Бучанці зняли фільм про проблеми міста

0

На підтримку екс-регіонала Анатолія Федорука влаштували кампанію “Я бучанець”. Десятки бордів розвісили містом.

На них містян інформують про тих, хто “встає о 4-й ранку”, “хто не дає їсти”, “хто монтував великий прапор” та інші.

Ця кампанія була скопійована з аналогічної минулорічної у сусідній Білорусі. Там містяни на бордах ідентифікували себе – “Я Мінськ”.

Користувачі соцмережі facebook жартують, що в Бучі з’явився новий тип людей – “ябучанці”.

“Хто не в курсі, у Приірпінні новий тип людей появився, ябучанці. Кажуть коло 40 штук уже камінгаут на бігбордах зробили. Вони стрижуть, не дають, встають і теж оголошують і слідкують”, – пише редактор Інституту масової інформації Роман Кабачій, який проживає в Бучі.

1

Борди в місті з’явилися після звернення мера Бучі Анатолія Федорука до бучанців з проханням дати оцінку його діям й провести переатестацію. Хоча в який спосіб це робити, він так і не поточнив. Наприкінці відео мер повідомив – “я бучанець”.

Єдиною своєю заслугою за 18 років каденції Федорук називає відкриття Бучанського міського парку.

“Громада Приірпіння” вирішила спитати в бучанців, що вони думають про мера міста Буча та чи є у них та в місті проблеми.

Журналісти опитали понад сотню бучанців.

Як виявилося, Місцева влада проблеми містян ігнорує, а подекуди й судиться з людьми, порушуючи закони та права громадян.

“Після перегляду відео Федорука захотілося розповісти про реальні проблеми бучанців. На відео мер похизувався тим, що за 18 років свого управління він побудував парк але скромно промовчав про те, що навколо парку він знищив сотні гектарів лісу, видаючи його за зелені насадження. Ми побачили відгуки в соцмережі на рятувальну кампанію мера “ябучанець” і вирішили попитати в людей. що вони думають про місто, в якому живуть. Чи комфортно їм, чи дійсно все що нам лишається це “снідати з круасанами”, а всі розповіді про брудну воду, переповнені садочки та школи, знущання над корінним населенням, – це вигадки опонентів влади”, – розповідає один з ініціаторів проекту бучанець Сергій Мірошніченко.

“Але з’ясувалося, що не все так добре як говорять люди з біг-бордів. Спілкуючись з людьми у мене склалося враження, що у Бучі взагалі нема влади. А якщо і є, то вона ненавидить своїх мешканців. Знущається над ними, принижує, використовує у своїх інтересах. Люди не хочуть такої влади, люди хочуть, щоб їх почули”, – додає Мірошніченко.

Перший фільм про те, якою була Буча до початку каденції Федорука. Також бучанці розповідають про свої особисті проблеми, з якими регулярно стикаються у владних кабінетах.

“Це лише невелика частина відзнятого матеріалу. Деякі проблеми, про які говорять люди, можна спокійно вирішити в один клік. Деякі – потребують кількох тижнів або місяців на вирішення. Але, на жаль, вже не повернути природу та екологію. Не повернути особливість та неповторність Бучі, вона стала звичайним спальним супутником Києва”, – переконаний Мірошніченко.

Наступні відеоролики, де бучанці розповідають про свої проблеми, готуються до виходу. “Громади Приірпіння” підтримує ініціативу бучанців та запрошує охочих розказати про свої проблеми. Свої історії надсилайте на електронну адресу: pigmaliones@gmail.com

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539