У ГПУ повідомили про оновлені підозри Федоруку та Олексюку (відео)

0

10 листопада Бучанському міському голові Анатолію Федоруку та секретарю Бучанської ради Василю Олексюку прокуратура розширила обвинувачення і вручила змінені підозри.

Про це повідомляє сайт Генпрокуратури.

“Чиновникам додатково інкриміновано ще 10 га незаконно відчужених земель”, – йдеться у повідомленні на сайті.

Федоруку підозра була вручена в приміщенні Апеляційного суду, коли розглядалася справа про поновлення його на посаді.

Начальник Департаменту Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимир Гуцуляк поінформував журналістів про запобіжний захід стосовно мера Бучі:

“Якщо він буде співпрацювати зі слідством, то нас задовольняє наявний на сьогодні запобіжний захід – домашній арешт, якщо ж він буде протидіяти, буде тиснути на свідків, підбурювати людей, то ми це будемо розцінювати як чинення перешкод слідству, і, відповідно, будемо ініціювати зміну запобіжного заходу на тримання під вартою”.

Генпрокуратурою до суду внесено клопотання про відсторонення секретаря Бучанської міськради від посади і застосування стосовно нього запобіжного заходу.

Гуцуляк повідомив, що під час вручення Олексюку підозри той був у стані алкогольного сп’яніння й разом з людьми, які називалися АТОвцями, чинив фізичний спротив працівникам прокуратури.

“Коли слідчі приїхали повідомляти йому (Олексюку – ред.) про підозру, вже оновлену, до речі, це можна би було громадськості й показати, він, будучи в стані сильного алкогольного сп’яніння, залучив людей, які представлялися учасниками бойових дій в зоні АТО і активно фізично протидіяли слідству. Я думаю, що вони вже оговтались і зрозуміли, що це не варто було так робити, але це однозначно викликало нашу жорстку й рішучу реакцію. Ми такі випадки забувати не будемо”, – розповідає Гуцуляк.

Також прокурор сказав, що слідчі ГПУ готують повторне клопотання про відсторонення Олексюка від посади і про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, Генпрокуратурою продовжується досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою мера та секретаря Бучанської міської ради у зловживанні службовим становищем під час передачі у власність фізичним і юридичним особам земель лісового фонду.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539