Ірпінська дача: прокуратура в касації відстоює інтереси громади

0

Прокуратура Київської області навесні поточного року відстояла свою принципову позицію в Ірпінському міському суді щодо повернення в державну власність землі загальною площею 1450 га. Ці ліси громада втратила після того, як Ірпінська міська рада влітку 2002 року незаконно змінила цільове призначення зеленої зони. За рішенням депутатів, яке підписав тогочасний міський голова, ліс став землею для житлової та громадської забудови.

“Прокуратурою Київщини в суді було доведено, що вказані землі належать до земель лісового фонду Ірпінської лісової дачі Бучанської лісогосподарської установи, і Ірпінська міська рада перевищила свої повноваження при віднесенні їх до земель житлової та громадської забудови та подальшої передачі у приватну власність”, – доповідає на нараді перший заступник прокурора Київської області Ігор Грабець.

lisopoval

Прокуратура у цій справі виступає в інтересах держави в особі Кабміну. Відповідачами виступають Ірпінська міська рада, КП “Бучанське управління житлово-комунального господарства” Бучанської міської ради та інші фізичні особи.

Після перемоги прокуратури Київської області у першій інстанції відповідачі вирішили звернутися до апеляції.

Апеляційна інстанція скасувала рішення Ірпінського міського суду в серпні 2016 року на тій підставі, що були нібито пропущені строки позовної давності, навіть по суті фактично не оцінивши доводи про незаконне відчуження землі. Втім, прокуратура з рішенням суду не погодилася і подала касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

За даними інформаційного центру Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ, ухвалою від 26 вересня відкрито касаційне провадження та витребувано матеріали справи з суду першої інстанції.

Прокуратура  Київської області наголошує на тому, що землі Ірпінської лісової дачі не можна віддавати під забудову та змінювати їх цільове призначення. Сподіваємося, що судом касаційної інстанції буде взято до уваги доводи прокуратури та прийнято законне та справедливе рішення на користь держави та територіальної громади міста Ірпеня.

Без іменіАвтор: Дмитро Чібісов, прокурор Київської області

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539