День селища святкуємо 4 вересня

0

Цього року з дня перейменування селища виповнилося 75 років. Раніше селище міського типу називалося хутором Берковець. Указ про перейменування підписали 11 лютого 1941 року, але святкують зазвичай День селища у вересні.

До масштабних святкувань дня селища ми розпочали готуватися ще у лютому.

Одним із найважливіших проектів є фотовиставка і ми просимо приносити світлини (вже маємо до півсотні фотографій і люди несуть свої світлини кожного дня).

Цей проект, який допомогли реалізували волонтери Людмила Миронюк та Тамара Лисак, об’єднує громаду.

Без імені

 

Прошу всіх у кого є маленькі вироби нашої гіпсового заводу, меблевої фабрики (табуретки, стільці) передати селищу для формування музею. Це можуть бути дуже красномовні експонати і символи того, що колись у нас було виробництво. Промисловість треба відроджувати.

Цього року День селища розпочнемо святкувати з перших вихідних вересня. Сестри Катриченки привозять до нашого селища виставку авторських ляльок-мотанок. Такі виставки були в Мистецькому арсеналі. Також ці майстрині відомі в усьому світі. Їхні роботи знають у Японії, Туреччині та інших країнах.

Унікальність робіт полягає в тому, що вони з усієї України зібрали візерунки, які характерні для вишивки певного регіону країни і кожна лялька є індивідуальним уособленням громад.

Результат пошуку зображень за запитом "Катриченко мотанка Японія"

Сестри Катриченки навіть для Євро-2012 робили виставку з мотанками кольорів національних збірних, яка теж була дуже популярною на той час. Тому для тих, хто поціновує мистецтво української вишивки, ця експозиція має бути дуже цікавою. До 25-річчя з Дня незалежності України сестри Катриченки підготували символічно 25 нових мотанок. 

Дуже просимо всіх, у кого є вишивка, яку створили наші бабусі в селищі Коцюбнське поділитися візерунками, можливо, для Коцюбинського музею нам дівчата відтворять візерунки притаманні для нашого краю – Приірпіння.

Святкові заходи до Дня селища розпочинаємо 4 вересня. Офіційне розпорядження розміщене на сайті Коцюбинської селищної ради. Громада дуже просила, щоб ми провели свято не так, як День незалежності, коли частина депутатів проігнорувала офіційне святкування, яке відбувалося о 10:00 по всій країні, а разом. Я завжди підтримувала волю громади, тим більше, що всі вже хочуть конструктивної роботи. Громада навіть запропонувала провести футбольний матч між командою депутатів та командою громади, але всі заходи мали б відбуватися без будь-якої партійної символіки, оскільки виступати приїдуть волонтери.

У присутності членів територіальної громади я зателефонувала представникові Нових облич і попросила про зустріч, повідомивши про бажання громади провести святкування злагоджено для об’єднання громади і недопущення подальшої політичної ескалації. Мені пообіцяли приїхати й переговорити. Розмова так і не відбулася. Натомість від Громадської організації “Нові обличчя” надійшов перед тим лист, що вони хочуть проводити День селища 10 вересня і для цього бронюють всі можливі місця в селищі з 10:00 до вечора під свої святкування.

Я навіть не уявляю, щоб якась громадська організація чи партія написала подібного листа до Ірпеня, Бучі, Львова, Києва і хотіла проводити святкування всюди, щоб не допустити заходів, які офіційно оголошені владою. Святкувати можна хоч цілий місяць. І все ж я запрошую до спільних аполітичних заходів всю громаду 4 вересня.

У нас запланований концерт та виступи вихованців різних гуртків та шкіл, а також майстер-класи для дітей поблизу Будинку культури.

Безымянный

 

Ближче до вечора відбудеться культурна програма поблизу озера. Запланований також ярмарок сільгосп та промпродукції. Окрім того, розглядаємо можливість проведення ярмарку-виставку для наших підприємців, щоб вони могли коцюбинцям показати, які вироби та послуги вони можуть надавати населенню, оскільки дохід від податків підприємців є левовою частиною бюджету, то ми будемо всіма силами підтримувати розвиток доброчесних підприємців у Коцюбинському.

Дуже важливо зберегти історичну пам’ять, культурну ідентичність та економічну незалежність нашого селища, а без розвитку підприємництва останнє не є можливим. Тому наша задача, як людей, що зацікавлені у самостійному розвитку селища, підтримувати наших підприємців усіма силами.

Також пропоную підприємцям продумати про свого роду виставку вакансій. Селищна влада готова сприяти тому, щоб допомогти людям працевлаштуватися, а підприємцям знайти робочі руки. Пропоную подати інформацію про наявні вакансії до селищної ради. Ми це систематизуємо і вивісимо на сайті та інформаційному стенді ради, який встановили депутати.

Запрошуємо громаду долучатися до організації святкувань. Влада у селищі абсолютно відкрита до підтримки таких волонтtрських і творчих проектів як виставки та інші творчі заходи. Нагадую, що ми проводимо формування волонтерського резерву для того, щоб сформувати групи за інтересами (перевірка тарифів, організація виставок та культурних заходів, толок в лісі та селищі, позашкільна освіта для дітей, надання на волонтерських засадах юридичної допомоги мешканцям селища). Для того, щоб долучитися, треба заповнити анкету волонтерів.

Запорука сильної громади – це згуртованість. Це допоможе нам розвинути селище дуже швидко і динамічно. Головний потенціал громади – це її люди. Тому запрошую всіх посильно долучатися до громадського життя селища та організації святкувань, а також запрошую 4 вересня всіх охочих відсвяткувати. Погода буде сонячна.

Без іменіАвторка: Ольга Матюшина, голова смт Коцюбинське

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539