Я звинувачую Авакова як співучасника: напад на селищну голову Коцюбинського

0

Пане Аваков, кілька хвилин тому здійснено напад на селищну голову Коцюбинського (Київська область) Ольгу Матюшину та заступника начальника УЖКГ “Біличі” – Лесю Петрик-Єльникову.

Вони поверталися з заходу після обговорення тарифів, на якому в Будинку культури депутатка КСР від Нових облич Людмила Узерчук сказала Лесі Петрик-Єльниковій прямо, що за те, що Єльникова пише в соцмережі її треба бити. Добрі вони в нас ці представники Нових облич. Єльникова жартома мені про це сказала, коли виходила з клубу. Тоді ми посміялися, бо думали, що Узерчук просто пожартувала. За 20 хвилин ми зрозуміли, що це не жарти.

Леся Петрик-Єльникова поверталася додому з селищною головою (живуть практично в одному будинку). Раптом двоє невідомих вискочили ззаду на них. Матюшина встигла відбігти. Пощастило. Вона почала кричати і кликати на допомогу. В цей час Лесю Петрик-Єльникову повалили на землю (мати двох маленьких дітей, дружина АТОвця) її били ногами по голові, по руках, по тілу.

Прибігли люди. Невідомі сіли в авто номери якого запам’ятали очевидці.

Завтра знову справа слухатиметься в суді щодо перевороту влади в Коцюбинському 8 квітня.

Нагадаю, що на минулому тижні в судовому коридорі привселюдно на моїх очах екс-депутат КСР Янович вдарив головою в ніс члена регламентної комісії облради Ігоря Домбровського. Він ушпиталений. Перелам носу зі зміщенням. Яновича не затримали. Про цю подію писали загальнонаціональні ЗМІ.

Хто ви в цій історії, пане Аваков? Я вам скажу публічно. Співучасник. І я Вас публічно в цьому звинувачую. Я Вам публічно казала про те, що у нас під Києвом луплять людей і поліція працює точно не в інтересах громади. Що Ви зробили?

У нас при дітях нападають на мам. У нас мам, які в рука тримають немовля, депутати можуть вдарити в грудну клітину. Що Ви там робите????!!!!! Скільки Вам можна про це писати, щоб Ви приїхали і особисто підключилися, раз Ваші підлеглі нічого не роблять?!

Я писала вам літом 2015. Писала літом 2016. Вітала з Новим роком, бо вілтку був рівно рік, коли відбулися масові побиття активістів невідомими. Ось один з побитих. Пригадуєте його? Він воював з мером Бучі екс-регіоналом Федоруком, якого зараз судять.

Щось змінилося? Винні знайдені і покарані?

Я бачу, як працює прокуратура. Я бачу, як працює в нашому регіоні ГПУ. Я бачу, як Федорука за його дерибанну діяльність в регіоні принаймні почали тягати по судам і відсторонили від посади. Розумію, що до кінцевого результату далеко. Але робота йде.

До нас приїздив в селище комітет ВРУ, який покликаний боротися з корупцією. Всі ці випадки також розглядалися. Але роботи від правоохоронних органів я не бачу. І ваша бездіяльність як керівника відомства породжує нове насильство в регіоні.

Хто у нас Міністр внутрішніх справ? Арсен Аваков. Вимагаю публічний звіт по резонансних справах. Чекаю на час і місце зустрічі з активістами Приірпіння. Набираю завтра прес-службу і чекаю на час.

Я хочу знати коли посадять: Яновича за напад на Домбрвоського, знайдуть організаторів нападу на Єльникову і Матюшину. Коли за насилля відповість екс-депутат Батькіщвини Валерій Пєший, який вдарив Інну Грищенко з малою дитиною на руках в груди.

У мене в принципі до Вас є з десяток справ, які не рухають тут ваші підопічні. Ми чекаємо на підзвітність.

Читачів прошу про максимальний репост. Бездіяльність, яка породжує насилля не може залишатися безкарною кілька років.

Авторка: Ірина Федорів, журналістка і мешканка Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539