БПП VS Батьківщина: Головою Київської ОДА стане Горган (Лялька)

2

Депутат Київської облради Олександр Горган (Лялька) очолить Київську державну адміністрацію. Свого часу він хотів бути головою облради, але програв представниці “Батьківщини” Ганні Стариковій.

Цього разу “Батьківщина” проводила інтенсивну політичну кампанію у боротьбі за кандидатуру однопартійця Костянтина Бондарева. Але він не потрапив навіть у фінал. Таким чином медійно конфлікт між БПП та “Батьківщиною” може загостритися.

На посаду голови облдержадміністрацій кандидати відбираються нібито за конкурсом і після результатів конкурсу Президент підписує Указ. Але, як нам стало відомо з власних джерел, посада голови КОДА нібито “за замовчуванням” є квотою колишніх УДАРівців.

Так, головою КОДА стане колишній УДАРівець Олександр Горган (Лялька).

 

Хто ж такий Горган (Лялька)?

Горган спершу фігурував у списку претендентів на депутатське крісло у Київраді. Він знову мав балотуватися у Деснянському районі, де вже спробував свої сили у 2014 році. Політик має власний сайт-візитівку, який тривалий час не оновлювався після виборів до Київради.

Місце роботи на сайті досі значиться попереднє – керівник комунального підприємства “Київський водний стадіон” при тому, що 2015 року він призначений головою Вишгородської РДА.

Ймовірно, саме тому столичний політик балотувався до облради від Вишгорода. Варто зазначити, що Горган раніше був депутатом Вишгородської міської ради (2006 – 2010 роки). Ішов першим номером партії “Пора”.

За інформацією ЗМІ, Горган, який до зміни прізвища був Олександром Лялькою, починав свою кар’єру з того, що входив до керівництва Українського національного комітету молодіжної організації, з якою на той час був пов’язаний Олександр Мороз та Віктор Медведчук. Згодом Олександр Лялька увійшов до складу Національної ради з питань молодіжної політики при президентові Кучмі. Цю ж раду очолював Віктор Медведчук.

Згодом постало питання, чи державні гроші витрачалися за призначенням і перевірка діяльності УНКМО виявила зловживання.

…Фактично здійснені заходи спрямовані не на реалізацію загальнодержавних програм з питань молоді, а на утримання УНКМО, що свідчить про нецільове використання бюджетних коштів. Всього на цілі, що не відповідають бюджетним призначенням, використано бюджетних коштів у сумі 1465,4 тис. гривень, – йдеться у результатах перевірки за 2002 рік.

Аналогічні порушення знаходили і у попередні роки. За часів 2 скликання ВРУ Горган (Лялька) був помічником одразу двох нардепів – Олександра Марченка (НУНС) та Володимира Рябіки СДПУ (о). У Рябіки працював з 2002 по 2004 рік, а  у Марченка з 2005 по 2006.

У 2008 році Лялька, за інформацією ЗМІ, змінив прізвище і став Горганом.

У липні 2014 року з’явилася інформація про те, що Горган може стати начальником Департаменту освіти і науки, молоді і спорту КМДА. ЗМІ зауважили, що призначення не відбулося через скандальність кандидатури.

В облраді депутат увійшов у бюджетну комісію. Горган, як і голова Вінницької ОДА, може зберегти за собою мандат депутата облради і поєднувати його з посадою голови КОДА.

 

Як “Батьківщина” лобіювала Бондарева

“Батківщина” розгонула кампанію на підтримку свого кандидата – очільника обласного осередку Костянтина Бондарева.

Бондарев свого часу був народним депутатом від “Батьківщини”. Обирався у 2012 році. Рух ЧЕСНО вважає колишнього парламентаря недоброчесним за такими критеріями: неособисте голосування; відсутність на засіданнях сесій та комітетів; непрозорість задекларованих доходів і майна та їхня невідповідність способу життя; причетність до корупційних дій; причетність до порушень прав і свобод людини.

Спершу облрада підтримала його кандидатуру на цю посаду. Варто зауважити, що таке рішення облради мало суто політичний характер, оскільки місцеві ради не мають жодного відношення до процедури призначення голів адміністрацій.

Після облради кандидатуру Бондарева підтримали низка місцевих рад. Зокрема Ірпінська, Білоцерківська, Боярська, Тетіївська, Кагарлицька, Миронівська міська рада, Яготинська, Броварська райради. Про це на своїй сторінці повідомляла щоразу Ганна Старикова.

Депутат Києво-Святошинської ради Сергій Заблоцький поцікавився після чергового посту на підтримку Бондарева у Сатрикової, де можна ознайомитися із візією розвитку Київської області від Костянтина Бондарева. Це питання депутата залишилося без відповіді.

Ганна Сарикова у робочий час неодноразово робила дописи у соцмережі на підтримку Бондарева.

За день до вирішального етапу голова облради Ганна Старикова зробила ще один допис на підтримку однопартійця. На світлинах видно організовано надруковані таблички різних міст на підтримку кандидатури Бондарева.

Проте Богдарев так і не отримав цієї посади. Таким чином у облраді конфлікт між БПП та “Батьківщиною”, яка сформувала з іншими партійцями більшість, може посилитися.

За кількістю балів, за результатами конкурсу на 2 місці опинилася голова Васильківської районної ради та дружина радника Віталія Кличка Наталія Баласинович. Вона набрала 14,2 бали. Це на 4 бали менше за Горгана.

Одним із завдань для фінальної частини конкурсу стала розробка алгоритму дій, якщо київський міський голова звернеться щодо розширення меж міста за рахунок територій прилеглих до Києва місцевих рад.

Ситуація з обранням голови КОДА відбилася не лише на облраді, а й на Києво-Святошинській райраді. Як повідомляли ЗМІ, днями у райраді змінили голову і однією з причин міг стати конфлікт із головою райдержадмінстарції Мирославою Смирновою, яку партія нібито не підтримала як кандидата на голову КОДА.

Нагадаємо, попередником Горгана на цій посаді був Максим Мельничук, який не протримався і 7 місяців. Він написав заяву на звільнення, після чого у ЗМІ з’явилося повідомлення, що заступника голови Київської облдержадміністрації Ігоря Любка затримано за хабарництво. Міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков згодом додав, що злочин Ігоря Любки відбувався за погодженням із головою ОДА Максимом Мельничуком. Генпрокурор Юрій Луценко заявив про те, що роль колишнього голови ОДА у цій справі вивчається.

Указ про призначення нового голови КОДА Горгана має підписати Президент за погодженням з Кабміном.

#київ, #ода, #батьківщина, #бпп
1Авторка: Олена Жежера, журналістка руху ЧЕСНО

2 коментарі

  1. Бойко Верхня 6 Квітня 2018 at 14:30

    Олександр Горган,хто така “Партія Батьківщина” і чим вона насправді займається.
    Яким шляхом наживаються депутати України,бізнес з продужу дитячих органів.
    Детектор брехні міг би підтвердити,яким шляхом наживається майно Депутатів України!
    Навіщо Україна,коли депутати України торгують дитячими органами.

  2. Бойко Верхня 2013 6 Квітня 2018 at 14:52

    Олександр Горган,хто така “Партія Батьківщина” і чим вона насправді займається.
    Яким шляхом наживаються депутати України,бізнес з продужу дитячих органів.
    Детектор брехні міг би підтвердити,яким шляхом наживається майно Депутатів України!
    Навіщо Україна,коли депутати України торгують дитячими органами.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539