Зі сторінки Facebook Гройсмана зник пост про децентралізацію по-ірпінськи

0

Зі сторінки Гройсмана поспішно видалили пост в Facebook, де він хвалить скандального мера Ірпеня. Про це пишуть користувачі соцмережі.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман видалив зі своєї сторінки в Facebook пост, в якому він описав те, як поліпшилося життя в Ірпені за перше півріччя 2016 року. Скріншот цього посту на своїй сторінці в Facebook опублікував журналіст Орест Сохар.

“Той невдобний момент, коли прем’єр вляпалася в халепу: нещодавно Володимир Гройсман вирішив сказати добре слово про одного добродія, який саме в цей час – дивним чином – виявився під ковпаком ГПУ. За розпил сотень га землі. Але якось дивно хвалив, ні слова про вправний дерибан землі, ні малюсінької згадки про Луценка. Халепа тільки в одному: доки я зібрався цей статус навіяти, Володимир Борисович свій статус затер. Невже передумав? “, – написав журналіст.

1

 

У повідомленны Гройсмана йшлося про те, що “завдяки зростанню рівня надходжень до бюджету Ірпеня – за 1 півріччя 2016-го року надійшло понад 245 мільйонів гривень”, в місті почали асфальтувати вулиці, прокладати велосипедні доріжки та покращувати благоустрій.

В коментарях під постом активісти нагадали, що кошти до бюджету були ледь не силою стягнуті з забудовників, подекуди наперед.

“Сам Плешко (керуючий справами Ірпінської ради та депутат від Нових облич – прим. ред.) писав мені, що вдалося збити із забудовників 90 млн. пайової участі. З певних джерел знаю, що деякі навіть наперед платять, щоб отримати преференції від влади на забудову, отримання землі, адже функції Держбудконтролю передали з області на місця. То чи може місцева влада накладати заборону на вирізання зелених зон та забудову?”, – запитує користувач соцмережі Ігор Швець, який був заступником головного редактора комунальної газети “Ірпінський вісник”.1Однопартійці Гройсмана припускають, що Гройсмана могли підставити його помічники й підказати надрукувати хвалебний текст про мера-втікача. Зауважимо, що сторінки соцмереж політики можуть наповнювати несамостійно.

“Гройсман – не Тарута, він знає ситуацію, і це саме він допоміг провести постанову про перевибори в Коцюбинському в останні дні свого спікерства. Тому звинувачувати його в підіграванні Карплюкам-Федорукам я б не поспішала. А от як ім’я того радника, який підставив прем’єра, підбуривши запостити примітивний карплюківський спам, я, здається, знаю. І хотіла б знати, коли з цієї людини знімуть стружку за ведмежі послуги”, – запевняє нардеп Ольга Червакова.

1

Нагадаємо, 16 червня прокуратура Київської області провела обшук в Ірпінському міськраді. Обшук проводиться в рамках розслідування кримінальної провадження у ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

21 липня представники Генеральної прокуратури провели обшуки в будинках Карплюка та його кума колеги Анатолія Федорука, їх підозрюють в розкраданні державного майна. Підозри станом на сьогодні не вручені й міський голова Ірпеня після втечі повернувся в місто, у прес-анонсі від ради на сесію запросили ЗМІ й Карплюк публічно відмовився спілкуватися з представниками преси.

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539