Чому парк “Покровський” в Ірпені охороняють москалики?

0

Намагаюся знайти відповідь на питання: що роблять ці москалики в уніформі гренадерів російського імператора Миколи I при вході у парк “Покровський”, що в Ірпені? Треба розуміти – вони виконують роль казкових охоронців. Тоді чому не українські козаки? Логічно було б відповідно до назви парку встановити саме скульптури українських казкових героїв. Важливо, що на території парку побудовано храм Покрови Пресвятої Богородиці, яка як відомо, є заступницею і покровителькою українського козацтва, особливо шанували це свято і вояки УПА.

Зауважу, що у загальному комплексі Парку дерев’яних скульптур є Алея пам’яті загиблих на Сході України бійців – одне із святих місць для ірпінців. Алея знаходиться поруч, точніше навпроти цієї москальської вхідної групи?!

Багато людей, з ким спілкувалася, висловлюють думку, що сприймають ці скульптури як непорозуміння, як глум, як моральний абсурд.

Без імені

Хвилює виховний момент. У парку гуляють діти. Вони допитливі і небайдужі. Хто для них ці дерев’яні синьо-білоштанники?

Без імені

Розумію, що наражаю себе на гнів та осуд прихильників цих «болванчиків». Але робити вигляд, що я їх не бачила і мовчати, не хочу. Пасивне зросійщення продовжується свідомо чи замасковано. Треба просто без галасу виправляти ситуацію.

Без іменіАвторка: Тамара Маркелова, мешканка селища Коцюбинське та голова громадської ради при виконкомі Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539