Як меру Бучі та секретареві випрошують медалі від Міноборони

0

“Громада Приірпіння”отримала від джерел лист  ГО “Бучанська спілка ветеранів війни – учасників бойових дій та їхніх сімей“.

Ця громадська організація просить військовий комісаріат звернутися до Міноборони й клопотати про медалі для чиновників Приірпіння.

Посадовців просять нагородити з нагоди 25-ї річниці Збройних Сил України медаллю “За сприяння ЗСУ”.

Екс-регіонал Анатолій Федорук, якого ГО просить нагородити медаллю,  під час подій на майдані й розстрілів людей відмовився виходити з Партії регіонів.

Результат пошуку зображень за запитом "Федорук майданівці-терористи"

Його разом із секретарем Бучанської ради Василем Олексюком Генпрокуратура підозрює у дерибані лісових угідь Приірпіння. Під час обшуку в будинку Федорука знайшли чимало нагород та медалей політика.

За рішенням суду, і Федорук, і Олексюк відсторонені від посади й, як твердять активісти, для того, щоб спровокувати масове незадоволення й вивести людей на захист Федорука та Олексюка, блокується виплата заробітної платні працівникам бюджетної сфери.

Олексюк колись публічно обіцяв, що піде на фронт, але так і не дотримав свого слова.

З-поміж тих, кого вирішила номінувати громадська організація, яка діє нібито в інтересах учасників бойових дій та їхніх сімей, є й рідний дядько відстороненого мера Бучі – Василь Яцюк, якого ЗМІ теж пов’язують із сімейним бізнесом родини Федоруків.

Окрім цих трьох, нагороду просять і для таких громадян, як: Анатолій Кушнірчук – балотувався до Бучанської міської ради від партії Нові обличчя, але партійний рейтинг політика виявився достатньо низьким і він так і не став депутатом Бучанської міської ради. Зате після виборів став  членом виконкому. Працює гендиректором та є засновник місіонерського товариства “Світове проголошення” при ВСО Євангельських християн-баптистівБрав участь у програмі Весільний розмір, де намагався схуднути аби влізти в весільний костюм.

Також за медаллю в списку стоять співзасновники ГО “Бучанська варта”, який звинувачують у побитті чоловіка. Зокрема Володимир Щербінін та Богдан Яворський. У цій же організації з-поміж співзасновників значиться Василь Олексюк.

У списку є й прізвище кандидата в депутати Ірпінської міської ради від Партії захисників Вітчизни Руслана Догадаєва. Він став першим непрохідним, оскільки рейтинг партії дозволив завести лише 2 депутатів. Коцюбинчанка Єва Муквич писала про те, що Догадаєв був бійцем правого сектору та допомагав возити допомогу у зону АТО.

“Він був волонтером, поїхав у зону АТО, там повоював і знов повернувся до волонтерської діяльності. Він працює в Коцюбинській лікарні. Був членом Правого сектору, вийшов й пішов до “Бучанської варти”, – говорить Сергій Рубан, командир резервної сотні ДУКУ Київщини.

У списку, який номінують для отримання медалі, є двоє жінок –Тетяна Козлова, Галина Дударенко.

Без імені

Нагороди перепадають не лише чиновникам, а й простим мешканцям Приірпіння, які воювали в АТО, щоправда влада до таких нагород ставиться, як з’ясувалося, байдуже. 8 листопада АТОвець з Коцюбинського Геннадій Столяр прийшов до Ірпінської міської ради, щоб отримати свій орден “За мужність” ІІІ ступеня.

“Я прийшов в Ірпінську раду. Мені орден, який видається на підставі указу президента просто й недбало віддали в коридорі. Навіть не в приймальні. У коридорі. Тобто в адміністрації президента на найвищому рівні подбали, щоб дати учаснику АТО нагороду, а на місцевому рівні цю ініціативу просто звели нанівець й проігнорували протокольну частину. Нема елементарної поваги до того, що роблять фронтовики. Мені казав колись на зборах Сергій Даніш, що я нібито втік із зони АТО. Він ж не знає, що мене евакуювали з поля бою й я був ранений. Лежав два тижні без пам’яті. І от дозволяє собі таке казати. Так образливо за те, що таке ставлення до учасників бойових дій. Своїм, напевно, будуть вручати медалі з почестями,” –  каже старший сержант Столяр.

“Громада Приірпіння” звертається до Міноборони з проханням ретельно перевіряти списки тих, кого подають для отримання медалей та нагород.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539