Мера Бучі відсторонили від посади: його підтримував адмінресурс

0

Печерський суд відсторонив мера Бучі Анатолія Федорука від посади на півтора місяці до 11 грудня 2016 року включно. Про це редакції “Громади Приірпіння” повідомили колеги жрналісти.

Суддя Вячеслав Підпалий задовольнив клопотання прокуратури. Засідання проводилося в закритому режимі. Таку ухвалу суддя ухвалив 15 жовтня. Саме тоді розпочався судовий процес з обрання міри запобіжного заходу Федоруку та секретарю Бучанської ради Василю Олексюку.

Засідання у справі двічі переносилося. 25 жовтня із затримкою в кілька годин воно продовжилося.

Підтримати Федорука приїхало близько півсотні його прихильніків. З Бучі централізовано їх везли автобусами.

Користувачі соцмережі переконані, що це їхали бюджетники.

1

На відео в приміщення суду бучанці впізнали працівників ради та колишніх депутатів, які причетні до махінацій з землею.

“Я переглянув відео підтримки Федорука й мушу сказати, що простих бучанців там не було. Були там в робочий час усі три заступники Федорука – Ярослав Добрянський (за сумісництвом депутат Київської облради від партії “Наш край”), Олександр Смолькин та Лариса Матюшенко. Хто їм усім дав відрядження на цей день? До речі, це також питання до правоохоронних органів. Були й інші працівники Бучанської ради – земельний відділ, секретарі, благоустрій. Приїхали підтримати “годувальника” й забудовники його корумпованого бізнесу. Зокрема, активно захищав Федорука Віктор Крупій, який проплачував на святкування Дня Бучі виступ популярних виконавців. Також традиційно прийшов підтримати Федорука співучасник дерибанних схем екс-юрист Бучанської ради Ігор Бартків та особистий його глашатай та оператор так званий “незалежний журналіст”, який має не одну ділянку землі в лісі, Іван Лисенко”, – розповідає громадський діяч з Бучі віктор Бархоленко.

“Була й рідна сестричка мера – голова Ворзеля Лариса Федорук, яка зараз пускає під сокиру ворзельський ліс. Більше всіх, судячи з відео, переживала чи то за мера, чи то за бюджетні кошти, які можуть більше не виділити їй на клумбочки, екс-депутатка Бучанської ради Ірина Корольова, лікар та екс-депутат від “Батьківщини” Оксана Джам та інші особи, які присмокталися до місцевого бюджету та ресурсів громади. Огидно дивитися на цих клоунів, нутро яких повністю гниле”, – додає Бархоленко.

В перерві між засіданням журналіст телеканалу 1+1 Дмитро Святненко поцікавився у Федорука. як він пояснить оформлення землі в бучі великими масивами на підставних осіб.

На що Федорук йому відповів, що не існує такого поняття як підставні особи, то були просто люди, які прийшли, написали заяву й отримали землю. А ліс Бучанській раді дав право виділяти під забудову “Українсько-шведський екперимент”.

Бучанців, які знають правду, такі відповіді Федорука обурили.

1

“Те, що пан Федорук організовував схеми з виділення земельних ділянок на підставних осіб стверджую не лише я та Генеральна прокуратура. Це підтвердив навіть у своєму висновку від комітету ВР з боротьби з організованою злочинністю голова комітету комініст Ігор Калєтнік ще на початку 2010-го року. А пізніше й сам скористався схемами Федорука та став “щасливим бучанцем”, отримавши 14 га та 12 га землі в Бучі. Ці землі були оформлені через підставних осіб. Висновок за підписом Калєтніка стосувався організації дерибану Федоруком земель в період за 2002-й по 2010-й роки”, – коментує виступ Федорука Бархоленко.

Одразу після проголошення рішення Печерського суду, бучанці почали поширювати в соцмережав фотожаби на тему суду над Федоруком.

Одні його зображають в образі лісоруба з сокирою.

1

Інші пишуть за аналогією до втікача Януковичі – “підарешт”.

1

 

Та кепкують з підтримки Федорука.

1

Нагадаємо, Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка звинувачують у незаконному виділенні землі в межах земель державного лісового фонду, оформленні ділянок на підставних осіб з використанням службового становища.

11 жовтня представниками Генеральної прокуратури чиновникам було повідомлено про підозру.

15 жовтня Олексюка було відсторонено від посади й обрано міру запобжного заходу – домашній арешт та носіння електронного браслету.

22 липня в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб. причетних до махінацій з розкрадання державної власності, були проведені обшуки й вилучені дедятки документів, які вказують на причетність даних осіб до махінацій з землею.

16 грудня Верховний Суд України відмовив Бучанській міській раді та Галині Калєтнік у задоволенні заяви щодо перегляду судових рішень судів нижчих інстанцій у справі незаконної передачі бучанського лісу комуністу Ігорю Калєтніку й підтвердив незаконність рішення Бучанської ради від 25 червня 2002-го року.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539