Мінюст прибрав Главацьку як т.в.о. з держреєстру

0

Колегія Мінюсту вирішила прибрати з державного реєстру, де значиться керівник Коцюбинської селищної ради, секретарку Юлію Главацьку.

“Як я і казала раніше, після ухвали суду, яка є негайною до виконання, повноваження селищного голови Ольги Матюшиної були відновлені. Витяг з державного реєстру, яким вже вдруге прикривається Юлія Главацька та Нові обличчя, не є документом, який надає або не надає права виконувати посадові обов’язки керівника Коцюбинської селищної ради. Таким документом є в нашому випадку ухвала суду про зупинення дії рішення, яке оскаржується. Нові обличчя навмисно вводять в оману людей. Тобто коли Главацька після ухвали суду скликала сесію – вона порушила закон і перевищила свої повноваження. Звісно, що державні реєстратори в Ірпені, які вносили в держреєстр Главацьку за ухвалою суду, відмовилися вчинити аналогічну реєстраційну дію за ухвалою щодо Матюшиної. Як ми знаємо, що Главацька з’являлася в держреєстрі мало не миттєво. А нам для того, щоб внести зміни до держреєстру знадобилося засідання колегії мін’юсту,” – розповідає коцюбинчанка Наталія Коломієць, яка на громадських засадах захищає інтереси громади селища в судах, “Громаді Приірпіння”.

“Хочу наголосити, що ми з’ясували, що мав місце факт правопорушення, під час внесення Главацької до реєстру. Як виявилося, Ірпінський держреєстратор зробив це на основі… ксерокопії через буквально кілька хвилин після того, як ми вийшли з Ірпінського суду. Нам зателефонували і повідомили, що Главацька вже в реєстрі. Такі дії державних реєстраторів не можуть залишатися безкарними. Відповідні звернення до правоохоронних органів були подані. Порушене кримінальне провадження. Я чудово розумію, за якою схемою в Ірпені держреєстратори вносили Главацьку і вони знають, що порушують закон, але просять ставитися “з розумінням” до їхньої ситуації, я так розумію, підконтрольності міському голові Ірпеня Каплюку. З юридичною точки зору розуміння досягається виключно шляхом дотримання закону і покарання за його порушення,” – додає Коломієць.

Безымянный

Секретарка Коцюбинської селищної ради Юлія Главацька, яка тільки отримує юридичну освіту, наголошувала у соцмережі на тому, що на підставі ухвали, яку видав Ірпінський міський суд, не можна внести зміни до державного реєстру.

Безымянный

Таку юридичну позицію розритикувала Наталія Коломієць, яка в інтересах громади, виграла не один судовий процес.

Безымянный

Нагадаємо, що 19 серпня о 18:00 голова ТВК Людмила Демченко запросила всіх на урочисте сесійне засідання до Будинку культури селища Коцюбиньске. У п’ятницю ввечері новообрані депутати, після того, як голова ТВК зачитає їхній список, вступають у свої законні повноваження. За результатами виборів у команди Ольги Матюшитної буле загалом 11 голосів (10 депутатів та 1 голос голови). Нові обличчя набрали 11 мандатів після того, як громада восени довірила їм 17, а активістам лише 4.

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539