Повернення блудного мера    

0

Початок нової 20 сесії Ірпінської міської ради було приурочено тріумфальному поверненню “блудного мера” з чергової, чи то десятої, чи то п’ятнадцятої відпустки з початку каденції. Правда, злі язики подейкують, що той тріумф коштував 4 мільйони зелених, заплачених нібито прокурорам за подальше невтручання. Але ж ніхто їм свічки не тримав.

У сесійну залу нагнали кріпаків-бютжетників, а лизоблюди самі набігли. Обнімашки з цілувашками перемежовувалися гаслами на кшталт “Нова Україна починається з Ірпеня!”.  Хто в курсі: говоримо Ірпінь – маємо на увазі Карплюк! Говоримо Карплюк – маєм на увазі “Нові обличчя”!  Отакий собі культик особи в окремо взятому містечку.

Але свято рано чи пізно закінчується, після нього приступили до звичної справи – дерибану. Почали з приховування “кінців” у всіляких будівництвах і реконструкціях, які ведуться не те що без конкурсу, як того вимагає законодавство, а й без технічної документації. Заднім числом затверджуються значно завищені кошториси вже зроблених робіт під виглядом пайової участі забудовників.

Остання сесія не стала винятком і низка питань, за поданням сумнозвісного комунального підприємства “Ірпіньжитлоінвестбуд”, були проголосовані заднім числом. Наприклад, 1 мільйон 69 тисяч гривень – ремонт приміщень клубу дитячої творчості по вулиці Ленінградська 4-а; 205 тисяч гривень – капітальний ремонт приміщень під амбулаторію сімейної практики загальної медицини по вул. Михайлівська 22. І все як пайова участь .

1

Як приклад маніпуляції – проект рішення №18 порядку денного. На перший погляд, питання  “Про надання дозволу здійснювати роботи з розроблення проектної документації по об’єктах інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури в м. Ірпінь” потрібне і злободенне.  Звернення до  проектного інституту про підготовку проектної документації. Але ж відомо, що нечистий ховається в деталях. “Проектним інститутом” виявився забудовник Бокоч І.Д.

Далі дозволяється фінансувати роботи з капітального ремонту гуртожитку по вул. Ново-Ірпінська доброму десятку забудовників.  А ще дається згода фізичній особі на  фінансування робіт з капітального ремонту приміщення навчального класу школи №1 по вул. Тургенівська.

Також, цим рішенням було надано дозвіл ЖБК “Гранд Віллас України” на проведення робіт з монтажу системи охоронної сигналізації приміщення дитячої поліклініки по вул. Садова 29, звичайно ж, без проектно-кошторисної документації.

1

Як показала сесія 3 червня цього року, саме цьому ЖБК через 1,5 роки, яке разом з ТОВ “Сарафан”, яке ЗМІ пов’язують з міським головою Володимиром Карплюком, будує комплекс “Річ Таун”, було зараховано 1 мільйон 27 тисяч гривень за проведення ремонту приміщень під дитячу поліклініку по вул. Садовій, 29.

Наступним рішенням вносяться зміни в рішення №471 від 16 травня 2016 року, де зараховується як пайовий внесок  1 мільйон 849 тисяч гривень ще 8-ми забудовникам. Вже й нагадувати не треба, що більшість щасливчиків, які мають право виконання робіт і яким зараховується пайовий внесок різними роботами, які виконані давним-давно,  це депутати міськради від “Нових облич” і  підконтрольні  забудовники.

Яскравим прикладом того, як замітаються сліди після фінансових махінацій, стала 8-ма сесія 18 лютого 2016  року, коли до Порядку денного з 135 питань Карплюк з голосу включив ще 47 – більша половина  яких  про відстрочення настання відповідальності забудовників за порушення строків сплати пайового внеску та звільнення їх від сплати штрафних санкцій.

До слова, саме на цій сесії було внесено з голосу Карплюком і  затверджено ганебний детальний план забудови 13,5 га по вулиці Чехова, 27, який навіть партія регіонів 2 роки не могла просунути.  Також з голосу міським головою подано питання і проголосовано без розгляду на профільній комісії і без  проекту рішення за надання дозволу на розробку Детального плану території забудови кварталу міста Ірпінь обмеженого вулицею Маяковського, провулком Озерний, вулицею Достоєвського та вулицею Гайдара.

Фракція ВО “Свобода” в Ірпінській міськраді не голосувала за ці питання, і в той же день мною було скеровано Депутатське звернення, щодо ветування міським головою не прозорих рішень, але…

Як пізніше з’ясувалось, секретний Детальний план – це забудова 20 га ріллі у поймі річки Ірпінь багатоповерхівками. І 11 серпня цей ганебний план забудови мав бути затверджений – пункт 24 порядку денного. Але голосувати не насмілилися. Мабуть, злякалися великої кількості представників ЗМІ,  яким Карплюк анонсував своє повернення. Але його не поховали остаточно. А це значить, що на якійсь наступній сесії  воно знову з’явиться в порядку денному.

І на останок , майже 20 соток землі відділу культури за адресою місто Ірпінь, вул. 74 Стрілецької дивізії, 1 ( міський будинок культури) змінено цільове призначення і переведено під будівництво чергової багатоповерхівки.

Дерибан в Ірпені продовжується, але ми гуртуємо громаду для опору системі.

Без іменіАвтор: депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода” Богдан Мельничук

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539