Бучанська влада вимагає повернути землі Калєтніку: суд перенесли

0

Судове засідання за позовом Бучанської міської ради щодо перегляду рішення Ірпінського суду, яким було визнано незаконне переведення земель лісового фонду під забудову, – перенесли на 26 вересня.

Причина перенесення слухання – витребування справи з суду покуратурою Київської області, в межах кримінального провадження про перевищення службового становища посадовими особами Бучанської ради, відкритого прокуратурою.

На судове засідання з’явився відповідач прокурор Київської області Іван Дутчин та представник позивача Бучанської міської ради – начальник юридичного відділу Бучанської ради Тарас Шаправський.

Також підтримати позов Бучанської ради приїхали працівники апарату адміністрації  ради.

В робочий час під стінами суду були –  заступниця міського голови Бучі Анатолія Федорука з гуманітарних питань Лариса Матюшенко, заступник голови Олександр Смолькин, начальниця земельного відділу Ганна Вознюк, керівник фінансового відділу Тетяна Сімон, селищна голова Ворзеля та рідна сестра Федорука Лариса Федорук, працівники комунальних підприємств та депутати Бучанської ради.

Найбільш активіно біля суду підтримувала позицію мера депутатка Бучанської ради від партії БПП Солідарність Ніна Хуторянська. За словами активістів, вона власник кав’ярень на території бучанського парку.

1

Як зазвичай на заходах на підтримку дій міського голови Бучі біля суду були члени Бучанської варти, засновником якої є секретар Бучанської ради Василь Олексюк.

1

Не обійшлося без підтримки з Коцюбинського. Серед прихильників позиції Бучанської ради була Любов Таран з подругою-коцюбинчанкою.

1

Коцюбинчанин Олексій Олійник, депутат Ірпінської ради, не вперше був помічений під час пікетів у Бучі. Раніше він був під час обшуків у Федорука та під ГПУ стояв на захист Карплюка-Федорука.

1

Активісти говорять про розпач та розгубленість працівників ради. На фото біля суду заступник міського голови Бучі Олександр Смолькин та начальник земельного відділу Ганна Вознюк.

1

“Бачила розгубленість і розпач людей, які з останніх сил хочуть зберегти свої теплі місця. Вони самі знають, що нікчемні фахівці, тому й тримаються з усіх сил за звичне та зрозуміле для них. Деяка кількість обдурених ними теж була. Люди користуються понятійним апаратом, сенсу якого вони взагалі не знають, розповідають про якихось київських забудовників, які захопили Біличанський ліс і про те як їм допомагає Червакова та Федорів. На питання “а навіщо тоді забудовникам статус національного парку” Тетяна Миколаївна (одна з особливо бойових одиниць) відповісти не змогла. Кілька разів намагалася переводити тему, але і на інші питання щодо бюджету і продовження вирубки та благоустрою міста вона відповісти теж не змогла. Обіцяла знайти і показати “компромат” на забудовників. Чекаємо”, – розповідає як було біля будівлі суду бучанка Наталія Ростовцева.

“Безумовно – це агонія. Федорук від відчаю промацує всі вікна можливостей, якими він звик користуватися”, – додає бучанка.

Юрист Шаправський в коментарі журналістам сказав, що Постанова Верховного Суду неправомірна. Про підставних, які фігурують у справі, він взагалі не чув.

“Розумієте, ситуація в чому, що люди, які ходять. на них не написано, що це підставна особа. Вони не ходять з ярликами, розумієте. Для того, щоб ця особа була підставна чи не підставна, безпосередньо, потрібно це все довести в рамках відповідних процедур. Я як юрист вам хочу повідомити.. Все решта – це суб’єктивізм й оціночні судження і це скажімо так. Здогади певних осіб. На жаль, в мене такої інформації немає (про підставних – прим. ред.)“, – переконує журналістів Шаправський.

Нагадаємо, у 2014 році, підставні особи, які випадково дізналися, що є власниками землі в лісовій зоні Бучі, написали звернення в прокуратуру.

Підтримати позицію прокуратури у відстоюванні земель лісового фонду та не дати можливість повернути комуністу Ігорю Калєтніку у власність 14 га Бучанського лісу приїхало більше  півсотні бучанців.

1

Всі вони свідомі того, що Федорук цим позовом хоче уникнути кримінальної відповідальності.

“Цілком зрозуміла позиція Федорука та його співучасників по дерибану та будівельному бізнесу. З метою уникнути кримінальної відповідальності вони вдаються до будь-яких шабашів, залучаючи проплачену вату та адмінресурс аби перевести кримінальну відповідальність Федорука в політичну площину. Єдине, що приємно в цій ситуації, то це спостерігати їхню агонію. Раніше мер вирішував всі свої проблеми через надання хабарів посадовим особам прокуратури. На сьогоднішній день, як бачимо, прокуратура почала працювати діаметрально протилежно схемам, якими протягом багатьох років користувався Федорук. Нарешті при зміні Генерального прокурора, цей орган почав працювати в інтересах держави та народу України. Як це не парадоксально, багато років мені доводилося воювати з представниками прокуратури, а сьогодні я її щиро підтримую”, – розповідає бучанець Віктор Бархоленко, який роками бореться за збереження лісу в Бучі.

Активісти запрошують усіх на наступне судове засідання, яке відбудеться 26  вересня.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539