Бучанці провели прес-конференцію під ГПУ: до людей вийшов прокурор

0

Мешканці Бучі провели прес-конференцію біля приміщення Генеральної прокуратури. Бучанці розповіли про проблеми в місті, про саботаж влади, про невиплату зарплат бюджетникам та поширення неправдивої інформації, щодо  арешту  890 га землі в Бучі, за клопотанням ГПУ.

Активісти, журналісти та представники громади Бучі підтримали ГПУ у справі про повернення незаконно виділених земельних ділянок у Бучі та притягнення до відповідальності посадових осіб, причетних до цього.

До бучанців приєдналися мешканці Києво-Святошинського району з подібниими проблемами, пов’язаними з розкраданням лісу та землі місцевими чиновниками.

Прес-конференція перетворилася на пікет з чіткими вимогами до Генпрокурора Юрія Луценка : пришвидшити розслідування у справі мера Бучі Анатолія Федорука та секретаря Василя Олексюка.

1

фото Цензор.нет

Мешканці Бучі протягом одного дня зібрали близько 500 підписів під зверненням до Ю.Луценка, в якому вимагають вжити заходів реагування для запобігання умисного блокування бюджетних виплат у Бучі, взяти під особистий контроль й довести до логічного завершення розслідування, щодо розкрадання земель лісового фонду та внести клопотання про зміну запобіжного заходу Федоруку та Олексюку з домашнього арешту на утримання під вартою, з метою уникнення подальшого збурення соціально-політичної ситуації в місті.

Голова ГО “Народна Воля” та мешканець Бучі Віктор Бархоленко розповів присутнім про те, що підозрюване у злочинах керівництво Бучі хоче перевести питання персональної кримінальної відповідальності у політичну площину. Саме тому й відбувається в місті саботаж чиновників – звільнення усіх замів та невиплата зарплати бюджетникам. 

1

Бучанці закликали прокуратуру нарешті вжити всіх необхідних заходів для остаточного припинення незаконної забудови Бучанського лісу, адже, незважаючи на визнання Верховним Судом України рішення про забудову Бучанського лісу незаконним, це рішення досі припинено не було і забудова лісу триває. При цьому інтенсивність забудови значно зросла після вищезгаданої  Постанови Верховного Суду України та після обшуків у будинку мера Федорука.

Я особисто занепокоєна тим, що мені та іншим активістам Бучі доводиться в ручному режимі зупиняти забудовників, які ледь не щодня знищують залишки бучанського лісу.

Бучанка Наталія Ростовцева розповіла про те, що немає жодної заслуги Федорука в тому, що він відкрив в Бучі парк. Немає нічого складного зробити парк там, де раніше був ліс і росли сосни та дуби.

1

“Хіба він садив ті дерева, поливав?”, – розповідає Ростовцева.

Також бучанка розповіла про проблеми мешканців міста, які влада не вирішує роками. Зокрема, про відсутність світлофорів на трасі біля їхнього житлового комплексу. За рік на трасі біля Річ-Тауна в ДТП загинуло троє людей.

Громада вимагала притягнути до відповідальності винних у побитті активістів, зокрема, винних у побитті Віктора Бархоленка, депутата облради Ігоря Домбровського та активістки з Коцюбинського Лесі Петрик-Єльнікової.

Мешканка Коцюбинського журналістка Ірина Федорів повідомила присутнім, що побиття активістів поширилися з Бучі-Ірпеня і на Коцюбинське,що незважаючи на те, що є свідки, які бачили нападників та записали номери їхньої машини, поліцією Ірпеня не вжито необхідних заходів аби впіймати й  притягнути до відповідальності бандитів. Поліція міста Ірпеня демонструє злочинну бездіяльність, даючи бандитам впевненість у їхній безкарності, а безкарність заохочує подальші злочини й дає злочинцям сигнал, що за напади на активістів та інших чесних громадян їх покарано не буде.

1

Журналістка з Бучі Олена Жежера розповіла, що міська влада Бучі штучно створила умови з невиплати зарплат бюджетникам для того, щоб збурити громадян і підняти їх на протести проти відсторонення від виконання обов’язків, підозрюваних у скоєнні злочинів, мера та секретаря міської ради. Штучно створений колапс життя міста мав на меті тиснути на суди, прокуратуру та центральну владу, аби поновити на посадах відсторонених вищезгаданих чиновників й шантажувати вище керівництво держави,тримаючи в заручниках ціле місто.

1

Жежера продемонструвала листівки та газети з неправдивою інформаією від прихильників влади міста, про арешт 890 га та рейдерське захоплення Бучі й наголосила на тому, що арештовано лише 20 га незаконно розданих бучанських земель, а все інше – це маніпуляція свідомістю бучанців. Інформацію про арешт 890 га вже спростували у прокуратурі.

У прес-конференції ззяла участь народний депутат України  Ольга Червакова.  Вона попросила прокуратуру розібратися з ситуацією, що склалася в Бучі й дати оцінку діям Бучанської влади. Також вона побіцяла ніколи не залишати громаду Приірпіння сам на сам із мафією, яка панує в регіоні.

1

Її незмінна та постійна підтримка громад Бучі, Ірпреня та Коцюбинського вселяє віру в простих громадян про те, що є депутати, які справді переймаються проблемами виборців і готові пройти разом з ними нелегкі випробування, заради очищення країни від корумпованих чиновників. Вона наголосила, що з такими місцевими князьками як у Бучі децентралізація перетвориться на повзучий сепаратизм і є загрозою для держави.

Громада вимагала прокурора до громади. Й нас почули.

До людей вийшов начальник департаменту з розслідування у сфері економічних злочинів Володимир Гуцуляк. Він сказав, що прокуратура вручила нові підозри Федоруку та Олексюку й буде вимагати в суді зміни запобіжного заходу для них з домашнього арешту на тримання під вартою, якщо вони будуть протидіяти, тиснути на свідків, підбурювати людей.

На запитання про те, що робить прокуратура для того, щоб захистити від забудови нечисленні ще незабудовані клаптики лісу у Бучі, Гуцуляк повідомив, що прокуратура робитиме усе можливе аби захистити ліс від вирубки.

“Власне, зараз цим ми і займаємось. Ми доінкриміновуємо посадовим особам Бучанської міської ради все нові й нові земельні ділянки, які незаконно виведені (з державної власності). На ці земельні ділянки, які зараз під лісом, ми накладемо арешт, відповідні клопотання зараз готуються, і будемо вживати всіх заходів, щоб, в першу чергу, ліс не вирубувався, а в подальшому будемо визначатися щодо добросовісності набування цієї землі”, – запевнив громаду прокурор.

Стосовно затримки заробітних плат бюджетникам, Гуцуляк сказав, що це робиться в рамках саботажу:

“Я підозрюю, що це робиться в рамках саботажу, з метою невигідно показати дії Генеральної прокуратури й, у такий спосіб, змусити людей протидіяти нашій роботі. Очевидно, що для багатьох бюджетників питання землі більш далекі, аніж хліб і молоко дома. Тому, ми відкрили кримінальне провадження, за фактом невиплати заробітної плати. Ми об’єднали цю справу з загальною справою по Бучі, і зараз зосередили основну увагу на доведенні цього факту, і, якщо це підтвердиться, якщо є кошти на рахунках, пов’язаних з виплатою заробітної плати, а вони в силу якихось штучних перешкод не виплачуються, то особи, відповідальні за це, будуть нести кримінальну відповідальність”.

Головною сенсацією та свідченням про успіх прес-конференції стало потискання рук між прокурором Володимиром Гуцуляком та Віктором Бархоленком та зізнання Віктора Бархоленка в тому, що йому і в страшному сні не могло приснитись те, що він тиснутиме руку прокуророві та дякуватиме йому за роботу!

Раніше прокурори отримували від Бархоленка лише “на горіхи”…і раптом…

Ось як воно все може розвернутись!Наше життя сповнене дивами!Завжди віримо в дива!

Дякую всім, хто був з нами! ВИ СПРАВЖНІ!

1Авторка: Ірина Литвиненко, бучанка

 

 

 

 

 

Tagged with:

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539