роздрукували для себе фото склеєних нами документи з гербовими печатками та підписом Юлії Главацької, що знищувала докази в селищній раді.

Кожен з нардепів, до кого я підходила, обіцяв голосувати за постанову. Ніхто не відмовляв. Я показувала нардепам підписи понад тисячі виборців. Ми опитали 10 % виборців селища за 2 дні. (Понад 20 %, якщо порівнювати з тими, хто брав участь у виборах).

У цей час під радою громада проводила мирний пікет. Коцюбинчани, які дізналися, що в порядку денному ради буде це питання, просили нардепів голосувати за розпуск невідкладно.

Без імені

Односельці зустрічали депутатів й пояснювали, чому вони за розпуск ради.

Без імені

Нардепи схилялися до розпуску. Питання було сьогодні чи на наступному тижні. Найбільш болюче питання – це бюджетні кошти та суди монополістів з радою. Оскільки секретар ради Юлія Главацька у статусі самопроголошеної голови внесла себе до реєстру, то вона отримує доступ і до бюджетних коштів і має можливість представляти чи не представляти інтереси громади в суді. До речі, після цього саботажу та захоплення ради громада в особі селищної ради програла в касації суд щодо каналізації по Бакала. Клопотання юристів про перенесення справи у зв’язку з подіями в селищній раді та неможливістю за відсутності всіх документів належно представляти інтереси в суді відхилили.

Після перерви по обіді, коли вже було остаточно зрозуміло, що депутатів, що не знаються на проблематиці немає, я чекала на голосування ради. Питання підтримало 260 нардепів. Громаді сподобалося формулювання, з яким це скликання депутатів Коцюбинської селищної ради відправили на розпуск.

Ось як голосували депутати.

Після голосування мені телефонував Єгор Соболєв, перепрошував, що не добіг вчасно до кнопки, бо це було після перерви. Але я ж знаю, що Соболєв перший, хто нас підтримає в боротьбі з корумпованою системою.

Ніхто з нардепів не голосував проти. Лише 6 утрималися. Дуже багато депутатів не голосувало. Саме перед голосуванням після перерви їх скликали до зали.

Голова комітету з питань місцевого самоврядування Сергій Власенко, який був на цьому п’ятничному шабаші в Будинку культури селища і який заявив про те, що це була ганьба для системи місцевого самоврядування, голосував за розпуск ради. Також я хочу подякувати члену комітету Альоні Шкрум, яка голосувала, як і її однопартієць з “Батьківщини” за. Загалом перед голосуванням у ВРУ комітет підтримав постанову про розпуск.

Нардепи, що представляють Приірпіння – Михайло Гаврилюк та Ярослав Москаленко голосували також за розпуск депутатів Коцюбинської селищної ради. Вибори депутатів мають пройти не пізніше, ніж через 90 днів з дня набуття постанови.

Одне з питань, за яке люди проголосували на віче в неділю – вирішене. Рада розпущена. Залишається виконати ще два пункти: поновити на посаді селищну голову Ольгу Матюшину та притягнути винних у перевороті до відповідальності. Нардепи вже підготували відповідний депутатський запит на міністра внутрішніх справ.

Без імені
У своєму запиті нардепи посилаються на публікацію “Громади Приірпіння”, де йдеться про знищені розпоряджень з підписом Юлії Главацької та гербовою печаткою, якої на момент підписання розпорядження 8 квітня у Главацької не могло бути.

Знайдені та склеєні громадою документи нардепи сказали місцевим правоохоронцям не передавати. Вони будуть надані для слідства лише у вищі інстанції.

Я дякую громаді, яка виявилася небайдужою й за добу зібралась на віче та за 2 дні зібрала понад 1000 підписів. Дякую Ользі Матюшиній, активістці, яка взяла на себе відповідальність за селище і не полишає боротися за мій голос та голос кількох тисяч коцюбинчан. Дякую Ользі Черваковій та всім нардепам, хто прийняв це рішення в інтересах територіальної громади.

Ми обіцяли громаді статус нацпарку для Біличанського лісу і що указ президента таки буде підписаний – і ми виконали це. Ми обіцяли на віче, що рішення громади про розпуск буде реалізоване – і ми це зробили. Коцюбинська громада – найсильніша громада, яку я коли-небудь бачила. Друзі, я дякую кожному з вас.

Нагадуємо, що для інформування громади збираємо кошти на підтримку друку “Громади Коцюбинського”. Нагадуємо, що створена спецкартка Приватбанк 5168742349662738 оформлена на надійну активістку Олександру Валеріївну Куцан. Звіт про кошти, які нададуть громадяни, та витрати – будуть оприлюднені після друку. Одна гривня – дві газети допоможіть проінформувати громаду про переворот. Ми не відступимо від вибору громади. Ольга Матюшина – законно обрана селищна голова смт Коцюбинське.

1Авторка: Ірина Федорів, журналістка і мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539